Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 20:11

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 20:11

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

regulacja tylnego zawieszenia

jako, ze to moja pierwsza honda w zyciu - a co najgorsze skrecona na sprezynie z tylu na maksa, poniewaz poprzedni wlasciciel byl niewysoki - chcialbym powrocic do fabrycznych ustawien.. ale .. nie wiem jak ;) w innych moto to nie raz robilem.. tutaj patrze na ta sprezyne i nie widze czym mam krecic :P

serwisowke tez oblecialem, ale ...
Czytaj więcej : regulacja tylnego zawieszenia | Odsłony : 4632 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

śrub zatrzaskowych do plastików i ogona szukam

Siemanko może ktoś ma na zbyciu komplet srub zatrzaskowych do owiewek + sruby do ogona pod kanapa te nad setami
Czytaj więcej : śrub zatrzaskowych do plastików i ogona szukam | Odsłony : 1507 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Jakie klocki przód 929rr

Witam. Jakie kolocki założyć na przód do 929 takie żeby nie zjadały mi tarcz, nie grzały zbyt mocno i żeby było cenowo znośnie? Myślę o Nissinach ale może jest jakaś alternatywa???
Czytaj więcej : Jakie klocki przód 929rr | Odsłony : 1963 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Elektryka się kłania

Witam. Mój problem polega na tym że w moim fajerku ładowanie jest za bardzo wysokie. Gdy moto odpalone jest to na biegu jałowym napięcie pokazuje ponad 16V, gdy włączę światła mijania to ok 15.50V a gdy włączę wszystkie odbiorniki jakie tylko są dostępne to napięcie spada do 14.80-90V czyli wciąż za wysokie. Te wartości sprawdzałem na klemach. Altek dobry, a akumulator ma 2 dni ponieważ kupiłem nowy na sezon więc pozostaje jedynie regulator napięcia. Zamierzam ...
Czytaj więcej : Elektryka się kłania | Odsłony : 11220 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

programowanie kluczyka kawasaki

Orientuje się ktoś czy w kawie jest możliwość zaprogramowania kluczyka samemu jak to jest w Hondzie czy Suzuki.
Jeżeli coś ktoś wie prosze o info :D :D
Pozdro
Czytaj więcej : programowanie kluczyka kawasaki | Odsłony : 1433 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

wskazania licznika prędkości

Witam mam pytanie może ktoś będzie wiedział . Jakie zębatki oryginalnie ma sc59 2012 czyli ile zębów ? Wydaje mi się że franek coś przekłamuje prędkość tylko co może być przyczyną ?? Zębatki ma teraz 42 tył i 16 przód . Sprawdzałem dziś z kumplem z jego moto a jemu pokazuje ok i jest tak przy około 60km/h przekłamanie jest około 5km/h przy 100 około 9 a 130 to już jakieś 14 przekłamanie rośnie wraz ...
Czytaj więcej : wskazania licznika prędkości | Odsłony : 2431 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Sezon rozpoczęty ;)

Panowie a jak tam u Was? Zima przelatana, ale dzisiaj było wręcz "upalnie".

Sezon rozpoczęty? :)

A tak było dzisiaj u nas na górze ;)
Czytaj więcej : Sezon rozpoczęty ;) | Odsłony : 3104 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Filmy, Humor i Media

Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Zalozmy ze zgubil bym klucze do fajera... jaka jest szansa zakodowania nowych kluczy nie majac zadnego od moto?

Pytam bo ostatnio zauwazylem ze jeden klucz mi nie lapie hissa.. wiec zastanawiam sie jakie sa mozliwosci
Czytaj więcej : Brak kluczy Sc59 jaka procedura? | Odsłony : 5017 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kierunki, Stop - nie dzialaja... Jaki naped dobrac ?

Witam.
Od okolo tygodnia jestem posiadaczem SC33 z 1999r.
Przy kupnie okazalo sie iz nie dzialaja kierunkowskazy, jednak nie zniechecilo mnie to do kupna tej maszyny - sprzedajacy twierdzil ze to zarowka lub bezpiecznik.
W domu zauwazylem ze nie reguje rowniez swiatlo stopu hamulca przedniego (tylni dziala bez zarzutu).
Sprawdzilem bezpieczniki i wszystko jest ok. Na desce rowniez kierunki nie daja znaku zycia.
Jedyne co to po przesunieciu przycisku kierunkowskaza w prawo dociskajac go slychac ...
Czytaj więcej : Kierunki, Stop - nie dzialaja... Jaki naped dobrac ? | Odsłony : 2589 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Bład podczas jazdy

Witam, po zimowych przegladach, zlozylem swoja cbr i wybralm sie na przejeazdzke po zimie. Wiec zaraz po wyjechaniu jadac juz na zagrzanym silniku zaczalem troche odkrecac, i wtedy zapalila mi sie czerwona kontrolka oraz ikona FI odrazu odcinajac zaplon. Tego dnia zapalilo mi sie to chyba z 3 razy, ale wyciagnieciu kluczyka i ponownym odpalaniu wszystko bylo ok. Niestety zakonczylem szybko jazde zeby niczego nie uszkodzic. Moje pytanie brzmi co to moze byc za chohlik ...
Czytaj więcej : Bład podczas jazdy | Odsłony : 2301 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780