Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 12:13

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 12:13

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Zablokowany schowek

Witam,
Mam pewien problem,
Od pewnego czasu schowek w sc57 zacinał mi się. Po przekręceniu kluczyka nie otwierał się, trzeba było lekko szarpać za siedzenie aby otwarło się.
Pewnego razu zwyczajnie nie otwarło się. Jak otworzyć mechanizm aby podjąć się naprawy ?
Czytaj więcej : Zablokowany schowek | Odsłony : 5415 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Słabo kręci, problem z uruchomieniem na ciepłym CBr 954 sc50

Mam "mały" problem z CBR 954 sc50. Motocykl ciężko kręci, na zimnym można go w miarę normalnie odpalić natomiast po rozgrzaniu do temperatury pracy zachowuje się tak jakby miał słaby akumulator. Rzeczy wyeliminowane (podmienione z innej 954 bez tego problemu):

- Regulator napięcia
- Akumulator
- Przekaźnik rozrusznika
- Przewód masowy
- Świece
- Rozrusznik

Dodam że motocykl został zakupiony z uszkodzoną skrzynią i miał ten problem od samego początku. Przy okazji wymiany skrzyni został ...
Czytaj więcej : Słabo kręci, problem z uruchomieniem na ciepłym CBr 954 sc50 | Odsłony : 4237 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

RESETOWANIE SIĘ PRZEBIEGU ( DZIENNEGO )

Witam,

Mam problem z resetowaniem się licznika ( tylko dziennego tryb A lub B ) przy każdym odpaleniu motocykla.
Zastanawiam się gdzie leży problem...
Domniemam, że może mieć to powiązanie z ksenonem. Może pobiera za dużo prądu przy rozruchu i licznik się resetuje ?
Spotkał się ktoś z Was już z takim przypadkiem ? Może jest to kwestia ustawienia ?
Czytaj więcej : RESETOWANIE SIĘ PRZEBIEGU ( DZIENNEGO ) | Odsłony : 6989 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

CBR 954 SC50 Fireblade ciężko kręci, słabo odpala...

Mam "mały" problem z CBR 954 sc50. Motocykl ciężko kręci, na zimnym można go w miarę normalnie odpalić natomiast po rozgrzaniu do temperatury pracy zachowuje się tak jakby miał słaby akumulator. Rzeczy wyeliminowane (podmienione z innej 954 bez tego problemu):

- Regulator napięcia
- Akumulator
- Przekaźnik rozrusznika
- Przewód masowy
- Świece
- Rozrusznik

Dodam że motocykl został zakupiony z uszkodzoną skrzynią i miał ten problem od samego początku. Przy okazji wymiany skrzyni został ...
Czytaj więcej : CBR 954 SC50 Fireblade ciężko kręci, słabo odpala... | Odsłony : 12940 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Nie chce jechać więcej niż 190 km/h

Witam.

Niedawno odebrałem motocykl od mechanika po remoncie skrzyni biegów oraz regulacji gaźników i na pierwszy rzut oka wszystko jest ok, a raczej na pierwszych trzech biegach jest wszytko ok. Choć też nie do końca 1=100 km/h, 2=140 km/h, 3= ok. 170 km/h. I teraz pojawia się problem wrzucam 4 dochodzę do 190 km/h i wszystko staję jaki i prędkość tak i obroty. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ?
Czytaj więcej : Nie chce jechać więcej niż 190 km/h | Odsłony : 5546 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Kosz sprzeglowy Sc57b do wersji SC57a

Witam wszystkich.!
rozebralem profilaktycznie sprzeglo i okazalo sie ze jakis :wnerwiony: poprzedni wlasciciel skrecil to sruba m6 i zakleil sylikonem.

Generalnie mam wersje A, moje pytanie brzmi nastepujaco. Jakie byly roznice w sprzeglach SC57a a Sc57b. Czy pasuje kosz sprzeglowy z tzw. wybierakiem do wersji a z b ?
Czytaj więcej : Kosz sprzeglowy Sc57b do wersji SC57a | Odsłony : 2505 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Co Zrobiles Dla Swojego Fajera ??!!

Chciał bym zainicjować nowy temat tak jak w tytule co zrobiłeś dla swojego fajera w ostatnim czasie :okulary:
Kazdy będzie mógł sie pochwalić :one: i pokazać ze to forum i fajery jeszcze żyją ;)
Ja zamontowałem nowy silnik i miałem już pierwszy przelot . każda nowa modyfikacja będę się chwalił tutaj ...
Czytaj więcej : Co Zrobiles Dla Swojego Fajera ??!! | Odsłony : 3397 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

opilki w oleju

Witam , taki obrazek zastalem po sciagnieciu misy olejowej , czy to koniec panewki ?
Czytaj więcej : opilki w oleju | Odsłony : 11364 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Silniczek exup roznice w kostce zasilania

Witam, szukałem tematu na forum i niby jest temat, ze silniczek pasuje z 954 do 929, ale... Kupiłem silniczek (miał być niby od 954) bo w mojej 954 rozsypały się w nim tryby. Więc chce go zamontować, ale patrzę że kostka jest troszkę węższa niz w tym co miałem i jest problem bo nie da się jej wpiąć. Sprzedawca twierdził ze silniczek byl zdemontowany od 954, ale kostka nie jest identyczna mimo ze ilosc pinow ...
Czytaj więcej : Silniczek exup roznice w kostce zasilania | Odsłony : 3455 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Rzadko spotykane malowanie?

Bardzo podoba mi się 954 w takim malowaniu
http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=66 ( taka mała ikonka ) , niestety nie mogłem znaleźć lepszej fotki.
Orientuje się ktoś czy ten kolor jest oryginalny i dla czego jest tak rzadko spotykany??/
Z góry dzięki za odp..
Czytaj więcej : Rzadko spotykane malowanie? | Odsłony : 2998 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780