Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 20:08

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 20:08

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Big Ben, znaczy się Bang ! Yamaha R1 RN22 by Ziutek

Cześć i czołem,

moja 10tka poszła do dobrego kumpla, który już w poprzednim sezonie mi rył głowę, że ją weźmie... to postanowiłem szukać nowego bajka. No i jest Yamaha R1 RN22 2009r., o samej jeździe za dużo powiedzieć nie mogę, bo zrobiłem raptem 150 km, ale pierwsze wrażenia mega. Dźwięk tego silnika to poezja, a to tylko seria :)

Z ciekawostek o motocyklu, kupiony od kolesia z ...
Czytaj więcej : Big Ben, znaczy się Bang ! Yamaha R1 RN22 by Ziutek | Odsłony : 30986 | Odpowiedzi : 68 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Różne typy alternatora w SC 59

Ostatnio kupiłem nowy silnik do mojej sc59. Silnik jest z 2011 roku a moja cbr z 2008. Silnik przyszedł bez dekla alternatora i bez alternatora. Okazuje sie ze alternator z silnika z 2008 roku nie pasuje. Są różne typy dekli i alternatorów. Na chwilę obecna znane mi są dwa rodzaje dekli MFL i FLG. Czy ktoś z was ma może lub mógłby pomoc mi załatwic alternator do typu dekla FLG? tel 601720577
Czytaj więcej : Różne typy alternatora w SC 59 | Odsłony : 5485 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

[motogp] sezon 2016

Nareszcie się zaczęło :)

I to jak! czeka nas dzisiaj ciekawy wyścig. różnice niewielkie, będzie ciekawie :dance:
Czytaj więcej : [motogp] sezon 2016 | Odsłony : 7062 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Sport

Czy jest sposób na spalanie oleju?

Witam, ostatnio zauważyłem że moto mi spala coraz więcej oleju. Czy jest jakiś sposób na to żeby to zahamować albo chociaż ograniczyć? Wymiana oleju na gęstszy? Wymiana jakiejś uszczelki? Czy poprostu tak ma być i czekać, aż silnik umrze? Aktualnie jeżdżę na motulu 5100 10w40. Nie jestem w stanie powiedzieć ile mi tego oleju pali, ale na pewno więcej niż odrazu po kupnie. Jak przegazuje to oczywiście widać ciemny dymek ...
Czytaj więcej : Czy jest sposób na spalanie oleju? | Odsłony : 7023 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Bura suka rozpoczęcie sezonu jastrzebię zdroj

Hej jedzie ktoś na rozpoczęcie sezonu do Jastrzebię Zdroju z forumowiczów fajnie by się było spotkać :-)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Bura suka rozpoczęcie sezonu jastrzebię zdroj | Odsłony : 2288 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

skrzynia biegów

Witam , proszę pomoc i rade sprawa wygląda tak: sc 98r zjedzony tryb dwójki i wodzik , kupiłem skrzynie do sc33 98r ( podobno)
skrzynie kupiłem jakieś pół roku temu wiec nie sprawdzałem czy wszytko pasuje co do mm , dziś wrzuciłem zakupioną skrzynie i okazało się ze od strony koszta sprzęgłowego , wałek jest sporo za krótki , na początku myślałem ze możne coś gdzieś nie doszło do końca ale przy kolejnej próbie okazało ...
Czytaj więcej : skrzynia biegów | Odsłony : 1394 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Migająca tylna lampa

Witam, znalazłem takie coś:
http://www.ebay.com/itm/A-S0-Flash-Stro ... SwmrlUs64R
Widział ktoś na żywo? Przy hamowaniu lampa miga 3 razy a następnie pali się ciągłym światlem. Na yt wygląda obiecująco.
Policja może sie przyczepić? Nie chodzi mi o lans, a o zwrócenie uwagi pojazdow jadących za mną w momencie kiedy hamuje :okulary2: Nie raz patrze w lusterko czy mi idiota nie wjedzie w tył. ...
Czytaj więcej : Migająca tylna lampa | Odsłony : 6074 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

rozladowujacy się akumulator

Sprawa wygląda tak , że po założeniu naładowane go aku moto pali bez problemu, ładowanie takie jak trzeba, ale gdy sobie polatam i odstawie moto na tydzień to mam padniete aku. Miałem tak już kilka razy. Co może być przyczyną rozladowujacego się aku ?
Czytaj więcej : rozladowujacy się akumulator | Odsłony : 2088 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Błotnik przód + zadupek POSZUKIWANE

Kupię przedni błotnik oraz zadupek do Hondy CBR F3 z 1999r.
Maszyna ma kolor czarny ale biorę pod uwagę każdy dostępny kolor.
Jestem z Gdyni, liczę że ktoś poratuje.
Czytaj więcej : Błotnik przód + zadupek POSZUKIWANE | Odsłony : 3121 | Odpowiedzi : 1 | Forum : CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125

Grzechotanie w silniku

Witam,
Wyjechalem dzisiaj przepalic moto na trase, przeciagnalem go tak do 200 i po zwolnieniu do 40 a nastepnie lekkim dodaniu gazu z lewej strony silnika od gory cos zaczelo brzeczec w silniku, brzeczenie wystepuje jedynie powyzej 3,5 tys obrotow. Silnik na wolnych obrotach normalnie i rowno pracuje, nie kopci itp, ma moc.

Co sadzicie? Panewka?
Czytaj więcej : Grzechotanie w silniku | Odsłony : 4357 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780