Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 15:51

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 15:51

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pytanie co to za część? pomoc!

Mam takie pytanka:
Co to może być za część z lewej strony nad chłodnicą w 1000rr 2004r SC57? Co jest pod "1" a co pod "2"? Za co te elementy odpowiadają w motocyklu?

Z góry dziękuję za pomoc.
Czytaj więcej : Pytanie co to za część? pomoc! | Odsłony : 4462 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

odcina zapłon

Witam mam problem z cbr 900 rr sc 33 łożyłem moduł z 600 i spaliłem bezpiecznik i diode w stacyjce po ich wymianie pojawił się problem zaczyna odcinac zapłon przy 8 tyś i strzelac w wydech miał ktoś taki przypadek ? pozdrawiam
Czytaj więcej : odcina zapłon | Odsłony : 4083 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Moja zx10r 2011

Witam w tym sezonie postanowilem sprawic sobie dyszke :) moto ma kilka dodatkow ,18tys przebiegu i jezdzi sie bajecznie .Mialem dwie dychy pierwszej i drugiej generacji ,jezdzilem na 3ciej ale ta to zupelniei nny motocykl .blizej jej do fireblade super latwo sie prowadzi ,moc oddaje liniowo,pozycja wygodna ,motocykl bardzo lekki i filigranowy ,elektronika bajka. Myslalem nad sc59 ale balem sie zuzycia oleju i teraz nie żałuje. ...
Czytaj więcej : Moja zx10r 2011 | Odsłony : 6409 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

felga przód

witam,potrzebuje pomocy,bo niemogę się połapać ze średnicą tarczy na przednim kole.
dokładnie chodzi o to ,że mam cbr 900sc 33 z roku 98( po lifcie)
kupiłem felge z rocznika 98 i przy próbie montażu tarczy okazało się ,że tarcza ma zamała średnicę.
Czytaj więcej : felga przód | Odsłony : 3785 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Napinacz rozrządu

Jak w temacie. Jak zdemontować napinacz rozrządu? W którym miejscu w ogóle jest ?
Do czego jest to co na rysunku? Znajduje się za prawym skrajnym cylindrem.
rozrzad.JPG
Czytaj więcej : Napinacz rozrządu | Odsłony : 4274 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Silnik nieodpalany 6 lat

Witam.
Mialem zamiar kupic SC57B lub SC59 ale natrafila sie R1 RN19 ,model 2007 , pierwsza rejestracja 2009 . Niejezdzona do tego roku, facet z komisu kupil z przebiegiem 0km i dopiero teraz zrobil 28 km.
Ogladalem go i naprawde jest to "nowka sztuka " poza wywrotka na postoju.
Czy warto kupic taki motocykl.
Prosze o opinie , czy moga byc problemy z takim silnikiem.

link do ogloszenia

http://fr.ww3.autoscout24.be/classified ... rc=st%7Cfs ...
Czytaj więcej : Silnik nieodpalany 6 lat | Odsłony : 3519 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

Chłodnica

witam, mam problem z temperaturą. sprawa wyglada następująco: odpalam moto, rozgrzewa mi się do 90 stopni. otwiera się termostat, temperatura spada do 79, następnie stopniowo wzrasta do 105 i załącza mi się wentylator, który według mnie nic nie daje bo temperatura dalej wzrasta mi np do 115 stopni. podczas jazdy spada do jakichś 95-98 stopni i tak jest cały czas. chyba chłodnica nie wyrabia, przesyłam fotki. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fe54a43cbbaf5a5.html wszystko jakby przegnite jest
Czytaj więcej : Chłodnica | Odsłony : 2008 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

praca na 3 gary

witam problem następujący :
dziś hania zaniemogła tzn. pracuje na 3 cylindry siedząc : nie pracuje prawy skrajny cylinder tzn. pracuje pow. 6 tyś. dopiero łapie i ciągnie . dziś przed Wisłą zmuszony byłem wracać szybką turystyką do domu. Zdjąłem zbiornik eirboxa i filtr nie mogę wykręcić świecy mam oryginalne klucze hondy ale dostęp tragedia jakiś plastik z przodu mi przeszkadza. Do tego jestem lekko łyknięty :) ...
Czytaj więcej : praca na 3 gary | Odsłony : 12065 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Stuki Puki Filmik Pomocy!!

Witam, a wiec do tematu jeździłem sobie ostatnio frajerkiem podnosiłem go do gory troszku później leciałem pod v-maxa, a gdy już odpuściłem manetkę okazało się, że coś wali co to może być? Wymieniłem łańcuszek, lecz to nie to nie to myślę nad symchro gaźników jakieś łożysko lub po prostu panewki? Może zawór tak dostał po dupie? Dokładam filmik czekam na pomoc.

https://www.youtube.com/watch?v=Xx-KqBN ... e=youtu.be
Czytaj więcej : Stuki Puki Filmik Pomocy!! | Odsłony : 3136 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Błąd silnika

Witam Panowie,
Znajomek ma problem z sc59, po odpaleniu wyświetla sie błąd, błąd silnika mruga po dwa razy, mrugnie dwa razy i przerwa i kolejne dwa razy. Wiecie może czego taki błąd może dotyczyć? Dziękuje za info
Czytaj więcej : Błąd silnika | Odsłony : 3259 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782