Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 16:10

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 16:10

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Zlot Gwiaździsty Jasna Góra 2016

17 kwietnia odbędzie się uroczysta msza na Błoniach Jasnogórskich z poświęceniem motocykli.
Ktoś się wybiera? Więcej info na fb:
https://www.facebook.com/events/1663160200617940/

Obrazek
Czytaj więcej : Zlot Gwiaździsty Jasna Góra 2016 | Odsłony : 4464 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

TOTALNY BRAK MOCY 954 RR

Witam

właśnie odebrałem swoją niunię od elektryka ,który zakładał mi nowe światła ksenony

niestety po przejechaniu totalny brak mocy !!!
wymieniłem świece na irydowe takie jakie były wcześniej i nic , próbowałem nawet zamienić na zwykłe i to samo
ponownie są wkręcone irydówki . Niestety problem się pojawia a co najgorsze zauważyłem ,że nie pali na 2 gary po zewnętrznej
myślałęm ,że to cewki więc dla pewności pomieszałem je i jest to samo .
dlatego ...
Czytaj więcej : TOTALNY BRAK MOCY 954 RR | Odsłony : 1820 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

zmiana lewego przelacznika na taki z awaryjnymi+passing

witam. mam pytanko a nie moge nigdzie znalezc. czy ktos z was ogarnal cos takiego? moj przelacznik nie ma opcjii ''passing'' czasem by sie przydalo zamiast zmieniac z dlugich na krotkie po prostu mignac. przyszlo mi na mysl zeby zmienic caly przelacznik a przy okazji dodac wlacznik swiatel awaryjnych. znalazlem pare takich sztuk na ebay ale wtyczki sa inne. napewno jest to do ogarniecia ale bylo by prosciej gdyby ktos juz to wczesniej ogarnal I ...
Czytaj więcej : zmiana lewego przelacznika na taki z awaryjnymi+passing | Odsłony : 3389 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Uniwersalny wyswietlacz biegow

Witam
Razem z zakupem Hondy dostałem w woreczku takie coś
Spoiler:
podłączyłem wszystko biegi wyświetla tylko nie pokazuje mi zera. Po podłączeniu czerwonego kabla + do prądu w białym co powinien iść do neutrala pokazuje sie prąd( gdy go dotknę do masy wtedy pokazuje mi sie zero na wyświetlaczu) . Kabel w motocyklu odpowiadający za neutral jest koloru seledynowego i zachowuje się tak ze podczas gdy mamy ,,luz,, prądu on nie posiada a gdy załanczamy ...
Czytaj więcej : Uniwersalny wyswietlacz biegow | Odsłony : 3647 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

dziwny wyciek wyciek plynu z silnika

witam prosze o pomoc...tak jak wskazuje starzalka na zalaczony zdjeciu...po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu bylo dziwne ujscie jakby cisnienia z tej gumy na zdjeciu ..otworzyla sie ona i zaczol leciec jakis plyn wygladajacy na olej...docisnolem to z powrotem i niby wszystko jest okej..co to wogole jest i czy tak ma byc? dziekuje za pomoc
Czytaj więcej : dziwny wyciek wyciek plynu z silnika | Odsłony : 4460 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kręci a nie odpala.

Motocykl po krótkiej przejażdżce został zgaszony po 15 minutach próba ponownego odpalenia nic nie dała. Rozrusznik kręcił ale zero oznak życia, lampka od immo pali się na stałe na kolor zielony a chyba powinna zgasnąć po chwili. Nie słychać pompy paliwa, jak się okazuje nie ma także iskry. doszedłem więc do wniosku że komputer uwalony. Zakupiłem cały zestaw komputer, stacyjka, kluczyk, antena Hiss. po założeniu wszystkiego dalej nic. Pompa na krótko chodzi więc też odpada, ...
Czytaj więcej : Kręci a nie odpala. | Odsłony : 4788 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Problem ze sprzęgłem

Witam, mam problem ze moja sc33, wczoraj z kolegami zrobiliśmy 200 km i pod koniec moje moto zaczęło świrować. Dwa albo trzy razy samo wskoczyło na obroty i jakby się na nich zacięło. Myślałem ze to manetka nie odbija ale za drugim razem jak to sie zdarzyło to próbowałem recznie tez odpuścić gaz i nic, zgasiłem moto, zjechałem na pobocze i odpaliłem. Chodziło jakby na ssaniu, trzymając z 2,3 - 2,5 tys obrotów, musiałem je ...
Czytaj więcej : Problem ze sprzęgłem | Odsłony : 2743 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Prawy bok do sc 57b

Witam szukam Prawy bok do sc 57b w srebrnym malowaniu jak ktoś może pomóc to był bym wdzięczny szukam od dłuższego czasu i nie mogę znaleźć
Czytaj więcej : Prawy bok do sc 57b | Odsłony : 2122 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

co to za ogon

siema mam cbr z 99r i miała założony nie oryginalny ogon
mógłby mi ktoś pomóc i podpowiedzieć od czego są te kierunki i lampa
Czytaj więcej : co to za ogon | Odsłony : 3661 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

CBR900RR STREET (Build not bought)

Po praktycznie dwóch sezonach nie jeżdżenia po ulicy poza torami postanowiłem wrócić do starej poczciwej SC33. Na początku szukałem czegoś w oryginale z chęcią przerobienia z czasem na streeta no ale jak to u nas bywa ciężko coś znaleźć a przysłowiowych igieł jest od groma, więc od razu wziąłem się za robotę kupując konkretnego ulepa z dobrym silnikiem.

W streszczeniu zakres prac :
- nowa rama (stara miała urwane jedno ucho) + malowanie proszkowe na ...
Czytaj więcej : CBR900RR STREET (Build not bought) | Odsłony : 4662 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780