Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 17:15

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 17:15

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Cbr 929 pompa paliwa

Witajcie!
Wiem, ze temat o pompie paliwa byl poruszany bardzo czesto na forum, wszystkie te tematy przeczytalem. Niestety nic nie pomoglo.

Sprawa jest nastepujaca:
- grzebalem cos w instalacji w moto (b. prawdopodobne, ze doprowadzilem do zwarcia :/ )
- odpalilem moto, po paru sekundach zgasl
- po przekreceniu kluczyka, kontrolka hiss zapala sie i gasnie (calkiem normalnie)
- nie slychac charakterystycznego dzwieku pompki (slychac za to ...
Czytaj więcej : Cbr 929 pompa paliwa | Odsłony : 16620 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wibracje

Mam ogromny problem z motorem ponieważ nawet na wolnych obrotach ma dziwne jakby wibracje, najlepiej to widać po lusterkach; obraz cały czas rozmyty. Podczas jazdy takiej do około 200 czasami jest tak ze lusterka przestaną drgać na chwile i coś w nich widać ale to jest sporadyczny przypadek. Wiecie może od czego to może zależeć?
Czytaj więcej : Wibracje | Odsłony : 16973 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Nie odpala brak błędów pompa działa

Panowie używam bladego 7 lat i dzisiaj po raz pierwszy mnie zawiódł.
Na początku myślałem że może aku daje za mało prądu ale zmieniłem na drugi i to samo.
1. Nie wyświetla żadnych błędów
2. pompę słychać, ale czy podaje paliwo???
3. słychać pojedyncze zapłony, ale nie startuje.
4. sprawdzałem 2 kluczyki.
Nie wiem ile paliwa powinny podawać wtryski do airboxu, ale nie poczułem paliwa za bardzo kiedy zdjąłem pokrywę filtrów i kręciłem.
Nie pamiętam, ...
Czytaj więcej : Nie odpala brak błędów pompa działa | Odsłony : 12091 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Słaby akumulator

Witam, posiadam w CBR SC59 08r akumulator który ma rok czasu , niestety akumulator bardzo szybko się rozładowuje i jest problem z odpaleniem.Np. jeżeli zostawię motocykl na zapłonie przez 1 min to już mogę zapomnieć żeby odpalił.Akumulator to.
11118297_844049262314929_853716162_n.jpg

Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Słaby akumulator | Odsłony : 3301 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kamery SJCAM

Witam! Potrzebuję niedrogiej kamery takiej którą można przykręcić na kask do motocykla. Dużo jeżdżę i po prostu dla bezpieczeństwa. Na GoPro mnie niestety nie stać. Ale tu pokazują ze są jakieś tańsze http://proline.pl/?n=kamery-sjcam-najczesciej-podrabiane-kamery-na-swiecie-dostepne-proline&r=1080p i widzę że facet nakręcił film chybo o niej https://www.youtube.com/watch?v=rh6W1LBnmvY&list=PLVXb_HSesI3ZUBEZIujPNL1HQEC6ANjZR&index=3. Nie jestem tylko pewiem czy to nie jakiś tani kicz. proszę powiedzcie jak ktoś już taką ma jak się sprawuje i ile kosztuje? no i co najważniejsze czy warto kupić ...
Czytaj więcej : Kamery SJCAM | Odsłony : 12964 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne Dyskusje

pomóżcie koledzy, uwalona elektryka w 954, moduł?

No więc tak: przydzwoniłem na jesień, dojechałem nią po wypadku do domu. Rozłożyłem w celu wymiany skrzyni. Po złożeniu kicha. Zero reakcji na kluczyk, miga tylko dioda HISS. Bezpieczniki dobre, pod prostownikiem też zero reakcji... Główny bezpiecznik 30 A dobry... Na stacyjke jest napięcie podawane, sprawdzone voltomierzem. Próbowałem nawet obejść stacyjke, łącząc dwa kable od niej czerwone ze sobą i NIC. Nie chce żeby to był ECU, bo moduł kosztuje majątek...

Co jeszcze sprawdzić? PS, ...
Czytaj więcej : pomóżcie koledzy, uwalona elektryka w 954, moduł? | Odsłony : 2624 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kodowanie kluczyka SC57B

Witam.
Jak w tytule, kodował już ktoś z Was może kluczyk do SC57B?
Ja z chłopakami walczę od tygodna z mizernym efektem :-(:'( przerobiliśmy całe forum, filmiki w internecie i powoli się poddajemy :-(
Czytaj więcej : Kodowanie kluczyka SC57B | Odsłony : 7851 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

filtr powietrza

gdzie mogę dostać filtr powietrza do 929?
zwykły papierowy, nie chcę K&N bo odczuwalnej różnicy w pracy/mocy silnika nie ma, a cenowo duża różnica podejrzewam
najtańszy jakiś filtr na allegro to 150zł jakiś miw, co to jest?
IM nie ma, Larsson nie ma, pytałem u innych sklepowców w mieście i nikt nie ma papierowego, zwykłego filtru
czy to jakaś tajemnica te filtry czy co, bo nie rozumiem trochę, dlaczego zwykła standardowa rzecz jest tak słabo ...
Czytaj więcej : filtr powietrza | Odsłony : 3310 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Małe przygotowanie do sezonu.

Witam.
W końcu znalazłem chwile czasu i zabrałem się za przygotowanie moto do sezonu. Zrobiłem wszystko w pół dnia. Przy SC59 jeszcze nie grzebałem, a nieco się różni od SC28,33 czy 57b. Na szczęście na Fireblade.pl w dziale "garaż/modyfikacje" jest dużo ciekawych informacji Tytusa i innych użytkowników, beż których byłoby ciężko. Najpierw założyłem filtr powietrza, wymyty i nasączony K&N. I tu pierwszy mój błąd... Za bardzo go nasączyłem (chciałem dokładnie:)). Po odpaleniu moto, żeby rozgrzać ...
Czytaj więcej : Małe przygotowanie do sezonu. | Odsłony : 3608 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Wstawienie silnika z CBR 1100

Ma ktoś może jakieś zdjęcia lub rysunki jak robił podmianke silnika z Blackbirda do Fire'a ?
Czytaj więcej : Wstawienie silnika z CBR 1100 | Odsłony : 3808 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782