Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

mocowanie kasku dla pasażera

Witam, jakie macie sposoby na mocowanie kasku dla pasażera na tylnej kanapie? Czy w grę wchodzi tylko siatka?
Czytaj więcej : mocowanie kasku dla pasażera | Odsłony : 2786 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

nowe lozysko kosza sprzeglowego sc33

Mam pytanie gdzie mogę kupić nowe lozyskokosza sprzeglowego?
Czytaj więcej : nowe lozysko kosza sprzeglowego sc33 | Odsłony : 3303 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem z donla polka w 1000rr 2004r.

Siema, mam uszkodzony gwint na szpilce od dolnej półki i chcialbym kupic caly zestaw czyli pólke, sztyce i te dwie nakretki z gory. Gosc proponowal mi "naprawe" czyli dospawanie nowej sztycy czy wprasowanie jej ale to chyba nie jest bezpieczne i sie wacham czy kupic czy naprawiac. Prosze o pomoc kogos zorientowanego w temacie.
Czytaj więcej : Problem z donla polka w 1000rr 2004r. | Odsłony : 3492 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

palaca się czerwona kontrolka sc57b - nie panewki itp

Witam serdecznie,

temat w motocyklu istnieje od ,momentu od kiedy go mam i po roku stwierdziłem, że trzeba go zdiagnozować.
Po odpaleniu motocykla mruga kontrolka FI niestety nie pamiętam, który nr błędu. Dziwniejsza sprawa dzieje się później.
Po 15 sekundach po odpaleniu kontrolka przestaje świecić i zapala się czerwona kontrolka na na stałe. Dodam, iż juz cały sezon (około 4000 km) tak jeżdżę, gdyby silnik nie miał ciśnienia itp. na pewno dawno by się już ...
Czytaj więcej : palaca się czerwona kontrolka sc57b - nie panewki itp | Odsłony : 2785 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zmiana oleju castrol-motul5100-motul 300v

Witam , za maniło mi się można tak powiedzieć, że chciałbym zmienić ostatni raz od 3 lat olej na MOTUL 300V Factory Line Road Racing 10W40 syntetyk... ale nie wiem czy warto i czy nic w ostateczności się nie będzie dziać ? Od pierwszego kupna jezdził na castrolu 10W50 syntetyku teraz na motulu 10w/40 5100 półsyntetycznym... Proszę o poradę.. pozdrawiam
Czytaj więcej : Zmiana oleju castrol-motul5100-motul 300v | Odsłony : 19006 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

pompa paliwa nie działa

Ciepłe piątkowe popołudnie, odpalam moto pod domem, odpalił jak zawsze na strzała. Podjeżdżam na stacje, tankuje jak zawsze vpower nitro+ ide płacić, podchodze do moto przekręcam kluczyk i dziwna cisza... wszystko działa tak jak działało tylko nie ma charakterystycznego brzęczenia pompy paliwa. Rozrusznik kręci, ale moto nie odpala. Posprawdzałem bezpieczniki, takie o których wiedziałem gdzie są, czyli przy akumulatorze i pod lewa owiewka i wszystkie są ok. Ktoś ma jakieś pomysły co by sie mogło ...
Czytaj więcej : pompa paliwa nie działa | Odsłony : 14421 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

podwyższenie kierownic

witam mam problem z kierownicą chodzi o to że jest za nisko jak dla mnie czy da sie zamontować jakieś wyższe półki albo co? Szwagier ma ma sc33 z 96 roku moja jest z 98 i u niego jakoś jest wyżej może były jakieś różnice między modelami i co ewentualnie moge zmienić POMOCY pozdro MAIK
Czytaj więcej : podwyższenie kierownic | Odsłony : 1675 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Odległość tarczy do golenia

Witam mam problem z moją cbr , zaliczyłem małego dzwona i złamałem felgę kupiłem nową i po założeniu cały czas tarcza obciera o klocki i z jednej strony luz między tarczą a goleniem jest mniejszy niż z drugiej , co to może być? Dodam tylko ,że lagi , półki i tarcze są proste.
Czytaj więcej : Odległość tarczy do golenia | Odsłony : 2206 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Silnik z SC57B w SC57A

czy ktos moze robil przeszczep silnika z wersji b do wersji a?

czy osprzet silnika z sc57a bedzie pasowal do sc57b?? chodzi mi o kosz sprzeglowy, rozrusznik
Czytaj więcej : Silnik z SC57B w SC57A | Odsłony : 4466 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

na 2 biegu przestaje przyspieszac ok 6 tys obrotów

Witam :) od paru dni jestem posiadaczem owej cbr-ki, mam do Was pytanko, posiadam cbr 929 rr 2000r. podczas przyspieszania na 2 biegu w granicach 6-7 tys obr. nagle przestaje ciągnąć i gwałtownie szarpnie ciągnąc dalej, co może być powodem tego? A druga sprawa żeby nie robić nowego tematu, to chodzi o światła, podczas wchodzenia na obroty światła lekko przygasają, a gdy schodzi z obrotów, świecą mocniej, ...
Czytaj więcej : na 2 biegu przestaje przyspieszac ok 6 tys obrotów | Odsłony : 2394 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782