Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 19:03

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 19:03

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kontrolka ciśnienie oleju, wyciek oleju czy płynu

Dzień dobry.
Dziś podczas jazdy moją SC57, chwile po wjechaniu w jakiś dołek (nie wiem czy może to mieć jakiś związek) przytkało moją CBRke i zapaliła się czerwona kontrolka ciśnienia oleju. Po zrobieniu małego postoju odpaliłem ją, ale najczęściej przy zmienie z biegu 1 na 2, nadal ją szarpało i jakby gasła. Jako że na mechanice znam się jak świnia na gwiazdach, mam do Was pytanie. Co to się właśnie wydarzyło? Niedawno wymieniałem olej w ...
Czytaj więcej : Kontrolka ciśnienie oleju, wyciek oleju czy płynu | Odsłony : 1281 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Dziwne odgłosy z airboxa

LwG Panowie.

Może ktoś z Was spotkał się z dziwnym odgłosem (pierdzeniem) z okolic airboxa w SC57a.
Dźwięk słyszalny jest w przedziale 2-4 tys obrotów przy delikatnym przyspieszaniu (chyba, że silnik zagłusza powyżej tych wartości). Nie słychać go przy dynamicznym dodawaniu gazu ani na postoju.
Zawory sprawdzone, jest ok. Rozrząd też, wydech szczelny, na szpilkach też nie ma luzu. Świece podokręcane i nowe.
Może ktoś wie co to może być? Dźwięk brzmi jakby jakieś plastikowe ...
Czytaj więcej : Dziwne odgłosy z airboxa | Odsłony : 1963 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zblokowane zaciski/C-ABS CBR 1000 2013r

Cześć wszystkim!
Mam prośbę o pomoc jak w temacie.
Po ostatniej „intensywnej jeździe” pojawił się problem z c-abs.
Najpierw kontrolka zaczęła migać, następnie zaciski złapały tarczę (przód i tył) . Popuściłem trochę zaworki co na chwilę pomogło…Po kilku hamowaniach to samo miga kontrolka abs i zaciski łapią tarcze. Myślałem,że to płyn się zagotował. W związku z tym , że c-abs jest dosyć skomplikowany podjechałem do serwisu, układ przepłukany, zalany świeżym płynem, ( Motul Dot 4 ...
Czytaj więcej : Zblokowane zaciski/C-ABS CBR 1000 2013r | Odsłony : 1385 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

pali bezpiecznik przy akumulatorze 20A SC57A

Witam. Jestem tu nowy . Mam mały problem z motorem od tygodnia. SC57A z 2006r pali bezpiecznik ten co jest na klemie + 20A. Nie ma reguły odpalony potrafi spalić go po przejechaniu 50m, albo po odpaleniu jak silnik pracuje po 10,50 sek różnie. Sprawdziłem wszystkie styki które mogłem poczyściłem od regulatora ( bo miały zielony nalot ) . Mogło się to zacząć dziać po myjce w ubiegły wtorek myłem motor i po tygodniu dopiero ...
Czytaj więcej : pali bezpiecznik przy akumulatorze 20A SC57A | Odsłony : 1514 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Cbr 954 cewko fajki problem

Witam Panowie jakie objawy daje nie sprawna cewkofajka w CBR 954 bo co jakiś czas przerywa mi, krztusi się strzela z tłumika zauważyłem że jedna świeca w cewce siedzi bardzo słabo ma luz i czy to może być od tego ?
Czytaj więcej : Cbr 954 cewko fajki problem | Odsłony : 2343 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Tylny błotnik tuningowy + nakładka lampy przedniej sc33

Witam koledzy. Kilka lat mnie nie było na forum. Podczas robienia porządków znalazłem od swojej dawnej sc33 błotnik tylny tuningowy w kolorze granatowym w takim w jakim było malowane oryginalne CBR 900rr. W doskonałym stanie oraz nakładkę na przednią lampę w kolorze żółtym przezroczystym chyba niedostępna w PL. Chciałbym to sprzedać ile może być to warte?
Zdjęcia wyślę zainteresowanym na maila bądź zapraszam do kontaktu 502 559 140
Czytaj więcej : Tylny błotnik tuningowy + nakładka lampy przedniej sc33 | Odsłony : 1164 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Honda CBR 600 nie wskazuje temperatury

Witam mam taki problem ze nie działa mi wskaźnik od temperatury w hondzie CBR 94r. Od czego zacząć? Jak sprawdzić czy wgl sam wskaźnik w liczniku działa ?

SC59 wersja USA

Witam wszystkich.
Pochwale się nowym nabytkiem.
Wersja USA która ponoć nie wciąga takiej ilości oliwy.
Obrazek

W planach jest oklejenie bezbarwną folią zabezpieczającą.
Dodanie osłon dekli silnika PUIG
Uchwytu na główkę ramy do telefonu.
I prawdopodobnie zmiana opon bo aktualnie posiadam BRIDGESTONE BATTLAX BT-016 PRO i nie bardzo mam okazję je teraz przetestować a chciałbym używać moto na codzień w różnych warunkach pogodowych.
Czytaj więcej : SC59 wersja USA | Odsłony : 2020 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Lampy UK vs lampy EU

To moj pierwszy post gdyz wlasnie zaczynam przygode z nowym nabytkiem, otoz CBR 1000RR SC57B Fireblade wiec witam wszystkich tu obecnych.

Mam pytanie dotyczace lamp:

kupilem motor sprowadzony z UK i co prawda ma przednia lampe z homologacja E13 ale na stacji kontroli oblala test bo niby swieci w zla strone. Krotkie sa z prawej a dlugie z lewej (siedzac na motorze). Kupilem wiec nowa lampe z allegro, zamontowalem i swieci tak samo... wiec znow ...
Czytaj więcej : Lampy UK vs lampy EU | Odsłony : 5031 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780