Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

problem na 2 biegu podczas przyspieszania

Witam :) od paru dni jestem posiadaczem owej cbr-ki, mam do Was pytanko, posiadam cbr 929 rr 2000r. podczas przyspieszania na 2 biegu w granicach 6-7 tys obr. nagle przestaje ciągnąć i gwałtownie szarpnie ciągnąc dalej, co może być powodem tego? A druga sprawa żeby nie robić nowego tematu, to chodzi o światła, podczas wchodzenia na obroty światła lekko przygasają, a gdy schodzi z obrotów, świecą mocniej, ...
Czytaj więcej : problem na 2 biegu podczas przyspieszania | Odsłony : 6113 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Mocowanie kamery

Witam,zastanawiam się nad kupnem gopro przyssawki ale mam do was pytanie na baku w sc57b z przodu jest takie wgłębienie szerokości korka od wlewu paliwa czy ma ktoś z was możliwość jeśli posiada gopro przyssawke sprawdzić czy ona tam pasuje i będzie mocno trzymać?chcialbym tez na szybie z przodu albo na owiewce montować żeby nie było widać motoru ale czy nie biedzie się trzęsło podczas jazdy?pytam ponieważ nie chce wydawać pieniędzy na coś z czego ...
Czytaj więcej : Mocowanie kamery | Odsłony : 3706 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Kluczyki,stacyjka,transpondery

Chciałbym kupić zestaw używany na allegro : kluczyki z transponderami ,stacyjke na 4pin wlew paliwa i tylni zamek plus do tego .. moja stacyjka trochę mnie wprowadza w pewien niedosyt:P bo krzywi mi kluczyk , oryginalny i chiński też skrzywiony.. głównie chodzi mi jak już zakpie ten zestaw to czy w module coś będę musiał kombinować lub ...
Czytaj więcej : Kluczyki,stacyjka,transpondery | Odsłony : 6061 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

SC57B predkość maksymalna

Witam !
Posiadam od tego sezonu SC57B rok 2007. Ostatnio chciałem go sprawdzic i o dziwo nie osiaga on prędkośći 299 tylko stoi na 265 max nieraz wskoczy 268 i dalej nie idzie.. Nie ma odcinki a predkosc stoi i obroty w miejscu na 5tym biegu. Koledzy co jest tego przyczyna? co sprawdzic po kolei? filtry powietrza KN czyszczone.
Czytaj więcej : SC57B predkość maksymalna | Odsłony : 22041 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

cbr sc33 1100

Witam, odgrażałem się od dawna, że wsadzę 1100 do mojego fajera, sam myślałem ze zrobię to za dwa sezony może za sezon losy potoczyły się inaczej kosztem tego sezonu silnik siedzi już w ramie i było pierwsze odpalanie i do powiedzenia mam tyle to, co jest napisane na forum to ma w sobie 50% prawdy co miało pasować co nie pasuje co okazało się, że jednak pasuje albo moje sc33 jest inne albo ludzie pisali ...
Czytaj więcej : cbr sc33 1100 | Odsłony : 4844 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Ciężko odpala na ciepłym silniku

Witam!
Mam taki problem z 954, że ciężko odpala na ciepłym silniku i objaw jest taki ze im jest cieplejszy tym gorzej. Przy 70-80st. C jeszcze jest spoko ale przy 90st.C odpala z "bólem" a przy 100st. C naprawdę ciężko go odpalić z rozrusznika. Dodawanie gazu nawet nic nie daje. Moim typem są świece co o tym myślicie? Pozdrawiam
Czytaj więcej : Ciężko odpala na ciepłym silniku | Odsłony : 16313 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Moja RR w Belfascie

Heja,

Moja RR-ka:

kilka modow:

PowerCommander DynoJety
K&N Air Filters
Yoshimura RS-5
Braided brake hoses
Oxford Sport Hot Grips

Moja RR w garazu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na parkingu, troche pogoda nie dopisala, jak zwykle ;)

Obrazek

Pozdro,
Andre
Czytaj więcej : Moja RR w Belfascie | Odsłony : 6335 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

[S] Ładowarka do akumulatorów OXFORD Maximiser 3800

- Ładowarka do każdych 12 V akumulatorów z 7 stopniowym inteligentnym systemem ładowania.

- Ładowarka do akumulatorów o pojemności od 1,2 do 125 Ah !!!

- specjalne tryby pracy: dla akumulatorów samochodowych, motocyklowych i tryb specjalny - szybkie ładowanie

- urządzenie zostało zaprojektowane do ładowania akumulatorów żelowych, kwasowo ołowiowych i MF

- Współpracuje również z akumulatoramu AGM , MF i żelowymi.

- Posiada wyświetlacz elektroniczny oraz uchwyt ścienny.

- Zapewnia możliwość długotrwałego podłączenia do akumulatora ...
Czytaj więcej : [S] Ładowarka do akumulatorów OXFORD Maximiser 3800 | Odsłony : 4194 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Zakończone tematy

[S] PIRELLI Diablo Rosso Corsa 190/50ZR-17TL 73W DOT 20/2011

NOWA OPONA PIRELLI Diablo 190/50ZR-17 TL 73W DOT 20/2011 WYPRZEDAŻ!

opona wyprodukowana w polowie roku 2011
OSTATNIA SZTUKA

http://sklep.fireblade.pl/pirelli-diabl ... z-p68.html
Czytaj więcej : [S] PIRELLI Diablo Rosso Corsa 190/50ZR-17TL 73W DOT 20/2011 | Odsłony : 2423 | Odpowiedzi : 0 | Forum : SKLEP FIRMOWY FIREBLADE.PL

Opłaca się kupić

Witam wszystkich jestem nowy na forum, mam nadzieję że piszę w dobrym dziale.
Opłaca sie kupić tego Fireblada.
http://olx.pl/oferta/honda-cbr-900-rr-fireblade-zamienie-na-poj-125-w-2t-CID5-IDb2R2t.html
Czytaj więcej : Opłaca się kupić | Odsłony : 4005 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782