Dzisiaj jest 24 lipca 2025, 04:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 24 lipca 2025, 04:28

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wydech Pomocy

Zna ktoś z Was jakąś dobrą firmę gdzie mógłbym na śląsku naprawić tłumik. W paru miejscach pucha odchodzi od nitów i strasznie mnie to denerwuje. Znalazłem tylko firmę dominator ale nie mam pojęcia jak robią...
Czytaj więcej : Wydech Pomocy | Odsłony : 13116 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

problem zapłon

siemanko , już pisałem niemal identyko temat , aczkolwiek, moto świeżo po wymianie świec na nowe, czyszczeniu i regulowaniu przepustnicy , i problem jest taki , że po wciśnięciu przycisku od zapłonu moto nie reaguje od razu lecz trzeba chwilę przytrzymać i dopiero rozrusznik kręci, a przed oddaniem do mechaniora wszystko było ok . normalnie od strzała paliła po czyszczeniu tego przycisku (wcześniej ten sam problem miałem i wtedy pomogło) teraz niestety to nie pomogło ...
Czytaj więcej : problem zapłon | Odsłony : 2147 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

[S] Koszulka Marc Marquez 93 czerwona L

Nowa Koszulka czerwona MARC MARQUEZ 93 rozmiar L

wymiary: długość 64cm, szerokość pod pachami 51cm

http://sklep.fireblade.pl/koszulka-marc ... p1636.html
Czytaj więcej : [S] Koszulka Marc Marquez 93 czerwona L | Odsłony : 2620 | Odpowiedzi : 0 | Forum : SKLEP FIRMOWY FIREBLADE.PL

Honda CBR 1000RR SC59 C-ABS

Witam Panie i Panów :)
Honda kupiłem "przypadkiem" od kumpla. Gdyby nie to w jakim jest stanie i jak dbano o nią, zapewne dziś nie jeździłbym na niczym ;)
Miesiąc temu sprzedałem swoje Kawasaki 636 2006 i myślałem, że zrobię sobie przerwę na kilka sezonów od motocykli.
Jednak się nie dało... Po rozmowach z kumplem i od słowa do ...
Czytaj więcej : Honda CBR 1000RR SC59 C-ABS | Odsłony : 13257 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Mega prośba do forumowiczów... Konkurs

Siema mam prośbę do wszystkich, otóż moja dziewczyna bierze udział w konkursie motocyklowym na fb i prosiłbym o like. Oczywiście na zdjęciu nie mogło też zabraknąć bladego lecz jej jest 600ta

Link: https://m.facebook.com/SpeedLadies/phot ... &source=46

I lajkujemy w komentarzu zdjęcie Doroty Mazur

Wszystkim z góry dziękuję i życzę samych winkli...

Lewa
Czytaj więcej : Mega prośba do forumowiczów... Konkurs | Odsłony : 7557 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Off-Topic

Kask do 500zł

Witam forumowiczów. Chcę kupić kask do kwoty 500zł bądź minimalnie większej. Stary mnie CENZURA strasznie głośno w nim się jeździ,do tego paruje wizjer i jest mocowanie lekko nadpęknięte , nie zmieniałem bo uznałem że da się jeździć do pory kiedy kupiłem kolejny motocykl , a jest to zwykły BOX. PROSZĘ O POMOC , RADĘ .
Czytaj więcej : Kask do 500zł | Odsłony : 23834 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Off-Topic

pompa oleju 1000rr pomocy

witam mam pytanie czy pompa oleju hondy 1000 rr sc57a jest taka sam jak w sc57b
Czytaj więcej : pompa oleju 1000rr pomocy | Odsłony : 1681 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Sc28 ideał

Chciałem się z Wami podzielić zdjęciami sc28 w stanie perfekto. Kolega wczoraj zakupił, ale nie jest forumowiczem :) pierwszy raz widziałem sc28 w takim stanie. Wszystkie plastiki oryginalne, nie malowane. ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Czytaj więcej : Sc28 ideał | Odsłony : 2971 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Temperatura silnika

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie temperatury silnika, otóż przy normalnej jeździe na trasie przy prędkości do około 130 km/h moto ma temperaturę prawie zawsze do95-98 stopni. Przy jeździe na mieście momentalnie skacze powyżej 100, nawet do 108 i załącza wentylatro. Czy takie temperatury to normalne? Miałem wcześniej vfr 800 vtec i niegrzał mi się jak cbr.
Czytaj więcej : Temperatura silnika | Odsłony : 16540 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Honda CBR 929 RR '01

Witam, nie było czasu pochwalić się sprzętem kupiłem go jakoś na początku 2013 roku , wcześniej byłem posiadaczem VFR 800 '98 a jeszcze wcześniej zzr600D . Motocykl był po małym szlifie na lewą stronę , do tej pory przeszedł małą metamorfozę:
1.regulacja zaworów
2.regulacja przepustnic
3.wymiana świec na denso
4.wymiana płynów hamulcowych na dot 5.1
5.wymiana płynu chłodniczego na motul motocool expert
6.czyszczenie i naoliwienie filtra K&N
7.klocki ...
Czytaj więcej : Honda CBR 929 RR '01 | Odsłony : 10205 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782