Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Problem z dodatkami w 954rr

Witam
Kupiłem w lipcu 954rr z 2002 roku z wieloma dodatkami.
Główny problem leży w tym że ma sportowe kolektory wraz w wydechem microna.
Motocykl nie startuje tzn przyśpieszając na pełnym gazie nie podnosi się bez prowokacji odpuszczając gaz.
Do tego ma strasznego muła do 4 tyś, ale to chyba wina braku exup-a <<< da się to jakoś wyeliminować?
Motocykl na pewno jeździł po torze bo ma także zawiechę, sety, koła akcesoryjne na tor.
Jakieś ...
Czytaj więcej : Problem z dodatkami w 954rr | Odsłony : 5394 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Wymiana tarcz licznika

Witam, moje nowo zakupione sc33 pochodzi z Anglii w związku z czym licznik pokazuje prędkość w milach, po tygodniu jazdy tak mnie to drażniło ze postanowiłem coś z tym zrobić. Wykonałem kilka telefonów i znalazłem licznik w km/h cena 50zł :mrgreen: Wykonałem kilka fotek które podczas przekładania tarczy w km/h do mojego oryginalnego angielskiego licznika.

Aby wyciągnąć licznik demontujemy lusterka a następnie szybę, licznik przykręcony jest na ...
Czytaj więcej : Wymiana tarcz licznika | Odsłony : 3246 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Moja Blada 954 :)

Witam wszystkich :D Chciałbym się pochwalić moją maszynką :P
Moto zakupiłem pod koniec czerwca tego roku z przebiegiem 44 tys , teraz lekko ponad 48.
Wymieniłem olej (motul 300v) , płyn chłodniczy również motula i płyny hamulcowe , zmieniłem gume z tyłu ,dołożyłem paski w kolorze na felgi i chyba tyle :D ...
Czytaj więcej : Moja Blada 954 :) | Odsłony : 2530 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Jakie łożyska? koła przód,koła tył ,główki ramy

Chcę powymieniać wszystkie łożyska w moto .. koła przód koła tył i główki ramy .. Jakie kupić ? jakiej firmy zakładaliście lub polecacie? ...
Czytaj więcej : Jakie łożyska? koła przód,koła tył ,główki ramy | Odsłony : 4499 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

lagi ohlins

Witam, moze ktos pomoże. W mojej sc33 99 rok mam orginalne lagi ze srodkiem ohlinsa. Wszystko bylo super, tylko puścił uszczelniacz. Wiec szybciutko wziolem sie do pracy, wyjalem lagi , wyjalem srodki, wymienilem uszczelniacze i zalalem nowym olejem castrol 5w. I problem jest taki ze lagi nie wybijaja. Moto stoi bardzo nisko, zakres pracy jest okolo 2 cm, a musze podniesc w rekach zeby wrocily. A najgorsze jest to ze jestem pewny ze zlozylem wszystko ...
Czytaj więcej : lagi ohlins | Odsłony : 2428 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Honda VFR 750 rc36 96' wady,zalety

Byliśmy z kumplem obejrzeć vfr 750 to co widoczne było czyli leciutko pękniety plastik przy upadku z lewej strony i lusterko ryśnięte, napęd ok , nowe opony z 42tyg 2009roku michelin pilot road , klocki przód i tył nowe, bodajże była malowana z czerwonego na czarny widać na baku wytarty był lakier od zdejmowania siedzenia,czyli malowanie było czerwone.. dość ładnie pomalowana , skrzynia pracuje ok , ale nie mam pojęcia jakie jest sprzęgło ? hydrauliczne? ...
Czytaj więcej : Honda VFR 750 rc36 96' wady,zalety | Odsłony : 8898 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Off-Topic

Ogrzanie garażu

O ile latem nie ma z tym problemu, o tyle zimą praca w zimnym garażu nie jest możliwa. Obecnie ratujemy się ogrzewaniem elektrycznym, ale jest to dosyć drogie rozwiązanie. Zastanawiamy się nad gazem - tylko ile to może kosztować?
Czytaj więcej : Ogrzanie garażu | Odsłony : 19949 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Off-Topic

Szalona Ruda sc33

Witam, po bardzo długich poszukiwaniach setkach przebytych kilometrów wkońcu udało mi sie znaleźć godnego następce mojej byłej CBR f2. Moto w pięknym rudym oryginalnym malowaniu, niestety jak większość tych motorów ściągnieta z Anglii, jest jakaś tam historia, zegary w milach więc przebieg wydaje się być realny. Główny nacisk przy poszukiwaniach kładłem na oryginalne malowanie i stan silnika, reszta sie zbytnio nie liczyła. Jest kilka rzeczy które musze wymienić i poprawić ale ogólnie jestem zadowolony.
Plan ...
Czytaj więcej : Szalona Ruda sc33 | Odsłony : 18601 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Motor gaśnie po wpięciu biegu

Koledzy proszę o pomoc.
Po wrzuceniu jedynki motor gaśnie. Na luzie odpala normalnie. Myślałem, ze to banalny czujnik podnóżka. Rozkręciłem go i wyczyściłem - nic. Przeczyściłem kostkę Kontaktem S - nic. Pomyślałem, że może przewody popękały przy czujniku. Przeciąłem je za kostką i zamknąłem obwód - cały czas to samo, gaśnie. Sprawdzałem też czujnik sprzęgła - działa normalnie i wyłącza moto po wciśnięciu tego dzyndzelka.

Na luzie blady odpala elegancko. Po wbiciu biegu wyłącza się ...
Czytaj więcej : Motor gaśnie po wpięciu biegu | Odsłony : 22327 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Obszycie Sargent cycle czarno czerwone

Witam , Głównie jest problem mam obszycie kanapy firmy Sargentcycle czarno czerwone wstawki , szwagier przyjechał pochwalić sie swoim zakupem gsxf750 i postawił na stopkach , po jego ponownym zdjęciu ze stopek nie utrzymał go i wylądował obok mojego na szczęście nic sie poważnego nie stało:P tylko jego końcówka kiero porwała mi obszycie w kanapie kierowcy Sargenta :P no i ...
Czytaj więcej : Obszycie Sargent cycle czarno czerwone | Odsłony : 6398 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782