Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 23:51

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 23:51

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Nowy forumowy nabytek SC33 Fireblade

Witajcie.
Motocykl to honda cbr 919 sc33 98r, który sam do mnie przyjechał od forumowego januarego :) W sumie to mój powrót do starej sprawdzonej konstrukcji hondy po 954 i RVT 1000R SP2.
Pozdrawiam :D
Czytaj więcej : Nowy forumowy nabytek SC33 Fireblade | Odsłony : 6425 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

CBR900RR 1998

Heja, przedstawiam mojego kolejnego bladego :diabel:
Poprzedni jak wiecie lub nie zakończył swój żywot na Hyundaiu.

RRV z 1998 roku, 65000km nalatane, świeże opony BT16 PRO, napęd w połowie, nowe klocki i aku.
Kompletny układ wydechowy BOSa.

Wczoraj byłem w ASO na wymianie oleju (polecam teraz jechać, zapłaciłem za wszystko 217zł)

Jakieś przygody miał, ale raczej nic wielkiego.
Powoli go już szykuję pod siebie.
Poprzedni właściciel wymieniał ...
Czytaj więcej : CBR900RR 1998 | Odsłony : 11815 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Honda cbr 1000 rr sc57B co to jest?

witam serdecznie
moze i CENZURA ale zastanawiam sie co to za urzadzenie w mojej Hondzie, wyglada na zainstalowane nie oryginalnie. Moto pochodzi z francji.
czy jak to wywale to cos sie zmieni?
czy moze to jest potrzebne?
pozdrawiam.
Czytaj więcej : Honda cbr 1000 rr sc57B co to jest? | Odsłony : 13727 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

PAIR Mod

Właściwie zanim kupiłem moto, przeglądałem to forum. Wydawało się że skoro skupione w okół konkretnego modelu to znajduje się tu max informacji. Niestety nie znalazłem nic na temat modu układu PAIR VALVE.
Ostatnio robiłem synchro i zdziwiony byłem że czegoś brakuje. Zagłębiłem temat i dowiedziałem się o tym właśnie modzie.
Podobno daje z 10 koni więcej i lepszą reakcję na manetkę.
Może ktoś wie coś więcej? Jakie odczucia przed i po modyfikacji?
Czytaj więcej : PAIR Mod | Odsłony : 7591 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Jaka zarowka

Panowie, mam pytanko odnośnie żarówek, z racji tego że nie chce mi się montować ksenonu, czy są jakieś dobre żarówki, które spowodują dobrą jakość świecenia na biało ? ktoś ma co polecić?
Czytaj więcej : Jaka zarowka | Odsłony : 4113 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

Gokarty - jeździcie? Jak wrażenia?

Ostatnio wybrałem się z synem na gokarty. Moje wrażenia są takie, że fajny sport, ale trzeba mieć wyostrzony refleks do granic możliwości. Kolejna sprawa to kontrolowanie się, aby nie przyciskać jednocześnie gazu i sprzęgła. Nawet instruktor zwracał na to uwagę :)

Jeździcie na takim sprzęcie? Jak wrażenia?
Czytaj więcej : Gokarty - jeździcie? Jak wrażenia? | Odsłony : 3392 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Jakie klocki hamulcowe sc57A na tor

Hej, jakie polecacie bardzo dobre klocki hamulcowe na torowanie?

Przewody w oplocie wymienilem, plyn wymienilem, tarcze także. Teraz czas na klocki. Maszyna bez homologacji drogowej, szykowana tylko na tor.

Dzieki z gory za podpowiedzi.

#LwG

Pozdro
Pajp
Czytaj więcej : Jakie klocki hamulcowe sc57A na tor | Odsłony : 2437 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Chłodnica sc57A vs sc57B

Hej, musze wymienić chłodnicę w sc57A. Znalazlem oferte z dobra cena chlodnicy do sc57B.
Bedzie pasować? Orientujecie się?

#LwG

Pozdro
Pajp
Czytaj więcej : Chłodnica sc57A vs sc57B | Odsłony : 1974 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Monowahacz z VFR 800 98r do sc28

Siemanko.
Szukalem na forum informacji odnosnie zalozenia do fajera monowahacza z Vfr ale inf znalazlem niewiele.
Moto to sc28 z 94r, wachacz posiadm od vfr 800 z 98.
Czy duzo przerobek trzeba zrobic zeby to wszystko gralo ze soba?
Jesli tak to jakich ?
Z gory dzieki za Pomoc
Czytaj więcej : Monowahacz z VFR 800 98r do sc28 | Odsłony : 6756 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Wyciek oleju

witam, pogoda dzisiaj dopisała wiec była mała przejażdżka, jak wróciłem zauważyłem mały wyciek oleju nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale z pod tego wichajsterka co przyczepiona jest do niego linka od sprzegla i wchodzi on do dekla od sprzegła i moje pytanie czy jest tam jakis simering czy uszczelniacz ktory mogl puscic i czy jest to proste w naprawie i sam z tym sie uporam czy trzeba oddac do fachowca, moze ktos wymienial ...
Czytaj więcej : Wyciek oleju | Odsłony : 2997 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4781