Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

sc33 nie pali na 4 cylinder

Siema,fajer odmówił posłuszeństwa mimo tego że dbany jest jak nikt inny. Już mi system siada bo sam zajmuję się motocyklami a usiadłem przy takiej starej konstrukcji :ooo: , sprawa wygląda tak , gaźniki wymyte w myjce , nowe świece ,przewody,zaworki iglicowe, zawory ustawione, ciśnienie na ciepło i zimno wszędzie takie same a 4 cylinder nie chodzi na wolnych obrotach,może ma ktoś jakiś czarodziejski pomysł, podstaw proszę mi ...
Czytaj więcej : sc33 nie pali na 4 cylinder | Odsłony : 2252 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Brak Stacyjki

Witam
kilka dni temu kupiłem sc33 rozebraną, udało mi się ją złożyć do stanu aby ją odpalić, niestety nie dostałem stacyjki do moto, dowiedziałem się od poprzedniego właściciela że da się zewrzeć odpowiednie piny i uda się go uruchomić, mógł by się ktoś na ten temat wypowiedzieć?
Kilka zdjęć
Obrazek

Obrazek
Czytaj więcej : Brak Stacyjki | Odsłony : 12909 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Problem tarcze hamulcowe.

Witam mam problem przy jeździe honda szumią mi głośno przednie klocki wnioskuje że tłoczki nie odpuszczają. Czytałem już gdzieś na necie że trzeba przeczyścić tłoczki hamulcowe z syfu zrobiłem to poprawiło się trochę, mogę już pokręcić trochę kołem ale dalej to nie jest to samo. Cały układ również dobrze odpowietrzony. Zastanawiam się gdzie leży problem czy to nie cofające się tłoczki czy też krzywe tarcze (które kupowałem jakiś czas temu używane) Dodam że po zdjęciu ...
Czytaj więcej : Problem tarcze hamulcowe. | Odsłony : 6196 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Nie otwierający się schowek

Witam
Czy miał ktoś przypadłość że nie otwierał mu się schowek w sc57b?? Podejrzewam że mogła się wypiąć linka która jest w środku schowka.
Ma ktoś pomysł jak na to zaradzić? :|
Czytaj więcej : Nie otwierający się schowek | Odsłony : 2825 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Problem z wyswietlaczem licznika CBR 954

Witam wszystkich użytkowników...Niedawno kupiłem Hondę CBR 954 po lekkim szlifie.Zegary są całe chociaż mają wyłamane bolce do mocowań lecz niestety po włączeniu zapłonu świeci mi dioda Hiss,kontolki luzu,kierunków,swiateł,podświetlenie LCD lecz martwe są wyświatacze główny oraz pomocniczy a także nie dziala obrotomierz.Zestaw wskażnikow był u dwóch elektroników i żaden z nich nic nie znalazł,dodam że płytki drukowane nie noszę najmniejszych śladów uszkodze.Macie jakiś pomysł?
Czytaj więcej : Problem z wyswietlaczem licznika CBR 954 | Odsłony : 11021 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Co to jest???/

Czytaj więcej : Co to jest???/ | Odsłony : 5703 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Najgłupsze rzeczy jakie zrobiliśmy z motocyklami ....

Jestem właśnie na urlopie, daleko od maszyny, burza nap... aż miło, żona usypia dzieciaka, więc z nudów postanowiłem założyć taki temat...
A więc "chwalcie" się, co odwaliliście/odwaliłyście, najgłupszego związanego z moturami ?

Na zachętę - dwie akcje, których pewnie nigdy nie zapomnę...

Numero Uno.
Miałem 14 lat, byłem jeszcze większym debilem niż teraz i zacząłem moją krótką ( na szczęście ) przygodę z jaraniem fajek...
Jade sobie z kaskiem zawieszonym na ręku, na motorynce przerobionej ...
Czytaj więcej : Najgłupsze rzeczy jakie zrobiliśmy z motocyklami .... | Odsłony : 5747 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Filmy, Humor i Media

Szukam z okolic Międzychód, międzychodzki, Wielkopolskie

Witam szukam kogoś z tych okolic mam pewne zadanie :) odnośnie moto .
Proszę o info na pw
Czytaj więcej : Szukam z okolic Międzychód, międzychodzki, Wielkopolskie | Odsłony : 1589 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Uszczelki Cbr 929

Witam. Nastepił mi wyciek w 929 z dwóch miejsc w mojej hanii. Jedno to wybierak biegów drugi to od linki sprzęgła. Wycieki są załączone w załącznikach. Chodzi mi tutaj o wymiary uszczelniaczy i o to czy trudno je wymienić. Jeżeli ktoś to robił to prosił bym o wskazówki co i jak i przede wszystkim o wymiary uszczelniaczy. Z góry dzięki za pomoc :D
Czytaj więcej : Uszczelki Cbr 929 | Odsłony : 2053 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kask HJC RPHA10+ problem z parująca szybka

Witam.Mam pytanie do posiadaczy tego kasku czy wam tez paruje szybka,kupiłem kask w styczniu i szlak mnie trafia z ta szybka pinlock tez mam założony paruje nawet w cieplejsze dni około 15 stopni w deszczowy dzien w zimniejsze dni jest tragedia powiewa mi lekko w oczy w zimniejsze dni to przeszkadza a tam gdzie jest zamykanie na środku tam zaczyna lekko parować i za chwilkę sie skrapla nawet do 1/3 szybki.To parowanie i skraplanie jest ...
Czytaj więcej : Kask HJC RPHA10+ problem z parująca szybka | Odsłony : 24612 | Odpowiedzi : 41 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782