Dzisiaj jest 24 lipca 2025, 04:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 24 lipca 2025, 04:28

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

łańcuszek za koszem sprzęgłowym

siemanko, wiecie może gdzie mogę dostać łańcuszek znajdujący się za koszem sprzęgłowym i jak on się wgl nazywa ? mam na nim taki luz , że prawie można go zdjąć z zębatek ...
Czytaj więcej : łańcuszek za koszem sprzęgłowym | Odsłony : 5833 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Teledysk

Witam wszystkich.
Pochwale się, (chyba odpowiedni dział).
2 tyg. temu poproszono znajomego o tło motocyklowe w jakims serbskim hip-hop teledysku. Pojechalismy w 6ciu na jakis szrot w wiedniu.
Raper jaki jest widac, 50-cent z niego nie jest:) ale było wesoło i pierwszy raz w zyciu jestem w teledysku z moim motocyklem:)
Czerwony fajer po prawej:) miłego oglądania.
pzdr:)

https://www.youtube.com/watch?sns=fb&v=hpcRlSBzIOk&app=desktop
Czytaj więcej : Teledysk | Odsłony : 7498 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Filmy, Humor i Media

wymiana pompy paliwa , zwarcie , brak reakcji po starcie

Cześć!
Moja pompa paliwa prawię sie spaliła i przewody od niej . Wiec kupiłem nową . Podczas wymiany podłączyłem przewody tak że była poprawnie , motocykl kęcił i pompa pracowała. Ale chciałem sie upewnić że 2 podłącznie przewodów nie jest poprawnę więc zamieniłem kolejność. Wciskam start , rozrusznik kręci i nagle stop . zero reakcji . Swiatła działają , nie wiem jak z kontrolkami bo mam nie oryginalny licznik .. co mogłem uwalić ? bezpieczniki ...
Czytaj więcej : wymiana pompy paliwa , zwarcie , brak reakcji po starcie | Odsłony : 2842 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Kupie silnik do CBR 954

Witam wszystkich! Poszukuje silnika do 954. Może ktoś coś ? Prosiłbym o kontakt 726701254
Czytaj więcej : Kupie silnik do CBR 954 | Odsłony : 3093 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

problem z ladowaniem lub akumulatorem

Witam
Ostanio mam proble z odpalaniem a mianowicie albo z ladowaniem lub z akumulatorem. Podczas jazdy zapalila mi sie czerwona kontrolka MIL
zjechalem na przestanek zgasilem moto i potem juz nie chcialo mi odpalic pompka pompowala paliwo ale nie mogl sie przelamac silnik to sie odepchalem i zapalilo po powrocie do domu podladowalem aku i bylo ok za pare dni palic moto i tez nic wiec znowu podladowalem i zaplila. Od czasu jak podczas jazdy ...
Czytaj więcej : problem z ladowaniem lub akumulatorem | Odsłony : 11063 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

to I ja sie pochwale

Moj nowy nabytek.kupiony od pierwszego wlasciciela.26tys przebiegu.Sam w chodzi w winkle.Pozdrawiam wszystkich.LWG
Czytaj więcej : to I ja sie pochwale | Odsłony : 10085 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Problem z ładowaniem na ciepłym silniku

Mam problem ze znikającym ładowaniem na ciepłym silniku.
Po uruchomieniu silnika, na zimnym silniku, jest poprawne ładowanie - około 14V. Nawet włączenie świateł mijania razem z drogowymi nie powoduje znacznych spadków. Próba robiona przy około 2...3k obrotów.

Na ciepłym silniku ładowanie na wolnych obrotach wynosi 12,1...12,2V. Przy około 3k obrotów ładowanie rośnie do poziomu około 13V. Po włączeniu świateł spada do 12,5V, dodając drogowe spada już poniżej 11V.

Stator nie ma przebicia do masy, pomiędzy ...
Czytaj więcej : Problem z ładowaniem na ciepłym silniku | Odsłony : 7026 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Honda CBR1000RR Silver-Black

Witam. Przedstawiam moją Hondę.
Czytaj więcej : Honda CBR1000RR Silver-Black | Odsłony : 2133 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Wibracje podczas mocnego hamowania.

Witam, podczas mocnego hamowania z dużych prędkości razem z redukcja biegów, przednie i tylne koło wypada mi w mocne wibracje. Musze odpuszczac heble żeby się nie kopyrtnac. Podobne uczucie do absu w samochodach. Ktoś wie w czym problem? :)
Czytaj więcej : Wibracje podczas mocnego hamowania. | Odsłony : 6131 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Montaż, demontaż amortyzator tył 929

Słuchajcie mam problem bo za bardzo nie wiem od czego mam zacząć z demontażem starego amora tył , podkreślam że nie mam stojaków pod moto , w vfr nie było z tym problemu , a tu obawiam się i wolałbym najpierw usłyszeć wasze pomocne podpowiedzi . Boję się szczególnie by nie uszkodzić zadupka i błotnika :) Na razie pod chodzę do tego jak stara baba:P
Czytaj więcej : Montaż, demontaż amortyzator tył 929 | Odsłony : 3142 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782