Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 08:34

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 08:34

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Spalanie oleju

Witam, jak się ma sprawa ze spalaniem oleju w sc 57b? Jak jest w waszych moto, w moim przypadku zauważyłem że przy ostrzejszej jeździe spalił mi jakieś 200ml oleju na około 700km. Jak sprawa ze spalaniem oleju wyglada u was?
Czytaj więcej : Spalanie oleju | Odsłony : 6008 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

wadliwie działający licznik

Witam
Mam taki problem. Licznik niby działa jednak nie pokazuje odpowiedniej prędkości, jadę grubo ponad 140 a na blacie około 80..... czy ktoś coś w temacie........?
Poprzednik podobno robił skrzynię i twierdził że wsadzili ślimak z modelu 96-97.....tylko że z tego co ja się orientuję to w roczniku 99 czujnik już przy silniku był(no chyba że moja wiedza jest błędna)
Czytaj więcej : wadliwie działający licznik | Odsłony : 1928 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Felgi puszczaja kolor

Czesc Wszystkim , posiadam sc59 w malowaniu Repsol i mam problem z czyszczeniem felg przy uzyciu spreju do felg np. Motula czy innych.. Zostaje mi kolor na szmacie pomaraniczowy dodam iż felgi są orginalnie malowane fabrycznie może ktoś poleca srodek zeby nie zniszczyc felg
Czytaj więcej : Felgi puszczaja kolor | Odsłony : 7943 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Nie odpala, brak błędów

Witam
Ostatnio wyciągnąłem silnik z ramy i wymienialem skrzynie biegów. Po złożeniu wszystkiego do ramy moto nie chcę odpalic. Pracę które wykonalem aby dojść do rozwiązania nie dały efektu. Rozrząd sprawdzony wszystkie znaki się zgadzają, świece irydowe mają iskre duża + wyczyszczone, komputer błędów nie pokazuje, po zmostkowaniku wtyczki w pamieci ma jakieś, ale chyba to nie tego wina. Wtryski podaja paliwo bo wyciagalem i sprawdzalem, pompka też działa, bezpieczniki też wszystkie ok. Wtyczki, kostki ...
Czytaj więcej : Nie odpala, brak błędów | Odsłony : 10838 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Przekłamania licznika - zawyzanie prędkości

Siemka.
Otóż tak. Mam CBR900RR z 1997r, silnik 919, zakupiłem go, nie miał prędkościomierza, obrotomierz, kontrolki i temperatura były, kupilem cały, kompletny licznik. I problem jest taki, przy np. prędkości ok 90km/h licznik pokazuje 120km/h, im wyższa prędkość tym większe przeklamanie.
Jakieś pomysły?
Czytaj więcej : Przekłamania licznika - zawyzanie prędkości | Odsłony : 5612 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Czy to panewka?

Witam,

film nagrywany gdy temperatura pieca oscylowała około 98C, słyszalne stukanie nastąpiło kilka dni temu po jeździe. W czasie jazdy praktycznie nie slyszalne, tylko na postoju. Wraz ze wzrostem obrotów hałas się nasila, stuka szybciej. Dzisiaj wymieniony olej na 300v, problem dalej występuje. Przy okazji stary olej spuszczony przez szmatkę, zero opiłków. (obecnie ma 43tyś km, od zawsze lany full syntetyk)
Cbr jakieś 1000km temu miała robiony kompletny przegląd z regulacją zaworów i wymianą łańcuszka ...
Czytaj więcej : Czy to panewka? | Odsłony : 25927 | Odpowiedzi : 28 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zegarek - pomoc w wyborze

W najbliższym czasie chciałbym kupić sobie zegarek na rękę. Miałby to być jakiś markowy model. W związku z tym, że mam średnią wiedzę w tym zakresie, może znajdzie się jakaś osoba która zna się na tego typu urządzeniach.
Miałbym na ten cel około 800 do 1000 zł. Przeglądałem zegarki Dolińskiego, Seiko, Oris, Atlantic i inne tego typu. Na co należy zwracać uwagę przy ich zakupie?
Czytaj więcej : Zegarek - pomoc w wyborze | Odsłony : 13884 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne Dyskusje

Czym czyścicie wasze Hondzie?

Możecie polecić jakiś dobry szampon czy inne tego typu sprawy dobre do czyszczenia? Można używać tych przeznaczonych do samochodów czy nie za bardzo?
Czytaj więcej : Czym czyścicie wasze Hondzie? | Odsłony : 6070 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Lump F3

Fajer już nie jest sam w garażu ;)
Grata mam już od dłuższego czasu ale nigdy nie było czasu się pochwalić :)
Rupieć przytargałem z Oławy za grosze - nawet na nim przyjechałem do domu na zębatkach na których ciężko było doliczyć się liczby zębów :p Estetycznie "zwłoki" - piec żyleta. ...
Czytaj więcej : Lump F3 | Odsłony : 2449 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

dylemat nad wyborem sprzętu 600 czy 1000

Rozważam opcję zakupu Hondy CBR , problem się zaczyna w kwestii konkretnego modelu. Czy brać 600 czy mocniejszego litra ? Jeżdżę Hornetem. Tytułowy motor miałby służyć głównie na trackday'e. Jaki motor lepiej szukać Czy to prawda, "że litry są dużo droższe w eksploatacji" ( opony/klocki itd?) oraz , że " trudniej się na nich jeździ po torze na początku" ... ??? / jak tak to dlaczego ze względu na moc? czy masę 200 kg?!?)
Pierwsze ...
Czytaj więcej : dylemat nad wyborem sprzętu 600 czy 1000 | Odsłony : 15065 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114280 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4782