Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 08:25

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 08:25

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Modyfikacje wszystkiego w lewej ręce. Rolgaz/pompa hamulcowa

Hej szukam opini na temat krótkiego rolgazu robby czy ktoś ma jak wygląda montaż czy trzeba nowe linki jak ściągnąć stare linki słyszałe że jest z tym problem.
Drugie pytanie tyczy się pompy brembo rcs 19x18/20 jakie są wasze opinie?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

kierunki led

Zamontowałem kierunki ledowe w miejsce oryginalnych,zmienilem przerywacz na ledowy. I dupa blada.Działaja wszystkie jednocześnie jak awaryjne.Wie ktoś czemu? :(
Czytaj więcej : kierunki led | Odsłony : 3995 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Świece sc57

Powiem tak zakupiłem moduł bazzaz z-fi
wgrałem w domu gotowe maszmapy poszłem pojeździć próbując dwie mapy
Wgrałem kolejne dwie i znowu na drogę .
pech chciał że moduł nie widział obrotów silnika i lał paliwem jak głupi .
Dzisiaj dopiero udało mi się dostęp do komputera w garażu ,
podłączyłem moduł do kompa w odpalonym moto i wtedy wyszło że nie czyta prędkości silnika. Ktoś się głupio pomylił i były przewody w kostce zamienione . ...
Czytaj więcej : Świece sc57 | Odsłony : 4102 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Czujnik temperatury Honda CBR 900rr

Witam, poszukuję czujnika temperatury do Hondy CBR 900rr. Nie mogę znaleźć go w internecie (jedynie na zagranicznych stronach), są tylko czujniki do 97 roku - a potrzebuję tego do 99r. Czy posiada ktoś wiedzę gdzie taki czujnik mogę dostać i ewentualnie w jakiej cenie?
Czytaj więcej : Czujnik temperatury Honda CBR 900rr | Odsłony : 4403 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

łańcuszek pompy oleju

Witam.wymienilem dzis sprzęgło i za koszem sprzeglowym jest bardzo luźny łańcuszek chyba od pompy oleju on taki ma być?na jednym forum pisali ze jak wymienię na noy i tak będzie luzny
Czytaj więcej : łańcuszek pompy oleju | Odsłony : 1943 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Stelaż pod kufer do SC57a - kto może dorobić

Witam,
przeglądnąłem forum i pytałem na priv, ale nie znalazłem nikogo, kto mógłby mi dorobić stelaż pod kufer centralny do SC57. To samo jest ze sklepami i firmami zajmującymi się dorabianiem stelaży w necie.

Pytanie moje jest takie czy ktoś z Was mógłby mi dorobić taki stelaż lub sprzedać (jeśli ma), albo zna kogoś kto może mi go dorobić ? Znalazłem na ebay'u firmę Renntec, która produkuje takie stelaże, ale dodając koszt wysyłki z UK ...
Czytaj więcej : Stelaż pod kufer do SC57a - kto może dorobić | Odsłony : 12426 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Porada

Witam szukam maszyny dla siebie i proszę o poradę ciężko coś znaleźć ale z tego co jest podobają mi się dwie opcje proszę o pomoc czy warto się zainteresować nimi czy nie http://otomoto.pl/oferta/honda-cbr-honda-cbr-1000rr-sc57b-2007r-hrc-ID6y5k07.html oraz http://allegro.pl/honda-cbr-1000rr-oryginal-repsol-prywatne-i5442819559.html
Czytaj więcej : Porada | Odsłony : 2148 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Gazniki sc33 1998

witajcie . Odkrylem ciekawostke u siebie w gaznikach i prwd musze je wymienic .. Otoz zalozone sa do nich takie zaworki z przewodami. Moto z Austri. Prwd przez to ma ograniczana moc. Dodatkowo zauwazylem ze pod dolotami sa 4 dysze air. z czego w kazdym gazniku po j jedna jest zaslepiona .. Pytanie brzmi czy to moze ograniczyc prace gaznikow w gornym zakresie obrotow? moto ogolnie nie chodzi na pelnej mocy .
Chetnie dogadam sie ...
Czytaj więcej : Gazniki sc33 1998 | Odsłony : 2156 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Clip on nad górną półka

Hej, mam takie pytanko. Czy seryjne clip on-y można dać nad górną półkę, po obniżeniu trochę półek na lagach ? Chodzi mi o to czy seryjne przewody hamulcowe nie będą za krótkie itd ? Robił ktoś takie coś na seryjnej kierownicy ? Jest parę tematów na forum ale one dotyczą akcesoryjnych rzeczy, a mi chodzi o serie.

Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Clip on nad górną półka | Odsłony : 4612 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Instalacja Elektryczna

Witam.

Mam pewien problem z moja Honda sc33 z 99 przerobioną na streeta. Mianowicie z instalacją elektryczną. Są na bank dwa wyjścia, albo nowa instalacja, którą ktoś z was może mieć, albo lepię starą do której nie mam już siły i potrzebuję opinii jakiegoś magika co się na tym zna. Zaczęło się od tego, że wymieniłem aku na nowy i podczas podłączania nowego na klemie pojawiły się iskry, zjarał się doszczętnie bezpiecznik diodowy (mały czarny ...
Czytaj więcej : Instalacja Elektryczna | Odsłony : 9650 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782