Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 20:10

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 20:10

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Nowe akumlator/slabo odpala

Witam,

kupilem na koniec zeszlego roku Hanke (bez abs), ale od poczatku ciezko palila. Poprzedni wlasciciel mowil, ze to wina starego aku. Wyjalem i okazalo sie, ze byl wsadzony za slaby- rozruch 100A zamist 130. Kupilem wiec nowa yuase ytz7s 6.3Ah i 130 rozruch, ale niestety nadal dramtycznie odpala. Od razu po doladowaniu odpali, ale niestety przy kolejnym odpaleniu jak chwilke postoi znow nie odpala.
Wsadzone sa nowe swiece, kompresja jest prawidlowa. Elektryka byla sprawdzana ...
Czytaj więcej : Nowe akumlator/slabo odpala | Odsłony : 6473 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Moja Pierwsza Japonia.Czyli milosc od pierwszego wejrzenia

Bylo to jakies 20 Lat temu. moze wiecej. Ogolnie byly to czasy beztroskiego spedzania czasu za łebka z kolegami na trzepaku.
Mieszkał w moim bloku Pan Tomasz. Dlugie włosy,czarna skóra i kask. Gdy podjezdzal pod blok wszyscy biegli z otwartymi ustami i patrzyli ile jego maszyna ma na liczniku. tz ile pojedzie? Pan Tomasz zawsze kazdego z nas bral i przewoził pod blokiem. W skrócie gdyby nie uszy to by kazdemu z nas mialby usmiech ...

Demontaż Czaszy SC59 2012 Pomocy

Witam wszystkich

Prosze o pomoc, jak zdemontowac czasze w sc59 z 2012r, od ktorej strony sie zabrac, ktore srobki odkrecic, od czego zaczac
Czytaj więcej : Demontaż Czaszy SC59 2012 Pomocy | Odsłony : 4546 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego - Grodzisk Mazowiecki

Siemanko!

Co? - Rozpoczęcie sezonu motocyklowego!
Gdzie? - Grodzisk Mazowiecki, parking Centrum Kultury, ul. Spółdzielcza 9
Kiedy? - Niedziela, 10 kwiecień 2016
O której? - Zbiórka o godz. 12:30. Start parady chwilę po 13:00.
Kto organizuje? - Wspólna inicjatywa trzech grup: White Arrows & Wheelie Riders z Grodziska oraz MIG 11 z Łowicza
Co w planie imprezy? - Parada ulicami miasta, grill, pokaz stuntu, pokaz ratownictwa medycznego, konkursy i wiele innych ...
Czytaj więcej : Rozpoczęcie sezonu motocyklowego - Grodzisk Mazowiecki | Odsłony : 2702 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

gażniki kranik proplem

Sprawa wygląda tak, mam silnik sc33 a kranik paliwa od sc28 bez pompy. Podciśnienie zatkane. Mimo to motocykl podczas jazdy się dławi, na biegu jałowym normalnie się wkręca. Gaźniki są po synchronizacji są od modelu sc33. Może kranik jest problem i należy przełożyć na ten z sc33 i podłączyć podcieśnienie ?
Czytaj więcej : gażniki kranik proplem | Odsłony : 2075 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Montaż pługu

Witam demontowałem pług i teraz kłopot jest ze założeniem tzn prawa strona owiewki bocznej na dole nie dochodzi idealnie do pługu jak docisne ręką to jest miód przed demontażem wszystko było super spasowane gdzie popełniam błąd dwa podejścia i to samo zaznaczę tylko że nic nie zostało urwane czy tez ukruszone .Jakieś patenty na montaż kolejność wpinania Zdjęcie przed demontażem i chodzi właśnie o tą stronę,Z góry dziękuje za pomoc i rady
Czytaj więcej : Montaż pługu | Odsłony : 2799 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Cbr900rrSc33

Witam Panowie i Panie długo mnie nie było na forum ale już wrocilem. Panowie mam taki problem gdyż moja cbr stala przez cala zime z wyjętym aku przyszla pora odpalania a maleństwo się nie wkreca gasnie i strzela jakas przyczyna mam nadzieje ze nie zawory bo już były robione propozycje?
Czytaj więcej : Cbr900rrSc33 | Odsłony : 11558 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Pytanie o specyfikacje

Witam posiadam Hondę cbr sc29 z 93r chciałem się dowiedzieć jakie są różnice między sc28
Czytaj więcej : Pytanie o specyfikacje | Odsłony : 2206 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

WENTYLATOR CHŁODNICY

Mam problem z wentylatorem chłodnicy w CBR 1000 RR SC57 2005rok.
Po uruchomieniu silnika i po uzyskaniu temperatury 42-45"C załącza się wentylator chłodnicy gdzie dopiero się wyłącza po uzyskani 73-75"C, na proste myślenie to wentylator jest do schładzania gdy się zagrzeje płyn chłodzący.
Czy ktoś miał taki problem i czy ktoś mi podpowie o co tu chodzi???
Pozdrawiam
Czytaj więcej : WENTYLATOR CHŁODNICY | Odsłony : 5134 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Demontaż egcv..

Witam postanowiłem zakupić pełny system układu wydechowego Arrow ... jest problem jak z demontować exup i po montażu kompletnego wydechu by było wszystko git , nie mówię oczywiście o strojeniu , mapach itp .. po prostu by chodziło wszystko jak należy po zamontowaniu , niby znależliśmy jakieś przedłużki do skompletowania z exupem ale trzeba by było to mieć na dłoni i wymierzyć by nie było za długie itp.. Proszę o pomoc , pozdrawiam
Czytaj więcej : Demontaż egcv.. | Odsłony : 2764 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780