Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 23:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 23:49

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

moja żółtaczka :)

Witam pochwalę się moją pszczołą :) Szukałem 954 ale po oględzinach 4 sztuk okazało się że nie stać mnie na taki model i trzeba było opuścić poprzeczkę a zadowolenie nadal wielkie :) cbr-ka kupiona też jak większość używek troszke do roboty tzn wyciek z lagi i niesprawny egcv z czym nadal się borykam bo nie wiem jak podłączyć linki ...
Czytaj więcej : moja żółtaczka :) | Odsłony : 3243 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zakup nowego napędu do 929

Witam chciałem zapytać gdzie można kupić przystępnie zestaw napędowy do 929 oraz jakiej firmy kupić to, że łańcuch Dida to wiem, tylko mają one różne oznaczenia z tego co wyczytałem z znalezionych postów to łańcuch 530, drugie pytanie jakiego producenta zębatek wybrać JT i Sunstar będą dobrym wyborem? może ktoś z forum prowadzi sklep gdzie taki komplet można nabyć?
Czytaj więcej : Zakup nowego napędu do 929 | Odsłony : 2126 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zajęcie konta przez komornika

Mój brat ma taki problem:
- kilka lat temu prowadził DG. Jako młody przedsiębiorsca nie miał doświadczenia i szybko zbankrutował. Zostało sporo długów zrobionych i niespłaconych przez jego wspólnika.
Komornik nieoczekiwanie zajął mu rachunek.
Brat musi spłacać kredyt hipoteczny - czy blokada konta równa się temu, że nie będzie mógł korzystać z bankowości elektronicznej? A co gdyby założył konto w innym banku?
Czytaj więcej : Zajęcie konta przez komornika | Odsłony : 8906 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Off-Topic

Problem z podłaczeniem układu paliwowego

Witam. Jestem nowy na forum i potrzebuje szybkiej pomocy, wyjeżdżam po jutrze za granice i chciałbym żeby sprzęt juz stal gotowy i przygotowany na wiosnę. Problem polega na tym ze sciaglem bak i po złożeniu jest problem z odpaleniem, tj nie dostaje paliwa. Pamietam ze odlaczalem 4 węże. Spoko, jeden gruby z kranika do gaznikow, jeden cienki z kranika bodajrze do gaznikow ( za ten jestem pewny ze jest dobrze podłączony bo pamietam), jeden gruby ...
Czytaj więcej : Problem z podłaczeniem układu paliwowego | Odsłony : 3674 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

rozrząd czy ślizg?

Witam, w mojej 929 zaczęło sie dziać coś niepokojacego w serduchu, mianowicie przebieg ponad 70 tyś km, jak ją kupiłem brzęczało w silniku, po zaznajomieniu sie z tematem doagnoza- napinacz rozrządu, wyjąłem naciagnąłem i cały sezon spokój cicho, od jakiegoś czasu znowu łańcuch zaczął się odzywać to mysle ok znowu czas na naciągnięcie napinacza, ale teraz odrazu wymieniłem sprężyne kupiona z larssona, najciągnąłem i teraz brzęczenie torszeczke ucichło ale nadal słychać poprostu w czasie jak ...
Czytaj więcej : rozrząd czy ślizg? | Odsłony : 13018 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Gdzie najtańsze części ( rozrząd, oleje, filtry, świece)

Witam wszystkich
Jako że moją piękną czeka gruntowne przygotowanie do sezonu chciałem się zorientować czy może ktoś ma dojście, wie gdzie można kupić części najtaniej. Może jakieś hurtownie, zaufane sklepy itp. najlepiej w okolicach Bielska- Białej ale w grę może wejść również wysyłka
Będę potrzbował rozrząd, oleje, filtry, świece, lagi do uczelnienia.
Gdyby ktoś miał jakieś informacje będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam :)
Czytaj więcej : Gdzie najtańsze części ( rozrząd, oleje, filtry, świece) | Odsłony : 3430 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Dla speców od mechaniki

Witam, niedawno kupiłem silnik do 929. Okazało się ze po próbie ciśnienia na 1 2 3 4 cylindrze wyszło odpowiednio 8 6 10 10. po próbie olejowej wyszło 14 12 (olej wlewany byl tylko do 1 i 2 ). Pojawia się pytanie, co dalej? W starym silniku korbę wyrwało. Czy mogę przełożyć stary cylinder do "nowego silnika" wraz z tłokami pierścionkami, nie zmieniając panewek wału? Czy lepiej wykonać szlif 1 2 i ewentualnie 3 4 ...
Czytaj więcej : Dla speców od mechaniki | Odsłony : 2562 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Mój nowy nabytek

Witam jestem na forum od niedawna, ale dziś udało mi się po sprzedaży mojego Bandita zakupić wymarzoną Honde CBR 929 fireblade, Honda z 2001roku zakupiona od osoby prywatnej. Poprzedni właściciel miał ją 4 sezony do motocykla posiadam całą książkę serwisową z serwisem do 2008roku wpisy kończą się na przebiegu 24tys km. Na temat motocykla nie mogę zbyt wiele jeszcze powiedzieć na chwile obecną czeka mnie do zmiany standardowo olej oraz płyn chłodniczy filtr powietrza to ...
Czytaj więcej : Mój nowy nabytek | Odsłony : 15877 | Odpowiedzi : 23 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Płyn hamulcowy

siema,
zamienie plyn hamulcowy Motul dot5.1 na jakis dot 4 do cbr929.
plyn kupiony w tym roku, jest otwarty i zlane bylo z niego 5ml, czyli praktycznie nic.

ewentualnie sprzedam za 20zl plus wysylka pare złotych
Czytaj więcej : Płyn hamulcowy | Odsłony : 2937 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Giełda / ogłoszenia : Zamienię

Zimowy serwis CBR 929 2000r.

Witam.

Nie cały rok temu zakupiłem CBR 929 Fireblade z 2000 roku. Chwaliłem się w odpowiednim do tego dziale. Sezon powoli dobiega końca, czas najwyższy zacząć myśleć o przeglądzie przed następnym sezonem. Zawsze lubię mieć wszystko na czas, dlatego piszę już teraz.

To co chcę zrobić przed nowym sezonem to:

- sprawdzenie luzu zaworowego i ewentualne regulacje
- wymiana płynu chłodniczego, bo nie był wymieniany od 4 lat
- wymiana klocków hamulcowych przód + tył ...
Czytaj więcej : Zimowy serwis CBR 929 2000r. | Odsłony : 2888 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4781