Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 10:11

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 10:11

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

(Zwykły) plecak na motocykl

Witajcie Panowie,

mam pytanko, kto jeździ i w jakim plecaku, co może polecić?

Po przesiadce z 929, gdzie był przeogromny schowek do 10tki, gdzie na dobrą sprawę nic nie wejdzie zaczął mi doskwierać brak miejsca gdzie mógłbym schować swoje fanty. Telefon, portfel, dokumenty trzymam w kombi, ale jakbym miał jakiś pewny plecak z odpowiednią kieszonką to zmienił bym ich miejsce. Bardziej mi zależy na tym, żeby można tam było włożyć coś przeciwdeszczowego, butelkę wody, przewieźć ...
Czytaj więcej : (Zwykły) plecak na motocykl | Odsłony : 23107 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

speed day

więc drodzy koledzy koleżanki
w czerwcu będę miał około 1500zł na albo góry albo tor
rozważam tor
jak to wygląda taki speed day
ile kosztuje rzeczywiście pomijając transport wliczając nie wiem nocleg ubezpieczenieczy coś tam
jak trzeba być przygotowanym
czy ktoś nie mający katA pojeździ na takiej imprezie
i w ogóle co tam jeszcze czego nie wiem
nie podajcie mi strony oficjalnej bo chce wiedzieć jak to wygląda z strony praktycznej nie teoretycznej
dzięki
Czytaj więcej : speed day | Odsłony : 5419 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Pilnie poszukiwana zakówka did 50VA8

Panowie i Panie - poszukuję usilnie zakówki łańcucha napędowego o oznaczeniu DID 50 VA8 - nie do dostania w sklepach. Please help me, bo sezon się rozpoczyna a fura w garażu. Jeśli komuś z Was "zalega" taka gdzieś w szufladzie, proszę o info: pietka1000rr@o2.pl
Czytaj więcej : Pilnie poszukiwana zakówka did 50VA8 | Odsłony : 8837 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

czarny nalot

Siema
czyscilem i regulowalem dzis exupa i przy okazji zdjalem kolektory wydechowe. mam teraz pytanie, bo zauwazylem ze 1 kolektor jak i gardziel w silniku (siedzac na moto 2 od lewej) są czarne jakby osmolone, a pozostałe 3 są ładnie przepalone, tzn są też czarne ale nie tak bardzo, jest biały nalot.
o co może chodzić? nie pali dobrze na 2 gar? świece wymieniałem w połowie sierpnia, potem zrobilem może z 200 km na nich. ...
Czytaj więcej : czarny nalot | Odsłony : 3320 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Wyciekający płyn chłodniczy.

Witam. Podczas jazdy wycieka mi płyn chłodniczy na chłodnice i owiewki z prawej strony. Przy zwykłym rozgrzaniu maszyny w garażu nic nie wycieka. Nie umiem zidentyfikować skąd to może cieknąć, ktoś ma jakieś pomysły co posprawdzać? Wszystkie opaski zaciskające podokręcałem i w sumie od tego czasu jeszcze nie testowałem motocykla, ale zanim pozakładam owiewki to może ktoś mi podpowie jeszcze co ewentualnie sprawdzić? :P Dodaje zdjęcia, to ...
Czytaj więcej : Wyciekający płyn chłodniczy. | Odsłony : 3781 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

łozysko

witam czy mogł by mi ktos podac wymiar łozyska kosza sprzegłowego bo moje jest nieczytelne
Czytaj więcej : łozysko | Odsłony : 1876 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

silniczek exupa

panowie czy silniczek podejdzie od cbr 1000rr z pierwszysch lat produkcji do 929/954 z wygladu sa identyczne troche przewod krotszy i inne kolory ,czy ktos stosowal taka zworke i czy ona dziala
http://www.fireblades.org/forums/how-ar ... light.html
Czytaj więcej : silniczek exupa | Odsłony : 18128 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Miska olejowa 929

Witam wszystkich, od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem 929.
Mam pytanie odnosnie miski olejowej. Mialem problem z przykreceniem nowej sruby spustowej bo stara juz sie nie nadawala i wywalilem miske. Po odkreceniu okazalo sie, ze na dnie miski sa opilki metalu. zauwazylem, ze aluminiowy gwint w misce sie lekko uszczerbil (1 rowik gwintu). W misce byly 2 rodzaje opilkow- 1 aluminiowe, ktorych magnez nie przyciagal (podejrzewam ze pozostalosc po gwincie) ; 2- srebrne metalowe ktore magnez ...
Czytaj więcej : Miska olejowa 929 | Odsłony : 4894 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Dziwny hałas

Witam mam cos takiego w swojej 929 ze jak odpale złapie swoją temperature i chodzi na wolnych obrotach to po wcisnieciu sprzegła słychac szuranie jak by sie kosz sprzeglowy opcierał o pokrywe po zajrzaniu w korek w niektórych miejscach na koszu sprzegłowym widac zarysowani zabielenia ktos miał taki przypadek ?
Czytaj więcej : Dziwny hałas | Odsłony : 2061 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

LifePaint - ciekawy produkt nie tylko dla rowerzystów

https://www.youtube.com/watch?t=135&v=FDMvU2WxCRM

Ciekawa opcja do poprawienia bezpieczeństwa:)
No i efekt wizualny w nocy może być całkiem niezły^^

Tutaj opisywano to już na ścigaczu
http://www.scigacz.pl/Volvo,Life,Paint,sposob,na,poprawe,bezpieczenstwa,26035.html
Jestem ciekaw czy dało by rady to "utrwalić" pod lakierem bezbarwnym hihi:
Czytaj więcej : LifePaint - ciekawy produkt nie tylko dla rowerzystów | Odsłony : 6359 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Off-Topic

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782