Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 21:58

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 21:58

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

kłopot ze skrzynią biegów

mam problem ; wczoraj zauważyłem( jak trochę bardziej odwinąłem na dwójce ) takie szarpnięcie , jakby przeskok , miałem nadzieję że to jakiś jednorazowy incydent ale niestety chyba staję sie to normą bo dziś też się powtórzyło, dwójka nie wyskakuje tylko czasami tak przeskoczy jakby się zęby na zjechanej zębatce przesunęły i tylko0 przy gwałtowniejszym przyspieszaniu. I teraz pytanie czy słusznie się domyślam że kończy sie dwójka , no i co z tym robić , ...
Czytaj więcej : kłopot ze skrzynią biegów | Odsłony : 6638 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Szarpie na niższych obrotach Pomocy!!!

Witam. Otóż mam problem z Honda 954, zatem od czasu do czasu szarpnie tak jakby brak prądu momentalnie ale zegary działają. Dzieje się tak w przedziale do 5,6 tys obrotów, później wszystko ok nawet do czerwonego pola. Na wolnych chodzi elegancko.Strasznie mnie to denerwuje. Pierwsze co zrobiłem to wymiana świec- dalej to samo, sprawdziłem luzy zaworowe są ok. Paliwo które miałem wylałem i zapałem nowe na innej stacji. Żadnych błędów nie ma. Sprawdzianem wszystkie wtyczki ...
Czytaj więcej : Szarpie na niższych obrotach Pomocy!!! | Odsłony : 3611 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Falowanie na wolnych obrotach.

Witam.
W tym sezonie zakupilem honde 929 2000r. . Od poczatku mam problem z falowaniem obrotow na postoju.
Obroty wahaja sie od 1250 do 1000, czasami wskazowka spadnie nawet ponizej 1000.
W motocyklu do tej pory zrobilem/wymienilem:

-regulacje zaworow
-czyszczenie calego ukladu paliwowego oraz przepustnic
-wymiana swiec
-wymiana dwoch cewkofajek
-regeneracja alternatora
-wydech przelotowy

Motocykl jak jest zimny dosc ciezko pali (4-5 obrotow) i przez chwile nierowno pracuje i wchodzi na ssanie.
Cisnienie w cylindrach ...
Czytaj więcej : Falowanie na wolnych obrotach. | Odsłony : 12175 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wycena końcówki wydechu Akrapovic

Siemanko!

Na początek - jeżeli w złym dziale to proszę o przeniesienie.
Jak kupowałem swoją 929 to dostałem do niej drugi wydech, a konkretnie ten:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z racji, że z niego nie korzystam to chciałbym go sprzedać, ale nie mam pojęcia ile może być warty, bo na allegro czy olx próżno szukać tego modelu. Pytam, bo jeżeli jest wart więcej niż 200-300 zł to szkoda, żeby leżał i się kurzył, ...
Czytaj więcej : Wycena końcówki wydechu Akrapovic | Odsłony : 7602 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

KIERUNKOWSKAZY - usterka po wymianie

Witam,
wymieniłem kierunkowskazy, wszystko działało po wymianie wieczorem
rano wyjechałem nim, kierunki nie działają, do tego na blacie tez się strzałki nie świecą.

Czy ktoś wie co mogło to spowodować, gdzie szukać przyczyny i co wymienić? ( przerywacz ? jak sprawdzić czy to on )

takie
http://allegro.pl/kierunkowskazy-do-mot ... 11175.html
Czytaj więcej : KIERUNKOWSKAZY - usterka po wymianie | Odsłony : 3018 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

blad pomoc

Siemanko. Blad nr 1 mi wyskakuje a jestem na wyjezdzie. Poratuje ktos serwisowka co to ?
Czytaj więcej : blad pomoc | Odsłony : 2228 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Fireblade 929 Ted

Hej

Jakiś czas temu udało się zakupić ciekawego Franciszka :). Jako, że mechanicznie nie ma problemów zająłem się bardziej dodatkami.

Stan wyjściowy wyglądał tak:

Obrazek

Walczę sobie powolutku i na chwilę obecną zamontowałem:

- amor skrętu,
- przewody w oplocie,
- lusterko wsteczne :) niby gadżet ale montuję go w każdym moto i całkiem niedawno uratował mi prawdopodobnie życie, ...
Czytaj więcej : Fireblade 929 Ted | Odsłony : 54457 | Odpowiedzi : 65 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

zegary

Witam, mam pytanie czy zegary z sc44 beda pasowalu do mojej sc33
Czytaj więcej : zegary | Odsłony : 2243 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

problem z chłodzeniem

siemanko, w niedziele podczas jazdy poczułem swąd płynu chłodniczego , chwilę później zaczęła strasznie nabierać temp, jechałem z 50/70 kilometrów z mniej więcej z tą samą temperatura 81/85 stopni, a nagle temp wzrasta do 98 i zapala się czerwona kontrolka od błędów i FI , kontrolka, nie miga. Chłodnica przewody całe, w chłodnicy i w przewodach płyn był, tylko w zbiorniku wyrównawczym zero całkiem uciekł , ale nadal nie wiem którędy. czujnik temp sprawny , ...
Czytaj więcej : problem z chłodzeniem | Odsłony : 1588 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782