Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 14:40

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 14:40

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

schenat elemętów tylnej oski kola do SC57

Witam potrzebowałbym rysunek tych składowych elemętów oski tył . Podejrzewam ze brakuje mi jakiegoś dystansu bo jak dokrecam koło sruba juz nawet troche to mi przestaje sie obracac na oscie a nie jest dociagniete mocno i koło jest w prawa strone skierowane odp.
Czytaj więcej : schenat elemętów tylnej oski kola do SC57 | Odsłony : 4106 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

reklama z wirusem na forum na telefonie z androidem

Panowie też tak macie czy tylko ja że przeglądam czy pisze na forum z telefonu z androidem i nagle wyskakuje mi reklama zamiast strony z forum że wykryto wirusa jak wciskam klawisz cofnij to przekierowuje mnie do google play żeby ściągnąć jakiś program 360 scanner czy tam coś. Strasznie mnie to wkurza używam standardowej przeglądarki na androidzie 5.0.2 antywirusa zainstalowałem avasta bo nod skończyła mi się licencja próbna
Czytaj więcej : reklama z wirusem na forum na telefonie z androidem | Odsłony : 11106 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne Dyskusje

Predkosciomierz Honda

Witam
Mam male zastanowienie poniewaz kazdy mowi inaczej a mianowicie w Hondzie sc 57B przedkosciomierz jest do 14tys obrotow, w mojej sc57b jest do 13tys... Wiem ze sc57b miala kreci sie do 14, o co tu chodzi?
Czytaj więcej : Predkosciomierz Honda | Odsłony : 5649 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Dziwne działanie lag

Witam, ostanio wykonalem zmianie uszczelniaczy olejowych oraz oleju w lagach w swojej 929. Po zmontowaniu wszystkiego zauwazylem dziwną sprawe, gdyz jedna z lag dziala troche inaczej niz druga. Mowiąc dokladniej jedna laga odbija troche szybciej od drugiej( sprawdzane recznie bez montowania w polkach). Dodam ze wszysko zrobionie dokladnie tak samo w jednej jak i w drugiej, zaworki wstepnego dobicia ustawione na gorze tak samo, dolna regulacja ustawiona na fabryke( ustawione na wytloczony punkt), ilosc oleju ...
Czytaj więcej : Dziwne działanie lag | Odsłony : 5745 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Przekaźnik stycznik rozrusznika ciągnie na lewo prąd?

Panowie. Możliwe jest aby przekaźnik stycznik rozrusznika odpalał moto normalnie ale coś w nim się stało, że ciągnie na lewo prąd? Jest to technicznie możliwe? Komuś się zdarzyło lub słyszał o takim czymś?

Miałem problemy z rozładowywaniem. Dzisiaj w końcu miernikiem oblukałem elektrykę i wciąż był pobór. W końcu doszedłem do przekaźnika i go puknąłem młoteczkiem lekko i pobór wyszedł zerowy. Tylko jest to fizycznie możliwe czy to zbieg okoliczności?
Czytaj więcej : Przekaźnik stycznik rozrusznika ciągnie na lewo prąd? | Odsłony : 4670 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Czy można gdzieś kupić naklejkę na wahacz

Witam. Czy ktoś z Was może orientuje się czy można dokupić naklejkę na wahacz tą która oryginalnie występuje na lewej stronie wahacza z parametrami takimi jak ciśnienie itd. Z góry dzięki za info. Pozdrawiam
Maciej
Czytaj więcej : Czy można gdzieś kupić naklejkę na wahacz | Odsłony : 5301 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Kierunkowskazy LED a przerywacz

Jako, że temat prądowy dla mnie jest zupelnie obcy jak robienie sportowego wydechu poprzez wywiercenie w nim dziur to mam pytanie do ludzi o ogromnej wiedzy jeżdżącymi motocyklami jedynej słusznej marki ... ;)

W skrócie: wywalilem "ogon" z CeBRy. Wraz z nim oryginalne kierunkowskazy ktore byly na zwyklych zarowkach. Jako, że zastąpiłem je malymi ledami kierunkowskazy napierdzielaja jak szalone. Wiem, że zeby wrocilo to do normalnej "predkosci" ...
Czytaj więcej : Kierunkowskazy LED a przerywacz | Odsłony : 32753 | Odpowiedzi : 61 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

sportowy wydech do 954RR poszukuję !!!!

Witam Panowie.
Chciałbym zakupić wydech do 954 jak coś macie wart uwagi i chcecie sprzedać to piszcie albo dzwońcie ewentualnie zdjęcia

pozdrawiam
514129096
Czytaj więcej : sportowy wydech do 954RR poszukuję !!!! | Odsłony : 10115 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Dziwny problem z kontrolka oleju

Siemanko wszystkim. Niedawno rozbieralem silnik w mojej bladej (skrzynia) . Po złożeniu miałem problem z odpaleniem bo olej świecie zalal (to akurat rozwiązałem) odpaliła później ładnie i po krótkiej jeździe i zgaszeniu juz nie odpala. Świeci się cały czas kontrolka czerwona a na panelu świeci się kontrolka oleju. Dodam że olej ma odpowiedni stan a przed rozbiórka problemów nie było. Z góry dzięki za pomoc. :mrgreen:
Czytaj więcej : Dziwny problem z kontrolka oleju | Odsłony : 4008 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Migajace swiatło mijania i licznik

Witam.Po opcji szukaj :) i przeszukaniu innych forów motocyklowych postanowiłem opisać mój problem tutaj,więc jak w temacie mam taki problem albo tak poprostu ma byś,zauważyłem że światla i licznik mi migaja/przygasaja coś jak bym naciskał stop albo mrugał światłami drogowymi z tym że musze dojechać do np.sciany i musi byś szarówka albo ciemno żeby zobaczyć w dzień tego nie widać,stojac na przciwko motoru i patrzac na światło ...
Czytaj więcej : Migajace swiatło mijania i licznik | Odsłony : 19180 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780