Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 08:25

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 08:25

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

skrzynka bezpieczników- lokacja, zdjęcia

Panowie składam znajomemu sc33 98 rok i mam prośbę mógłby mi ktoś cyknąć fotkę gdzie i jak mocowana jest skrzynka z bezpiecznikami w prawym wypełnieniu. będę wdzięczny.

edit. mógłby to jakiś mod przenieść do działu sc33?
Czytaj więcej : skrzynka bezpieczników- lokacja, zdjęcia | Odsłony : 2471 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

dziwne stuki w okolicy zębatki zdawczej?

Witam. Mam problem, od pewnego czasu jadąc na 1 i odpuszczając gaz całkowicie czuć jakby łańcuch w okolicy zębatki zdawczej przeskakiwał i hałasował. Motocykl można powiedzieć, że zachowuje się jakby miał zaraz zgasnąć ( przydusza się ) to jest tylko takie odczucie. Podczas normalnej jazdy na każdym biegu czuć jakby delikatne wibracje w okolicy w/w zębatki, które przechodzą na stopki. + podczas gwałtownego ruszania i zwalniania jest delikatne uderzenie w koło tylne. W motocyklu jest ...
Czytaj więcej : dziwne stuki w okolicy zębatki zdawczej? | Odsłony : 2574 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kombi 2 częściowy lub jedno

Witam was forumowicze , pomogliście mi wyborze kasku , butów teraz przyszedł czas na kombinezon skórzany , tylko nie wiem czy jednoczęściowy czy dwuczęściowy , jaki jest bezpieczny , wygodny i dobry na upalne winkle .. Mam tylko problem mam 176cm wzrostu , 95 kg wagi no i w klacie 124 cm jaki rozmiar ???? Jeździłem w tekstylu motonity , podpinkę gdzieś ...
Czytaj więcej : Kombi 2 częściowy lub jedno | Odsłony : 5367 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Off-Topic

Dobry elektryk śląsk

Panowie potrzebuję namiar na dobrego elektryka w okolicach Katowic. Pozdrawiam,
Czytaj więcej : Dobry elektryk śląsk | Odsłony : 2366 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Bielsko, Cieszyn okolice

Witam ludziska!! Mam takie pytanko czy znacie jakies miejscowki gdzie mozna spokojnie polatac na kolanie pocwiczyc gumowanie w okolicach Bielsko Cieszyn itd?? Iedawno sie przeprowadzilem do Brennej i nie bardzo wiem gdzie tu polatac bede wdzieczny pozdrawiam szerokosci !;)
Czytaj więcej : Bielsko, Cieszyn okolice | Odsłony : 2034 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Naciągnięty łańcuch?

Witam, ostatnio zauważyłem że przy ostrym przyspieszniu lub dzwiganiu moto na gume z gazu, miałem taki przeskok choćby luz na zębatce. Na dodatek nie zawsze to występowało. Dzisiaj rano jak szarpnąłem manetką usłyszałem trzask choćby łańcuch przeskoczył o kilka zębów. Czasami nawet jak wjechałem do dziury to słyszałem jakby łańcuch zachaczał o wachacz. Tu pytanie, czy jest możliwe, że takie objawy mogły by być przez troszke za luźny łańcuch w niektórych miejscach? Wiem na pewno, ...
Czytaj więcej : Naciągnięty łańcuch? | Odsłony : 4116 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

STOMPGRIP HONDA CBR1000RR 04-07 sc57

Hejka:)
Koledzy,koleżanki :P :P :P co myślicie o tych stompgripach?
http://allegro.pl/stompgrip-eazigrip-ba ... 80820.html
zakładał już je ktoś może,przymierzam się do kupna bo i cena też jest rewelacyjna,tylko pytanie jak z jakością :)
Pozdrawiam
Czytaj więcej : STOMPGRIP HONDA CBR1000RR 04-07 sc57 | Odsłony : 2133 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Pytanie odnośnie mocowania amora skretu.

Siema mam pytanko. Powiedzcie mi mocowanie to co jest do baku przychodzi bezpośrednio na ucha baku czy tez na te gumy po oryginalnych śrubach? Drugie pytanie to to czy amor musi być w pozycji prostopadłej do moto jak siedzimy czy tez może być pod kontem , ponieważ ten co mam pasuje i tak i tak. Z góry dzięki za odp.
Czytaj więcej : Pytanie odnośnie mocowania amora skretu. | Odsłony : 4921 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

uszczelka mocowania linki sprzęgła?

Siema,
nie wiem jak nazwać ten temat, ale mam pytanie, co za uszczelka siedzi w miejscu wskazanym na zdjęciu:
http://oi61.tinypic.com/35hn6t4.jpg
i czy da się ją wymienić bez ściągania pokrywy ?
w serwisówce szukałem i nie znalazłem niestety, albo źle szukałem albo tam nie ma po prostu..
proszę o pomoc
Czytaj więcej : uszczelka mocowania linki sprzęgła? | Odsłony : 3077 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

brak mocy POMOCY

Witam,

honde kupiłem od znajomego ( stała 2 lata pod wiatą ) wracając do domu zauważyłem że przerywa na wyższych obrotach i na 5-6 nie idzie jechać równo, słabnie. Stwierdziłem że czyszczenie i synchro załatwi sprawę ponieważ jeździłem motorkiem przed tym postojem i wszystko było ok.
CBR pojechało do mechanika ( faktycznie gaźniki były masakra ). Przy odbiorze motocykl pracował bardzo równo jednak wracając do domu na wyższych obrotach nie pracował tak jak powinien, tracił ...
Czytaj więcej : brak mocy POMOCY | Odsłony : 15960 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782