Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 15:51

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 15:51

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dymi na siwo,gdy jest przechylony na lewo

Hej, mam wielki problem, dziś jak leciałem do Czech, zatrzymałem sie po 100 km żeby zatankować moto, postawiłem go na kosie i stał tak 20 min, potem jak go zapaliłem nagle z tłumika zaczął lecieć siwy dym, i zapach spalonego oleju się wydobywał,wyłączyłem moto, patrze po paru min a olej jest pod max, płyn chłodniczy też jest ok, żadnej mazi w chłodnicy, odpalam wszystko ok jadę, 150 km dalej postawiłem go na bok na kosie, ...
Czytaj więcej : Dymi na siwo,gdy jest przechylony na lewo | Odsłony : 2728 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Czy warto kupic moto nowe nieuzywane 6 (8) letnie R1.

Wiem ze to forum Cbr ale wiem ze zawsze moglem liczyc na wasza pomoc i tym razet tez tu pisze. posiadam tez Cbr.
Posiadam Cbr 900rr SC33 98r ale chce kupic tez jakies mlodsze moto.
Myslalem o Sc57b lub Sc59 ale natknalem sie na taki oto okaz R1 RN1

http://fr.ww3.autoscout24.be/classified ... 00&asrc=st%a
Modelowo 2007
1-sza rejestracja 2009 .
i kupil i niewiadomo co sie slalo ze nie byla jezdzona ...
Czytaj więcej : Czy warto kupic moto nowe nieuzywane 6 (8) letnie R1. | Odsłony : 4006 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

Buty sportowe do około 600zł

Szukam butów sportowych na motocykl w cenie do 600zł , za bardzo nie miałem okazji nosić innych butów oprócz Nitro NB-101 w których pojeździłem dosłownie 10razy i odstawiłem je w kąt . Były ciasne i noga w upalne dni się pociła . Sprzedałem . Szukam butów sportowych znalazłem Soumy Extreme ale też słyszałem że nie są za wygodne i do tego są jakieś techniczne elementy padniete.. Zdaje się na waszą pomoc. Dzięki z góry
Czytaj więcej : Buty sportowe do około 600zł | Odsłony : 9073 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Off-Topic

Stuki w przednim zawieszeniu [Film]

Witam, zauważyłem ostatnio, że coś mi stuka w przednim zawieszeniu przy mocnym hamowaniu. Tydzień temu miałem jakieś trzaski, dokręciłem śruby w dolnej półce i trzaski ustały natomiast dalej jest takie stukanie. Tarcze nie są krzywe, nie mają bicia, klocki nowe. Olej w lagach jest, nie ciekną. Motocykl jedzie prosto, przy hamowaniu nie ma wibracji tylko takie stukot. Jak myślicie co to może być. Dodam jeszcze, że jak ruszam przednim kołem na boki energicznie to przez ...
Czytaj więcej : Stuki w przednim zawieszeniu [Film] | Odsłony : 13261 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

brak pradu!!;/

Witam! Ludziska potrzebuje pomocy z elektryka a mianowiicie wczoraj chcialem polatac odpalam sprzet a tu zonk brak pradu :/ wiec podlaczylem prostownik naladowalem i heja po przejechaniu 10km moto padlo ... jakos udalo mi sie go odpalic wylaczylem swiatla i heja ddo domu i sprawa jest taka bez swiatel jedzie nie gasnie zalacze swiatla i mot gasnie tak elektryka wiem tylko czy ktos powoe mi gdzie szukaac ...
Czytaj więcej : brak pradu!!;/ | Odsłony : 23224 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

sprawdzenie auta

witam czy jest ktoś z Łodzi w miarę kumaty jesli chodzi o samochody , potrzebuje sprawdzić auto oczywiście nie za darmo
link do auta
http://olx.pl/oferta/opel-astra-g-ii-ha ... f9385bfd3a
Czytaj więcej : sprawdzenie auta | Odsłony : 7652 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Off-Topic

Jak Wymienic Łancuszek Rozrzadu?

Witam moje zapytowywanie jest takie jak wymienić łańcuszek nie pytam jakie śrubki odkręcić tylko o czym trzeba pamiętać zeby coś nie wybuchło po podpaleniu zaznaczyć walki w jakiej pozycji. Czy łańcuszek trzeba zakuć czy kupuje się zakuty i taki można założyć, wymienić , wymienię tylko żebym jakieś gafy nie zrobił czekam na uwagi Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Jak Wymienic Łancuszek Rozrzadu? | Odsłony : 3577 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Dziwny problem z nowym napędem, potrzebna szybka pomoc!

Witajcie, mam pewien problem z napędem... Pod koniec lutego w serwisie robili mi parę rzeczy przy moto i odrazu zmienili napęd, który wcześniej zakupiłem. Na początku nie zwróciłem uwagi ale pojeździłem już trochę i doszedłem do wniosku ze czas naciągnąć trochę łańcuch i zauważyłem ze choć tyle co założony napęd i jeszcze ani razu nienaciągany jest już ustawiony gdzieś tak w 3/4 zużycia, tzn do końca zostały na podziałce z dwie kreski regulacji... Nie mam ...
Czytaj więcej : Dziwny problem z nowym napędem, potrzebna szybka pomoc! | Odsłony : 2704 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

rozrusznik nie kręci, elektryka szaleje [FILM]

Witam, dzisiaj po raz pierwszy moj Blady mnie zawiodl, po wcisnięciu rozrusznika zegary zgasły, i juz wgl nie reagowały na przekrecanie stacyjki, na filmikach jest pokazane jak to teraz wygląda. Co mogło sie zje***?? :(

https://www.youtube.com/watch?v=wD9QJZzhfFY

https://www.youtube.com/watch?v=V9n6JRbJgoI
Czytaj więcej : rozrusznik nie kręci, elektryka szaleje [FILM] | Odsłony : 3586 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

regulacja exup w sc57b

Witam serdecznie:) mam problem z excup w cbr sc57b, mianowicie kupiłem cbr i powoli ją składam i szykuję;) nie mogę dać sobie rady z ustawieniem exup-a -linki mam zdjęte z silniczka i nie wiem bardzo jak to teraz poskładać :( bo wiem że coś tam z tymi znakami się ustawia, może ktoś ma jakąś opisówkę albo coś takiego. Proszę o pomoc jak ktoś może;)
Czytaj więcej : regulacja exup w sc57b | Odsłony : 2028 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782