Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 03:37

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 03:37

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Opony

Witam, potrzebuje opinie na temat opon Pirelli diablo rosso corsa i michelin pilot pawer one.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Opony | Odsłony : 30579 | Odpowiedzi : 44 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Jak ustawić czujnik położenia przepustnicy??

Jak, w temacie...rozbierałem przepustnice do mycia ultradźwiękami i nie mogę znaleźć informacji w manualu jak ustawić tego tps'a. Suzuki pokazuje kreskę na wyświetlaczu, yamaha obrotomierzem wskazuje właściwe ustawienie, w sc50 sprawdzało się napięcie...a jak jest w sc57? Ktoś pomoże?

Pozdrawiam,
Maciek
Czytaj więcej : Jak ustawić czujnik położenia przepustnicy?? | Odsłony : 1971 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Demontaż db killera

Siema

Czy macie jakiś sposób na to,aby demontaż db killera był łatwiejszy? Nie wiem jak w Waszych wydechach,ale u mnie jak go demontuje to się muszę mocno naszarpać aby go włoż i wyjąć. Może jakaś pasta jest czy cuś aby łatwiej wychodził? Macie jakieś patenty? Fakt używam go tylko na Poznań,więc raptem kilka razy w roku,ale wkurza mnie ta szarpanina

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Demontaż db killera | Odsłony : 4183 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

odblaski

Pany mam takie pytanie bo wide że niektóre moto mają odblaski na lagach i zadupku to ta wersja USA tak miała idzie to założyc i kupić może ktoś ma takie cuś i jak to zamontowac hmm
Czytaj więcej : odblaski | Odsłony : 1573 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

łącznik zadupka-ogona sc 33 poszukuję

Jak w tytule, czy któryś z panów miałby łącznik zadupka- ten mały plastik z tyłu?
Czytaj więcej : łącznik zadupka-ogona sc 33 poszukuję | Odsłony : 1394 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

ktoś z kujawsko-pomorskiego

Witam Panowie chciałbym zapytać czy na naszym forum jest ktoś z Kujawsko-Pomorskiego na jakieś spoty i wspólne latanie?
Czytaj więcej : ktoś z kujawsko-pomorskiego | Odsłony : 3800 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

uszczelniacze zaworowe

Witam przy zmianie kolektora wydechowego zauważyłem ze przy jednym zaworze wylotowym jest troszkę mokro od oleju. Pytanie jest moje czy da się wymienić uszczelniacz bez zdejmowania głowicy, planowania, oraz nowej uszczelki itd? czy jest to wykonalne ?
Czytaj więcej : uszczelniacze zaworowe | Odsłony : 3239 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Kupię Dekiel Alternatora SC33 !!

Witam wszystkich posiadaczy sc33 :-)
Jestem nowy na forum, kupiłem motocykl miesiąc temu i chciałbym go doprowadzić do dobrego stanu na sezon. Potrzebuję dekiel alternatora do SC33 1996 rok. Mój niestety cieknie. Proszę o info na priv
Czytaj więcej : Kupię Dekiel Alternatora SC33 !! | Odsłony : 5648 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Regeneracja amortyzatora tylnego

czy ktoś na forum miał do czynienia z regeneracją amortyzatora tylnego, w mojej 929 jest wydymany i wychodzi na to, że najlepiej go zregenerować, stąd pytanie kto robił coś takiego i jak się potem sprawował amor ???
Czytaj więcej : Regeneracja amortyzatora tylnego | Odsłony : 2560 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

stukanie z prawej strony motoru

Witam, po zimowej przerwie postanowiłem odpalić motocykl. Przejechałem kilkanaście km, po czym wróciłem do garażu i usłyszałem dziwny dźwięk z prawej strony silnika, następnie zgasiłem motocykl, postawiłem na "nóżce" i odpaliłem ponownie. Silnik chodził perfekcyjnie do czasu kiedy nie postawiłem go do pionu ( na dwóch kołach :P ) . Wszystko widać na filmiku od 19 sek. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Sowa

https://www.youtube.com/watch?v=0_5HTKqlR24&feature=youtu.be
Czytaj więcej : stukanie z prawej strony motoru | Odsłony : 3054 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780