Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 04:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 04:00

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Aliexspres

Witam. Mam pytanko czy ktoś zamawiał kiedyś tłumik z aliexspres jak tak to jaki i jak z jego wykonaniem no o jakie koszty
Czytaj więcej : Aliexspres | Odsłony : 2443 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

SC59 2009 na warsztacie

Witam Panowie. Hania kupiona we wrześniu 2015 w końcu trafiła na warsztat. Chcę ją zrobić od A do Z we własnym zakresie ale z pewnymi zapytaniami natury technicznej chciałbym się zwrócić do Was. Jeżeli będziecie chętni do pomocy z góry dziękuję.

Do zrobienia:
- założenie uszczelki po prawej stronie (moto po ślizgu i poprzedni właściciel po prostu "naje***" silikonu (zrobione)
- wymiana filtra FILTR POWIETRZA K&N HA1008 (zrobione)
- wymiana świec NGK IMR9E-9HES (zrobione)
- ...
Czytaj więcej : SC59 2009 na warsztacie | Odsłony : 58799 | Odpowiedzi : 100 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

CBR 900 RR 97r.

Witam wszystkich.
Pierwszy raz u was i pierwszy post zarazem. Wypada się przedstawić wiec: Paweł lat 30... dobra wystarczy tej kultury na początek, niżej zdjęcia mojego środka transportu. Zaznaczam ze jestem początkującym fanem jeżdżenia na motocyklu. Jest to moja pierwsza maszyna, zakupiona ok miesiąca temu, wcześniej jeździłem na motorynce jakieś 15 lat temu :P . Na chwile obecna większość czasu spędzam na czytaniu forów i publikacji, jeśli ...
Czytaj więcej : CBR 900 RR 97r. | Odsłony : 11402 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Usterka gaźników (dziwne odgłosy grzechotanie)

Witam, miał ktoś podobny problem? mianowicie podczas przyspieszania gaźniki wydaja dziwne odgłosy takie jakby grzechotanie -nie sa to zawory , napinacz ani panewka odgłos na 100% dobiega z gaźników
Czytaj więcej : Usterka gaźników (dziwne odgłosy grzechotanie) | Odsłony : 3073 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Dziwna koncowa rura

Witam.mam pytanko.chcialem zalozyc przelotowy komin lecz po zdjeciu starego rzucila mi sie w oczy dziwna koncowa rura.jak by jakis dospawany lejek z dziurami.czy to jakis tlumik strzalow ognia hehe.co to moze byc panowie.nigdy nie widzialem czegos takiego w motocyklach
Czytaj więcej : Dziwna koncowa rura | Odsłony : 3562 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Laguna II 1.9dci Grandtour 2001 na SC33 lub ostatecznie SC44

Jak w temacie. Chcę wrócić po wypadku na moto, a auto staje mi się zbędne gdyż dostaję służbówkę.

Auto w pełnej opcji, nawigacja po polsku 2014, 6 air bagów, skórzane fotele, xenon, 17tki, czujniki parkowania, rolety w oknach, uchylna tylna szyba, abs, esp, tempomat itd.

Auto nie wymaga wkładu, wymieniłem rozrząd, przepływomierz, paski, oleje, filtry. Opłaty aktualne.
Dwie karty do odpalania

Posiadam kompa diagnostycznego do Renówki, możemy podpiąć, posprawdzasz sobie sam samochód jeśli tylko chcesz. ...
Czytaj więcej : Laguna II 1.9dci Grandtour 2001 na SC33 lub ostatecznie SC44 | Odsłony : 3241 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Giełda / ogłoszenia : Zamienię

Moja Honda CBR 1000RR TRICOLOR

Witam. W końcu nadszedł czas aby pokazać moją Hondę Fireblade z którą razem spędziliśmy tegoroczny sezon motocyklowy. Wcześniej jeździłem Hondą CB 600 S HORNET. Po trzech sezonach zacząłem szukać czegoś nowego i zwróciłem uwagę na sc57. Ponieważ zawsze podobał mi się ten fireblade zacząłem szukać wymarzonej sztuki i w końcu znalazłem. Po przyjechaniu na miejsce, właściciel otwiera garaż a w nim 2 motocykle pod pokrowcami z czego jeden z nich lekko rozerwany. Pierwsza myśl? Kurde ...
Czytaj więcej : Moja Honda CBR 1000RR TRICOLOR | Odsłony : 3888 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Kosz Sprzegłowy

Witam.Mój kosz sprzegłow w hondzie 929 prawdopodobnie ma luz na łożysku.Na zimny silniku szumi ale na rozgrzanym juz stukocze mocno a po wcisnieciu sprzegła stuki ustepują.Dzwięk jest indentyczny jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=xYTofQ993PA .Sprzęgło pracuje prawidłowo,nie slizaga sie ani nic z tych rzeczy.
Co zrobic z tą usterką?.Wymienic kosz na jaki?,moze szukać używki?.
Czytaj więcej : Kosz Sprzegłowy | Odsłony : 13326 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

FireBlade by Biały1000RR sc59

Franka mam już trochę a więc stwierdziłem że też powinien tu się pojawić . Powiem tak na frankach latam już prawie 10 lat i sc59 którego mam teraz to naprawdę kozacki motor im dłużej go mam tym bardziej mi się podoba a o tym jak jeździ to nie trzeba pisać bo jest to majstersztyk jak dla mnie . A tu znalazłem parę fotek gdzie franek jest sam a nie było łatwo bo na większości zdjęciach ...
Czytaj więcej : FireBlade by Biały1000RR sc59 | Odsłony : 2977 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

jak podpiąć linki do silniczka egcv

Witam zakupiłem nie dawno cbr929 z uszkodzonym exupem tzn silniczek był ale uszkodzone były trybiki, ktoś odczepił linki mam nowy/ używany sprawny silniczek z linkami ale teraz nie mam pewności jak to podpiąć by nie uszkodzić, linka jedna z airboxa trafia prawdopodobnie na ostatni rowek w rolce tzn na małą bieżnie pozostają 2 bieżnie tej samej średnicy, i tu nie wiem która gdzie :) przy samym wydechu ...
Czytaj więcej : jak podpiąć linki do silniczka egcv | Odsłony : 1963 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114280 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4782