Dzisiaj jest 24 lipca 2025, 04:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 24 lipca 2025, 04:28

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Panewka?

Koledzy, po dwóch latach radosnego smigania, prawdopodobnie umarł mi piec CBR1000RR SC57A, 2005. :brawo: Leciałem z zapiętą dwójką, 5tys obrotów i w pewnym momencie cos zaświstało, zajęczało i Hanka zgasła. Odruchowo złapałem za sprzegło i na pobocze. Koła nie zblokowało. Wbiłem luz i motocykl krecił, ale tak jakby go coś blokowało. Dodatkowo z prawego dekla dochodzi świst. Olej w normie. Przebieg 40k, w tamtym sezonie moto przeszło ...
Czytaj więcej : Panewka? | Odsłony : 2532 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Rejestracja motocyklu sprowadzonego z niemiec do polski

Czy ktoś przechodził już przez tą procedurę? Mocno skomplikowana? Jakie koszta? Ile czasu trzeba na to poświęcić?
Czytaj więcej : Rejestracja motocyklu sprowadzonego z niemiec do polski | Odsłony : 18209 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Off-Topic

Pomocy dławi na biegu powyżej 3 tys na luzie norma

Witajcie mam taki problem , moja honda dławi na biegu powyżej 3 tys km tylko na obciążeniu to znaczy gdy jadę na biegu dusi od 3 tys szarpie itp , gdyż dojechałem do garażu i dałem Hanie na luz bez problemu się wkręca na obroty do odcięcia z pełna mocą lecz gdy już wcisnąłem sprzęgło i wrzuciłem bieg < 1 > zaczęła dusić powyżej 3 tyś , dodam również iż na wolnych obrotach wyskoczyła mi ...
Czytaj więcej : Pomocy dławi na biegu powyżej 3 tys na luzie norma | Odsłony : 4526 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Parametry czujników

Witam czy ktoś z posiadaczy 929 mógłby mi zmierzyć u siebie parametry czujników wałka i wału(impulsatora)?
W serwisówce jest tylko napięcie jakie mają indukować, a ja bym potrzebował jaki mają opór SPRAWNE czujniki.
Z góry dzięki wielkie ;)
Czytaj więcej : Parametry czujników | Odsłony : 2125 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wyciekający płyn chłodniczy

Witam,
coś dziwnego się przydarzyło mi wczoraj. Otóż, przejechałem wczoraj cebrą około 20km, przez miasto, non stop światła, więc 1.bieg, max.2gi.
Moto się grzało fest do 108stopni. Wiatraki chodziły normalnie. Dojechałem na miejsce, zsiadłem z motoru i czekałem na kuzyna.
Po dosłownie 3-5 minutach nagle spod spodu ciurkiem poleciało około 100-200ml seledynowego płynu. Strach w oczach, olej wy*****ło...
Ale był to płyn chłodniczy. Stąd moje pytanie, czy możliwe że ciśnienie tak wzrosło przez temperaturę, że ...
Czytaj więcej : Wyciekający płyn chłodniczy | Odsłony : 6734 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Szukam książki

Witam, szukam książki ,,Sam naprawiam cbr 1100 lub 900rr" najlepiej w języku Polskim, jeśli nieto angielski tez ujdzie, ma ktoś do odsprzedania lub jakiś namiar?
Czytaj więcej : Szukam książki | Odsłony : 2204 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Moja nowa sc59 orange

Siema w ubiegłym wtorek stałęm sie posiadaczem pieknej sc59 z 2010 roku w malowaniu silver-orange :) bardzo długo czekałęm na ten motocykl a w szczególnosci w tym malowaniu az znalazłęm :) moto pochodzi z UK i urzytkowana była tylko przez jednego właściciela ;) co swiadczy o jej wzorowym stanie technicznym nieliczac ...
Czytaj więcej : Moja nowa sc59 orange | Odsłony : 34141 | Odpowiedzi : 42 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

prawy Dekiel SC57A a SC57B

Cześć Koledzy, mam pytanie.. czy de dekle oprócz koloru są identyczne (czy nie będzie kłopotu przy montażu)? Muszę kupić do swojego Repsia dekiel i znalazłem całkiem przyzwoity od SC57A.. a mam SC57B.. Bardzo dziękuje za pomoc.
Czytaj więcej : prawy Dekiel SC57A a SC57B | Odsłony : 4699 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Uszczelka/uszczelniacz gumowy alternatora

Witam. Mam pewien problem a mianowicie chodzi o uszczelke gumowa ktora uszczelnia dekiel i trzyma przewody wychodzace z niego. Mialem awarie statora i po rozebraniu ta gumowa uszczelka czy jak to nazwac sie rozleciala. Czym to zastapic albo gdzie takie cos mozna dostac? Z gory dzieki za info i pozdrawiam.
Czytaj więcej : Uszczelka/uszczelniacz gumowy alternatora | Odsłony : 3885 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Wydmuchana uszczelka pod zaworami

Hej.
Pojawił się u mnie problem i jestem ciekawa czy ktoś tak kiedyś miał...
ponieważ jeżdżę trochę po torze to zmieniłam oryginalne owiewki na torowe, dodam, że te owiewki nie mają tych plastikowych osłon wlotów powietrza... tam wiecie koło półki:)
Po dwóch dniach katowania sprzętu na SlovakiaRing stało się coś dziwnego. Wydmuchało uszczelkę pod pokrywą zaworową. Nie była ani stara ani sparciała, ani nie była ostatnio wymieniana, a wydmuchało ją co spowodowało wyciek oleju, który ...
Czytaj więcej : Wydmuchana uszczelka pod zaworami | Odsłony : 3791 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782