Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 16:14

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 16:14

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

SC33 problem z obrotomierzem PILNIE POTRZEBNA POMOC

Siema,
mam problem z obrotomierzem dzis podczas jazdy zczał oszukiwac tan na poczatku znacznie znaizał obroty puzniej wskazówka podnosiła sie troszke przy mocniejszych przegazówkach a na koncu przestał sie ruszac jest w pozycji 0 miał ktos tak co moze byc? PILNIE POTRZEBNA POMOC JUTRO ROZPOCZECIE SEZONU A MOTO RROZEBRANE
Czytaj więcej : SC33 problem z obrotomierzem PILNIE POTRZEBNA POMOC | Odsłony : 1615 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Alternator do 929

Witam ma ktos moze sprawny alternator na sprzedanie w rosadnej cenie PILNE
Czytaj więcej : Alternator do 929 | Odsłony : 5371 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

954 stuk inny niż wszystkie;

Jak w temacie - 954/2003 rok; oryginalny pewny przebieg 18000; w motocyklu wszystko pięknie hula i gwizda i jak na 954 silnik chodzi naprawdę cicho ale jest jedno duże ale - czasem zdarza się tak i dzieje się to tylko na niskich obrotach, że słychać jakieś chwilowe stuknięcie, bardziej jakby chrząknięcie; odgłos jak pisałem wcześniej ma miejsce tylko na niższych obrotach jak np. dojeżdżam do świateł albo silnik pyrka sobie na wolnych - nie jest ...
Czytaj więcej : 954 stuk inny niż wszystkie; | Odsłony : 7337 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Licznik i obrotomierz

Witam posiadam honda CBR SC 29 z 93r jest w niej włożony silnik od sc33 96r mam problem z licznikiem otóż najwyraźniej jest popsuty kupiłem nową linkę ale licznik przy prędkości 100kmh pokazuje 60 i delikatnie faluje obroty dochodzą do 8 tys i koniec temperatury nie pokazuje wcale zastanawialem się nad kupnem nowych zegarów i nw czy kupić od sc29 czy sc33 które najlepiej będą wspulgraly z moim moto proszę o pomoc
Pozdrawiam Mateusz LWG
Czytaj więcej : Licznik i obrotomierz | Odsłony : 2546 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

GSXR K9 1000 by Kuba177777

Witam wszystkich!
Po długich poszukiwaniach znalazłem sprzęt który był godny uwagi, teraz może trochę o nim. Jestem 3 użytkownikiem motocykla, przebieg to 32tyś km, motocykl posiadam od niedawna kupiony w tym miesiącu.

-Motocykl na wydechu xil bez katalizatora
-crash pady zawieszenia przedniego
-crash pady boczne
-rolki wahacza
-akcesoryjna szyba suzuki - wyższa .
-składane mocowanie tablicy rej.
-przewody w stalowym oplocie (przód i tył)
-gniazdko zapalniczki
----------------------------------------------------------
Suzi w tym tygodniu dostała nowe opony
i ...
Czytaj więcej : GSXR K9 1000 by Kuba177777 | Odsłony : 3306 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Osłona ramy

Witam, jako iż nie znalazłem info. na forum czy też google, mam do was pytanie... Czy widzieliście lub wiecie gdzie można zakupić osłony na ramę coś jak te:
Obrazek
Czytaj więcej : Osłona ramy | Odsłony : 3896 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Zmiana z półsyntetycznego na syntetyk

Witajcie. Kupiłem od jednego z forumowiczów SC33 1998. Motocykl do tej pory z tego co mi wiadomo jeździł za Motulu 5100. W poprzednim bladym miałem olej Repsol Sintetico 4T 10W40 a do dwunastki leje Xado Atomic 10W60 . Zastanawiam się czy zmiana z pół syntetycznego na pełen syntetyk nie zaszkodzi w jakimś stopniu silnikowi. Myślałem nad Bel-Ray EXS 10W40 albo właśnie Repsolu. Przeprowadzał ktoś kiedyś taki zabieg u siebie. Wydaje mi się że nic mu ...
Czytaj więcej : Zmiana z półsyntetycznego na syntetyk | Odsłony : 13375 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

lampa

witam, szybkie ptanako, lampy przednie są takie same we wszystkich modelach od 2004 do 2007?
Czytaj więcej : lampa | Odsłony : 4755 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

nie odpala, brak prądu

Panowie Hania zachorowała, dzisiaj w trasie podczas jazdy nagle całkowicie wyłączył mi sie licznik oraz obrotomierz ( moto dalej jechało ) po chwili było wszystko okej lecz po kolejnych 300m znowu to samo do tego Hania zgasła, próba odpalenia zakończyła sie na wciśnieciu startera po którym była cisza.. :( żadnych oznak życia nie dawała... udało sie odpalić na pych ale zegary nie działały a moto po chwili ...
Czytaj więcej : nie odpala, brak prądu | Odsłony : 20062 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Moja własna CBR 954RR

No więc od wczoraj jestem posiadaczem CBR'y rok 2002, jak ktoś coś wie więcej na temat jej historii śmiało pisać (może pojawiała się już tutaj). 150km po nią jechałem także droga powrotna spoko, gdyby nie ten deszcz :(

Fotki z ogłoszenia
ObrazekObrazekObrazek

Fotki w garażu
ObrazekObrazek
Kiepskie foty, ale Honda szybsza niż wygląda haha a R6 idzie w odstawkę, sa podobne i dlatego podła decyzja na ...
Czytaj więcej : Moja własna CBR 954RR | Odsłony : 5610 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780