Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 16:07

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 16:07

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kranik....POMOCY!!!

Witam
w zeszłym roku zakupilem moto i zacząłem czyścić bak i kranik, kranik rozkręciłem ale niestety nie pamiętam jak go skręcić, gdzie jaką podkładkę dać
mógł by mi któryś forumowicz pomóc ?
zdjęcie części w załączniku
Czytaj więcej : Kranik....POMOCY!!! | Odsłony : 2109 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Serwis Rozkłada Ręce

Potrzebna pomoc , sugestie , jakieś podpowiedzi lub pomysły .
Problem dotyczy Hondy CBR 929 SC44 z 2000 r .
A mianowicie motocykl chodził jak pszczółka lecz przed sezonem podkusiło mnie wstawić go do ASO celem przeglądu , regulacji ogólnego sprawdzenia . W ASO stał 2 tygodnie Panowie zrobili Płyn chłodniczy , regulacje wtrysków , synchro przepustnic , regulacje zaworów ( wymienili 4 płytki ) czyszczenie i regulacja EXUP , nowe świece zapłonowe i łożysko ...
Czytaj więcej : Serwis Rozkłada Ręce | Odsłony : 6065 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Błąd 23 i ciągle paląca się lampka czerwona podczas jazdy

Witam po zimie wybrałem się na przejażdżkę i zauważyłem ze świeci mi się fi. Potem sprawdziłem kod błędu i 2 długie 3 krótkie. ale to na postoju mi się tak świeci lecz podczas jady ikona Fi świeci się cały czas i ta lampka oprócz neutrala świeci się cały czas na czerwono (ta co sygnalizuje kod błędu). Co wiecej czytałem ze aby odczytać kod błędu trzeba zrobić zworkę żeby zaczeła ta czerwona dioda mrygać. Nie wiem ...
Czytaj więcej : Błąd 23 i ciągle paląca się lampka czerwona podczas jazdy | Odsłony : 14106 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

954 SC50 - Brzęczenie gdzieś w kolektorze wydechowym

Witam

Od jakiegoś czasu mam dość irytujący problem z moją 954.Jest to dziwne brzęczenie gdzieś w kolektorze wydechowym.
Dźwięk przypomina jakby była naderwana jakaś przesłona (lub coś tego typu), która pod wpływem gazów wpada w wibracje.
Dźwięk ten jest słyszalny szczególnie po odpaleniu zimnego motocykla.Po tym jak kolektor zaczyna robić się gorący, dźwięk jakby ustaje, jednak po ostrym dodaniu gazu, jest słyszalny jakiś taki dziwny rezonans rozchodzący się po kolektorze.

Bywa że czasami coś zaklekocze ...
Czytaj więcej : 954 SC50 - Brzęczenie gdzieś w kolektorze wydechowym | Odsłony : 9995 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Wybuchy w AIRBOX

Witam niedawno co jakis czas moja honda ma wybuchy w airboxie z dymmkiem co to jest i dlaczego tak sie dzieje normalnie smiga ma mco zadnego problemu nic nie przerywa nie kopci tylko co jakis czas sobie prychnie z airboxa oraz czasem na lewj nodze mam polamki chyba oleju
Czytaj więcej : Wybuchy w AIRBOX | Odsłony : 4584 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

modyfikacja owiewki

Siemanko jak w tytule mam cbr900sc33 interesuje mnie zmiana kompletu owiewki przód, tył możliwie bez drastycznych przeróbek wie ktoś na co można by się skusić bez dużej kombinacji
Czytaj więcej : modyfikacja owiewki | Odsłony : 9668 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

1000rr 2007

Trzeci raz jestem posiadaczem SC57 - never more SUZUKI/Kawasaki/Yamaha :)
Czytaj więcej : 1000rr 2007 | Odsłony : 6231 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Określenie mocy.

Witajcie od 3 dni jestem posiadaczem 900rrs(tak jest w dowodzie) które właśnie w tym dokumencie ma wbite 91kw. Chwilę temu przeglądałem katalog IC w poszukiwaniu filtra i zauważyłem iż sc28 94r jest tylko 100km czyi 72km. Te rrs sa mocniejsze czy to jakaś rzeźba?? pozdrawiam. :okulary2:
Czytaj więcej : Określenie mocy. | Odsłony : 4007 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

4,5 tys km CBR 954

Siema, planujemy na sierpien wypad liczący około 4500km. Polska-Słowacja-Węgry-Chorwacja-Albania-Grecja-Bułgaria-Rumunia-Węgry-Słowacja-Polska.
Dlatego założyłem ten temat bo chciałbym się dowiedzieć ciekawych pkt po tej trasie.
Tak samo bolączki 954 przy tych temperaturach i przy 17 dniach jazdy.
Ktoś tutaj ma podobne doświadczenie?
Z góry pozdrawiam.
PS. W ubiegłym roku zrobiłem Rumunie, 2500km na CBR F4, pozycja jest całkiem podobna..
Czytaj więcej : 4,5 tys km CBR 954 | Odsłony : 4599 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Czujnik rezerwy

Witam

Padł mi czujnik rezerwy.
Czy zna ktoś rezystancję termistora owego czujnika?

Z góry dzięki za pomoc.
Czytaj więcej : Czujnik rezerwy | Odsłony : 1407 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780