Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 04:13

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 04:13

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Czym wyczyścić kolektory (rdzę) ?

Cześć wszystkim,

nareszcie zakupiłem 929 i będę powoli przygotowywał ją pod siebie, jest kilka drobnych rzeczy do zrobienia :)

Na początek chcę ją trochę oczyścić z rdzy, bo jest trochę nalotów. Narazie chcę wyczyścić przede wszystkim kolektory, felgi i sprężynę, później zabezpieczyć to i pomalować :)

Stąd moje pytanie, czym najlepiej czyścić kolektory ? Standardowo papierek i jazda czy ...
Czytaj więcej : Czym wyczyścić kolektory (rdzę) ? | Odsłony : 2439 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

CBR 900RR sc33 1998r

Witam wszystkich Forumowiczów. Chciałbym pokazać mój nowy nabytek, jednocześnie chciałbym prosić o obiektywne opinie:)
Moto to jak widać Honda CBR 900RR Fireblade z roku 1998, kupiony za rozsądne pieniądze :mrgreen: . Mam nadzieje ze posłuży mi przez kilka najbliższych sezonów(przynajmniej dwa). Wybaczcie jakość zdjęcia, lecz nie potrafie dodać tu o takich małych rozmiarach dobrego zdjęcia. Serdecznie pozdrawiam wszystkich, Arczi :D ...
Czytaj więcej : CBR 900RR sc33 1998r | Odsłony : 11040 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Dominator Crossoval vs Ixil Sove vs Ixil Sovs

Witam po dłuższej przerwie , zająłem się trochę motocyklem.. przez zimę trochę zakupiłem dodatków i elementów do mojej 929 . Problem jest taki że chciałbym zainwestować w końcówkę puki mam kasę chciałbym sprzedać swojego dominatora tri ovala a jednak kupić ovala:P puki jest na to kasa przeznaczona .. każdy z kumpli chwali Ixila , zainteresowałem się popatrzałem , nie głupi jak to z wyglądu , ale czy będzie lepszy od dominatora???? 2 lata minęło ...
Czytaj więcej : Dominator Crossoval vs Ixil Sove vs Ixil Sovs | Odsłony : 3047 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

co to za kostka

Mógł by mi ktoś powiedzieć co to za kostka/czujnik ?
Czytaj więcej : co to za kostka | Odsłony : 2044 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Porównanie Olei silnikowych tańsza alternatywa dla Motula ?

Panowie mam rozkminkę co i jak z tymi olejami lepkościami itp. a konkretnie chodzi mi o porównanie olejów syntetycznych 10w40 w tym przypadku 4 olejów Motul 300V i 7100 oraz Valvoline Synpower i Shell Advance.

patrze po tych parametrach lepkościach itp, i ogólnie poczytałem na necie i tak w sumie do niczego konkretnego nie doszedłem ale do rzeczy, do tej pory myslałem że lepkość im wyższa tym lepsza w danej temperaturze a tu okazuje się ...
Czytaj więcej : Porównanie Olei silnikowych tańsza alternatywa dla Motula ? | Odsłony : 3998 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

smarowanie linek

Witam. Czy ktoś z was kiedyś smarował linki gazu lub sprzęgła?
Czy polecacie taka operację? Jeśli tak to jaki smar/olej.
Głównie chodzi mi o linkę sprzęgła. Chodzi dosyć ciężko. na końcu sezonu po trasie około 300km dosłownie nie czułem dłoni :D
Czytaj więcej : smarowanie linek | Odsłony : 3169 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

[motoGP] Oficjalne testy 1-3 luty 2016

17-19 luty testy na Philip Island: gdzie to można obejrzeć?
Czytaj więcej : [motoGP] Oficjalne testy 1-3 luty 2016 | Odsłony : 6601 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Sport

Korek Wlewu Paliwa Womet-Tech

Siemanko :mrgreen:
Ma / miał może ktoś z was styczność z korkiem wlewu paliwa firmy womet-tech, jak w linku poniżej .??
http://www.legato-motocykle.pl/search.php?text=korek+wlewu&counter=1
Chiałbym sobie taki sprawić.
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Korek Wlewu Paliwa Womet-Tech | Odsłony : 2536 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

MotoVlog

Zapraszam wszystkich na moj kanal Hietala MotoVlog. Niebawem nowe nagrywki :)
https://www.youtube.com/channel/UCTxgGS ... 2x-E54Tp2A

Mile widziane subskrybcje i łapki. Dzieki i pozdrawiam.
Czytaj więcej : MotoVlog | Odsłony : 5149 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Filmy, Humor i Media

Nocleg nad morzem

Siemanko!
Wybieramy się ze znajomymi na majówke (29.04-02.05 lub 30.04-03.05) nad morze i poszukuje godnego noclegu. Jedziemy na conajmniej 4-5 motocykli, możliwe że dobije kilka osob autem/pociągiem. max myślę 8 osób. Wymagania to ogrodzony teren lub garaż na sprzęty no i wiadomo jakieś tam warunki bo jadą kobieciny też :)
Może ktoś zna jakąś miejscówkę godną polecenia (no bo mieć HONDĘ i nie być nad morzem to ...
Czytaj więcej : Nocleg nad morzem | Odsłony : 4408 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780