Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 23:54

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 23:54

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Miska Olejowa

Witam, jakiś spec CENZURA gwint w misce olejowej, prawdopodobnie przez zbyt mocne przykrecenie sruby. Delikatnie ucieka olej przez to. Sezon sie skonczyl wiec sie za to biore. Kupilem nowa mise juz i pytanie czy ktos to juz rozbieral i powie mi, czy jest tam jakas uszczelka czy na silikon sie to sklada? Bo do weekendu chcialbym skompletowac wszystko i wymienic to wreszcie. Trzeba bedzie kolektory prawdopodobnie zdejmowac?
Czytaj więcej : Miska Olejowa | Odsłony : 2903 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Demontaż wachacza

Witam
Ostanio zabralem sie za demontaz wahacza w mojej 929(zostanie oddaany do piaskowania), moje prace zatrzymaly sie jednak w jednym momencie, otoz dochodze do glownej sruby( zalacznik nr 1)
20151113_134600.jpg

I nie wiem jak sie za nia zabrac, gdyz wyczytalem ze trzeba ja odkrecic z jakims okreslonym momentem, wrzucam manual
Capture.PNG

Chcialbym otrzymac podpowiedzi od osob ktore juz to robili :D ...
Czytaj więcej : Demontaż wachacza | Odsłony : 5714 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Jak to w końcu jest z SC59...

Siemanko !

Jako, że przyszedł najbardziej smutny czas w życiu każdego motocyklisty, chciałbym obalić pewny mit odnośnie pierwszych roczników SC59. Jak to w końcu z Nimi jest? Może się wypowiedzieć ktoś kto miał/ma, jeździł takim motocyklem?

Najbardziej mi chodzi o ten nieszczęsny olej...

Druga sprawa to wrażenia ogólne, czyli po prostu jak jedzie takie SC59 w porównaniu do np. mojej 10tki?

Trzecia to... sugestie od Was, coś co powinien każdy wiedzieć o tym motocyklu

Osobiście ...
Czytaj więcej : Jak to w końcu jest z SC59... | Odsłony : 44931 | Odpowiedzi : 61 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Moj cukierek :)

No to przedstawiam moja Honde.

Ogolnie udalo mi sie kupic igla sztuke co wydawalo by sie nie mozliwe. 2012r, 7000km przebiegu, z pewna historia, kupiony od kolegi z okolicy(pierwszy wlasciciel)

Z wyposazenia dodatkowego
-sety ARP z odwrocona kolejnoscia
-zębatka przod JTF 15Z r.530
-kierownice ARP jescze nie zalozone
-Crash pady gsg mototechnik widelca, dekli, wachacza
-klamki lamane regulowane womtecha
-nakladka na siedzenie
-szyba ori honda smoked
-filtr kn
-stomp grippy
-zawieszenie hyperpro
-komplet nigdy nie ...
Czytaj więcej : Moj cukierek :) | Odsłony : 23361 | Odpowiedzi : 37 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zakup sc57a na co zwrócić uwagę??

Witam planuje kupić sc57a na co zwrócić uwagę jakieś słabe strony tego modelu proszę o pomoc.

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Zakup sc57a na co zwrócić uwagę?? | Odsłony : 4625 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

KOLOR RAL

Witam poszukuję koloru RAL do mojej 954 , malowanie biało niebieskie kolor biały nie ma problemu jednak z niebieskim nigdzie nie mogę znaleźć zamówiłem i przyszły naklejki lecz to jakiś kolor zbliżony bardziej do fioletu ral 5000 ( naklejki dopasowane ) chyba niekoniecznie
będę pisał w tej sprawie do firmy .. zobaczymy
Pozdrawiam
Włodek
Czytaj więcej : KOLOR RAL | Odsłony : 2329 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

13 Motomikołajowa zbiórka dla dzieciaków z domu dziecka

Siema Wszystkim.

poniżej wrzucam info z naszego trójmiejskiego forum motocyklowego odnośnie akcji zbierania na paczki dla dzieciaków z domu dziecka. Niektórzy pewnie akcję znają inni pewnie nie, ale może ktoś z Was będzie miał ochotę się do niej przyłączyć.

""
Mikołaje HEJ :mm3m:
Dla tych, którzy jeszcze się nie spotkali z naszą akcją krótkie wprowadzenie.
Mikołaje na motocyklach to największa motocyklowa impreza charytatywna połączona z wielką paradą. Po paradzie grupy Mikołajów na moto pędzą do ...
Czytaj więcej : 13 Motomikołajowa zbiórka dla dzieciaków z domu dziecka | Odsłony : 2713 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Off-Topic

Dziwny problem z kierunkowskazami itp

Witam.

Mam taki problem, gdy są włączone światła mijania lub drogowe to delikatnie świecą się wszystkie kierunkowskazy. Po włączeniu kierunkowskazu podświetlenie zegarów zaczyna mrygać, a kierunkowskaz mryga trochę jaśniej niż gdy nie jest włączony. Po włączeniu świateł drogowych (długich) świeci tylko lewa żarówka, a prawa się lekko świeci. Czasami jest wszystko dobrze, a czasem są takie objawy jak opisałem. Dodam, że obie żarówki są sprawne. Akumulator jest nowy. Ładowanie jest takie jak powinno. Co może ...
Czytaj więcej : Dziwny problem z kierunkowskazami itp | Odsłony : 6402 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Pokrowiec na motocykl

Witam, wiem ze temat był wałkowany wiele razy ale minęło kilka sezonów moze pojawił sie jakiś nowy produkt. Chce kupić pokrowiec do mojej Sc33, zawsze moje motocykle zimowały w moim garazu obok samochodu gdzie nie potrzebowały pokrowców. W tym roku moto będzie zimować u teściów w murowanej komórce w które panuje dość duza wilgotność dlatego chce kupić pokrowiec. Odwiedziłem nawet pobliski sklep z akcesoriami do moto ale gość odrazu wpychał mi produkt za 350zł... Chce ...
Czytaj więcej : Pokrowiec na motocykl | Odsłony : 5944 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Kontrolka oleju/wody

witam
maly problem sie pojawil, mianowicie zaczela mi mrugac na czerwono kontrolka oleju/wody
stan oleju idealny
plyn chlodniczy uzupelniony
kontrolka nie mryga caly czas, mryga dwa razy i przestanie, po chwli znow i tak w kolko
kontrolka mryga w parze z oznaczeniem F1,
przy rozlozeniu moto odpialem kostke EXUP, ale kostka zostala z powrotem wpięta na swoje miejsce.
nie wiem czy rozpiecie tej kostki mialo wplyw na ten blad,
co mam zrobic? sc 57B
Czytaj więcej : Kontrolka oleju/wody | Odsłony : 2730 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4781