Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 17:15

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 17:15

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Honda CBR 929 RR '01

Witam, nie było czasu pochwalić się sprzętem kupiłem go jakoś na początku 2013 roku , wcześniej byłem posiadaczem VFR 800 '98 a jeszcze wcześniej zzr600D . Motocykl był po małym szlifie na lewą stronę , do tej pory przeszedł małą metamorfozę:
1.regulacja zaworów
2.regulacja przepustnic
3.wymiana świec na denso
4.wymiana płynów hamulcowych na dot 5.1
5.wymiana płynu chłodniczego na motul motocool expert
6.czyszczenie i naoliwienie filtra K&N
7.klocki ...
Czytaj więcej : Honda CBR 929 RR '01 | Odsłony : 10215 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

uszczelka pod filtr powietrza

siemanko, czy dostane gdzieś indziej niż motorista.pl uszczelkę pod filtr powietrza w airboxie , która znajduje się w tym rowku co wchodzi filtr. ?
pzdr
Czytaj więcej : uszczelka pod filtr powietrza | Odsłony : 3199 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Honda cbr 1000rr sc59 2012 szukam instrukcji obsługi

Witam

Jak w temacie szukam instrukcji obsługi do honda sc59 2012 rok

Najlepiej po POLSKU :)
Czytaj więcej : Honda cbr 1000rr sc59 2012 szukam instrukcji obsługi | Odsłony : 2790 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Amortyzator tył sc57 - regeneracja czy wymiana?

Panowie, prośba wielka o opinie, tak jak w temacie. Czy miał ktoś z Was sytuację, że zaczął podciekać tylny amor? Czy lepiej wymienić na używany sprawny czy lepiej regenerować?
Z góry dzięki za każde info.
P.S. W sc57a i sc57b jest taki sam, z tego co widzę?
Pozdr

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Czytaj więcej : Amortyzator tył sc57 - regeneracja czy wymiana? | Odsłony : 5022 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

pomoc w naprawie R1 RN09

łuchajcie mamy problem w kolegi motocyklu R1 RN09 2002r problem polega na tym że moto jeździ wszystko super fajnie do momentu gdy przekracza 10.5 tyś obrotów wtedy zaczyna prychać strzelać i źle się wkręca dalej, co skutkuje prędkością maksymalną na poziomie 240-250km/h
pompa paliwa wyczyszczona sprawdzona daje ponad 3 bary
exup sprawny
świece niby irydowe zalozone pare tyś km temu
był power comander wywalony już jednak to nie to.
jest filtr K&N i sportowy tlumik ...
Czytaj więcej : pomoc w naprawie R1 RN09 | Odsłony : 15506 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Ogólne Dyskusje

Potrzebne naklejki na czachę

Dostanę gdzieś same te naklejki na czachę? Chodzi o ten napis Honda z przodu i części napisu fireblade po obu stronach. Na allegro są całe okleiny na moto za prawie 500zł, a mi są potrzebne tylko te na czachę. Może ma ktoś gotowy wzór do wydruku? :okulary2:
Czytaj więcej : Potrzebne naklejki na czachę | Odsłony : 6185 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Grzeje się wydech pod zadupkiem

Witam wszystkich :) ,kupiłem cbr sc57b po delikatnym ślizgu, moto było z francji zblokowane dolotem powietrza,obecnie jest wszystko założone jak w oryginale a zadupek nadal się grzeje, po 5-6 min trzeba moto gasić bo się zaczyna dymić :( Mechanior twierdzi, że kiepska mieszanka i dlatego się grzeje końcowy tłumik, miał ktoś taki przypadek? ktoś coś podpowie? dziękuje z góry ...
Czytaj więcej : Grzeje się wydech pod zadupkiem | Odsłony : 3111 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Tarcza tył , klocki

Witam serdecznie , mam problem i pytanko co do tarczy tylnej , moja tarcza w 929 ma już 4,5mm co mam robić? kupić nową ? no i czy nowe klocki od razu trzeba by było koniecznie ? jakiej firmy , na przód też niedługo muszę mieniać , profesjonalnie nie jeżdżę , od czasu do czasu pośmigać na winklach ..
Czytaj więcej : Tarcza tył , klocki | Odsłony : 1615 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Moja CBR 954 Firebleda

Witam. Z racji że skasowały mi się poprzednie dane do forum postanowiłem jeszcze raz założyć konto i pochwalić się moją Hondą.
Otóż motocykl posiadam już 4 lata. Nie miałem z nim żadnych przygód/problemów. Kupiony 30km od domu. Kolor też mi się bardzo podoba.
Z dodatków które posiadam:

- manetki Harris
- crashpady
- akcesoryjne kierunki
- wydech Akrap
- chrashe wahacza
- fitr powietrza KN

Motocykl zawsze zalewany olejem motul 300v

Dajcie opinię jak Was ...
Czytaj więcej : Moja CBR 954 Firebleda | Odsłony : 4173 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782