Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 08:51

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 08:51

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

brak sprzęgła

witam wszystkich
Mam problem ze sprzęgłem chciałem przepalić moto wyciągnąłem z garażu odpaliłem i poczekałem aż się zagrzeje wcisnąłem sprzęgło wbijam bieg i moto szarpnął i zgasł wciskam sprzęgło i zero oporu próbowałem kilkakrotnie pompować sprzęgłem ale nic to nie dało
Czytaj więcej : brak sprzęgła | Odsłony : 5276 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Jak sprawdzic automat nożny stop?

witam jest jakiś specjalny sposób na sprawdzenie bo pociagam i ruszam a on mi nie zapala lampy nie wiem czy jest popsuty czy co. Dodam ze mam nie odpowietrzone jeszcze hamulce ale to nie ma wpływu
Czytaj więcej : Jak sprawdzic automat nożny stop? | Odsłony : 4588 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Mocowanie chłodnicy SC57 B

Witam.
Ostatnio zdemontowałem boczną owiewkę "od strony hamulca" i przez przypadek zauważyłem,że zawór na wężu gumowym nie jest razem przykręcony ze zbiorniczkiem wyrównawczym do mocowania :| :| :| .
Kupiłem takie mocowanie na allegro z myślą że to jest krzywe,ale po montażu okazało się ze nie jest to wina mocowania tylko,no ...
Czytaj więcej : Mocowanie chłodnicy SC57 B | Odsłony : 3343 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

regulacja zaworów

Witam.... zabieram sie do regulacji zaworów.....
szukałem na forum podobnego tematu , ale chyba jestem ślepy ;-)....jest może ktos kto już to robił i wsparł by radą i przeliczeniami płytek ?

sprawa wygląda tak.....moto już rozebrane , luzy zmierzone ( wydech 7 x 0.23 i 1 x 21 ,,,,, ssące 3 x 0.13 , 4x 0.12 i 1 x 0.11 )
także w/g mnie wszystkie do wymiany ...
Czytaj więcej : regulacja zaworów | Odsłony : 52234 | Odpowiedzi : 59 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Honda cbr 929 falująca praca silnika na ssaniu

Panowie i Panie jeśli tu są:) A więc do rzeczy gixsa sie pozbyłem i spowrotem jestem posiadaczem fireblade. Moto nie dawno kupione, miał ktoś z was problemy z falującymi obr na ssaniu ? Tzn moto pale pracuje na prawidłowych obr na ssaniu a po chwili wkręca się gwałtownie sam w okolice około 4 tys obr i po chwili spada do prawidłowych obr i na koniec ssanie się wyłancza. Ktoś czai czego to przyczyna ???
Czytaj więcej : Honda cbr 929 falująca praca silnika na ssaniu | Odsłony : 4939 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Gdzie można się legalnie pościgać - południe polski?

Czy w południowej Polsce jest jakieś dobre miejsce do pościgania się? Mam tutaj na myśli jakieś przyzwoite i bezpieczne warunki jeżeli chodzi o jazdę po torze. Możecie polecić coś w tym zakresie? Motocyklem oczywiście, chociaż auta też wchodzą w grę.
Czytaj więcej : Gdzie można się legalnie pościgać - południe polski? | Odsłony : 24713 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Sport

schemat owiewek plastików

Witam pomoże ktoś jak na schemacie wyglądają owiewki która z jaką itd jest coś takiego ?
Czytaj więcej : schemat owiewek plastików | Odsłony : 5748 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Pytanie o mocowanie amorka skretu

Witam.zakupilem amorek skretu hyperpro uzywke na olx.wszystko fajnie tylko nie wiem jak go poskladac.dostalem jakies dwa oringi w zestawie.gdzie one maja byc zamontowane?
Czytaj więcej : Pytanie o mocowanie amorka skretu | Odsłony : 2348 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Honda 954 chłodnica oleju

Witam na wstepie chciałem sie przywitac gdyż jestem tu nowy :) i mam pytanie odnosnie montowania chlodnicy oleju w hondzie 954. W jakim celu sie je montuje ? Czy zamontowana chodnica olejowa oznacza ze ktos ostro katuje ten sprzet ?pozdrawiam i prosze o odp
Czytaj więcej : Honda 954 chłodnica oleju | Odsłony : 12784 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Honda CBR1000RR Fireblade HRC SC59 2009 by dambens

Siemanko!

Marzenia się nie spełniają, to my spełniamy marzenia. Dlatego pod koniec września 2015 stałem się posiadaczem mojej Hondy :D
Na SC59 chorowałem od kiedy tylko zobaczyłem ją pierwszy raz na targach w 2008 roku w sosnowcu. Od tamtej chwili wiedziałem że prędzej czy później stanę się jej posiadaczem. Tak więc po 7 latach platonicznej miłości, w końcu uczucie zostało odwzajemnione! ...
Czytaj więcej : Honda CBR1000RR Fireblade HRC SC59 2009 by dambens | Odsłony : 5159 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780