Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 18:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 18:00

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wąż paliwa

Witam, posiadam Honda CBR 919 rr fireblade 1999r. Sc33 Jaki jest rozmiar węża paliwowego?
Czytaj więcej : Wąż paliwa | Odsłony : 1757 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problemy z odpalaniem

Witam, może ktoś mnie nakieruje na możliwa przyczynę problemu, wygląda to tak:

Wkładam kluczyk próbuję odpalić, nie dodaję gazu, łapie jakby tylko na jeden/dwa cylindry, mocniejsze odkręcenie manetki, łapie, silnik pracuje normalnie, gaszę a odpala normalnie.
Następnego dnia odpala normalnie, kilka kolejnych dni tez ok, postoi jakiś dłuższy czas znowu problemy, łapie tylko na dwa gary.

Problem pojawia się ostatnio w sposób losowy, kiedyś pojawiał się tylko po myciu, parę razy stałem przy myjce i ...
Czytaj więcej : Problemy z odpalaniem | Odsłony : 3711 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Re: Jakie znacie dobre zapachy?

Brutal hehe. Trzyma sie bardzo dobrze. A tak na serio to proponowałbym dołożyć trochę do Azarro chrome, które są fajne , świeże no i trzymają się te kilka godzin. Możesz ewentualnie kupić sobie love desire ( jest to zapach z feromonami). Który sam w sobie jest bardzo fajny moim zdaniem.
Czytaj więcej : Re: Jakie znacie dobre zapachy? | Odsłony : 5605 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Off-Topic

Cbr 900rr tylny wahacz vfr800 vtec

Witam ,planuje zrobić przez okres zimowy streeta z mojej cbr900rr z 99roku,i mam pytanko,z racji tego iż nie mogę dostać wahacza tylnego z vfr750 a kupiłem już wachacz z vfr 800 vtec z 02roku ,czy jest możliwe to połączenie?próbował już ktoś takiej konwersji,zaplecze warsztatowe i maszynowe mam więc to nie problem,proszę o rzeczowe informacje
Czytaj więcej : Cbr 900rr tylny wahacz vfr800 vtec | Odsłony : 1246 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

świst przy przy odjęciu gazu

cześć ,

zastanawiam się czy jest to usterka dlatego też piszę do Was zapytanie
od razu po zakupie zauważyłem świst podczas odejmowania gazu , najgłośniejszy przy niskich biegach 1-3 i mniejszych prędkościach . Dzwięk jest jak turbo w samochodach , proszę o pomoc czy jest to usterka , czy ktoś miał cos podobnego
Czytaj więcej : świst przy przy odjęciu gazu | Odsłony : 1438 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

krzywa rama?

Cześć, chciałbym poznać Waszą opinię na temat motocykla, który zakupiłem wczoraj.
Niestety dopiero dziś rzuciło mi się w oczy to, co piszę.
Czy przednie koło nie jest zbyt blisko owiewek/kolektora? Motocykl stoi na tylnym podnośniku
Czy tak ma być? Porównując zdjęcia z google trochę powątpiewam w prawidłowość mojego egzemplarza.
Proszę zerknijcie na zdjęcia i odpowiedzcie. Będę wdzięczny
Czytaj więcej : krzywa rama? | Odsłony : 1202 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

cześć jestem nowy , od razu mam pytanie o moje - kierownica

cześć,

witam wszystkich , założyłem dopiero konto ,
przywitam się , mam na Imię Paweł , posiadam cbr1000rr sc59 z 2008 roku .
Założyłem konto gdyż szukam odpowiedzi na moje pytanie ,

po zakupie RRki zauważyłem , że kierownica ciężko skręca , przy niewielkich prędkościach trzeba użyć sporo siły aby wróciła do neutralnej pozycji , nie byłem jeszcze u nikogo aby to sprawdzić , może mogę zrobić to sam ? wyregulować coś ?
Nie znam ...
Czytaj więcej : cześć jestem nowy , od razu mam pytanie o moje - kierownica | Odsłony : 1614 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

zestaw napędowy sc33 1998

Witam. Potrzebuje wymienić łańcuch z zębatkami w swojej fajerce, tematy byly już poruszane ale dawno ico pewnie są nieaktualne. Co polecili byście na daną chwilę...zastanawiam się nad DIDem 525 VX3 z jakimiś zębatkami w zestawie czy lepiej zainwestować te parę stówę więcej i kupić DIDa 525ZVMX ?? A może założyć jakiś zestaw mocniejszy 530...??? Poradzicie coś?
Czytaj więcej : zestaw napędowy sc33 1998 | Odsłony : 1755 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Nagły brak sprzęgła.

Witam.
Padło sprzęgło w cbr 929.
Do czasu awarii zrobiłem 4 kkm na tym moto i jedyne do czego możnaby się przyczepić to niełatwy do usłyszenie rzegot kiedy sprzęgło jest zapięte.
Problem pojawił się w momencie lekkiej przygazówki przed jazdą, dodam dla kontrastu iż tego dnia zrobiłem wcześniej kilkanaście kilometrów i wszystko grało.
Podczas wyższych obrotów zapiął się bieg 1, nie było w tym ingerencji, lekko położonej stopy na dźwigni czy coś podobnego.
Od tego ...
Czytaj więcej : Nagły brak sprzęgła. | Odsłony : 1690 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wynajem długoterminowy

Witajcie,
chciałem przynajmniej na rok jako osoba fizyczna wynająć długoterminowo / wziąć w leasing samochód - możecie polecić mi jakąś firmę w której mogę to zrealizować? być może na bazie swoich doświadczeń doradzilibyście mi jakiś inny sposób?
Czytaj więcej : Wynajem długoterminowy | Odsłony : 3836 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Off-Topic

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780