Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 19:57

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 19:57

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wyświetlacz biegów

Siema

Jako, że w tym roku mam zamiar kilka razy w tym roku odwiedzić poznań, chodzi mi po głowie wyposażenie mojej czarnuli w wyświetlacz biegów. Czy ktoś instalował takie cudo, jest w stanie coś polecić. znalazłem kilka na alledrogo i różnych sklepach internetowych, ale o dziwo nie znalazłem dedykowanego do CBR1000rr :zdziw:
Czytaj więcej : Wyświetlacz biegów | Odsłony : 48129 | Odpowiedzi : 43 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Co to jest - dwa czujniki i "puszka"

Jestem w trakcie prac nad Blade'm którego chcę przerobić na motocykl na tor. Kiedyś opisywałem swoją historię - kupiłem w dobrej cenie Bladego z uszkodzonym wałem i zacząłem "rzeźbić" :) Teraz już motocykl jest po wymianie silnika, i przed chwilą dokonałem uroczystego pierwszego odpalenia :D
Motocykl kupiłem z zdemontowanymi owiewkami i niektórymi częściami w kartonie. Teraz pojawiają się pytania ...
Czytaj więcej : Co to jest - dwa czujniki i "puszka" | Odsłony : 8259 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

11.04.2015 Huta Othemanna 2015 Rozpoczęcie sezonu

Witam. Czy ktoś z Was wybiera się tam bo pomyślałem że można by było pojechać większą ekipą. Słyszałem że w poprzednich latach było całkiem przyjemnie.
http://heyevent.com/event/3134640255220 ... unt-or-die Pozdro
Czytaj więcej : 11.04.2015 Huta Othemanna 2015 Rozpoczęcie sezonu | Odsłony : 5078 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Czy może ktoś mieszka lub przebywa w Niemczech??

Witam szukam kogoś konkretnego kto mieszka lub często przebywa w Niemczech zna język i pomógłby by ogarnąć moto, mam dwa linki z de mobile może coś wyczytacie czy warto się interesować http://suchen.mobile.de/motorrad-insera ... 000&noec=1

oraz

http://suchen.mobile.de/motorrad-insera ... 000&noec=1
Czytaj więcej : Czy może ktoś mieszka lub przebywa w Niemczech?? | Odsłony : 2089 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Remont silnika SC33

Witam ponownie wszystkich na forum. Jakiś czas temu kupiłem Bladego w dość kiepskim stanie zxaróno wizualnym jak i technicznym. Od tamtego czasu włożyłem w niego ponad 11 tysi (Lakierowanie w orginale, nowe opony, reperaturki zacisków, nowa tarcza tył, nowy rozrząd + napinacz, nowe sprzegło, nowe klocki, akumulator podgrzewane manetki, szyba, lusterka, obicie siedzeń, olej syntetyk repsol, przelot MIVV, uszczelki kolektorów, irydowe swiece, zabierak, zestaw napedowy, łozyska tylnego koła, łożysko głowki ramy, łozyska wachacza, olej w ...
Czytaj więcej : Remont silnika SC33 | Odsłony : 16007 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

pompa hamulcowa 929 przod

witam poszukuje zestawu naprawczego do przedniej pompy hamulcowej ?
czy pompa hamulcowa w 954 jest taka sama ? znalazłem zestaw naprawczy ale jest do 954 ?
Czytaj więcej : pompa hamulcowa 929 przod | Odsłony : 2031 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Srebrna Honda CBR 1000rr Sc57B Fireblade

Witam wszystkich :D

Chciałem wam przedstawić swoją Hondę CBR 1000rr Sc57b Fireblade.
Motocykl niektórzy pewnie znają, ponieważ zakupiłem go od kolegi z forum JacekJ, którego w tym miejscu chciałem serdecznie pozdrowić :)

Fajer jest super utrzymany i spisuje się świetnie.

Poniżej wrzucam kilka fotek z jakichś tam wypadów ;)

Obrazek
Obrazek ...
Czytaj więcej : Srebrna Honda CBR 1000rr Sc57B Fireblade | Odsłony : 5011 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Akumulatory Motobatt ???

Czy ktoś używał akumulatora firmy Motobatt i może go zaopiniować.?
Są zalane elektrolitem fabrycznie inaczej niż inne motocyklowe aku.
Sprzedawca twierdzi że ich samoistne rozładowywanie jest bardzo powolne i nieużywany wystarczy doładować raz do roku.
Sama konstrukcja jest też ciekawa zamienne bieguny.
Jestem gotów zaryzykować bo znudziło mnie używanie OEMów znanych producentów.
Czytaj więcej : Akumulatory Motobatt ??? | Odsłony : 21079 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Świat produktów OEM !

Przy okazji szukania nowego akumulatora zauważyłem pewien oczywisty w ostatnich latach trend.
Produkty OEM i marki producentów tzn. Jest fabryka w chinach produkuje jeden model akumulatora OEM.
Producenci bardziej znani tacy jak Varta, Exide i mniej Landport, Mline przyklejają swoje naklejki i na rynek.
W moim przypadku oryginalna Yuasa wytrzymała 4 lata, Varta 1 rok, Landport 4 lata.
Varta i Landport są identyczne zerwać naklejki wyczyścić cechy i nie da się ich rozróżnić a różnica ...
Czytaj więcej : Świat produktów OEM ! | Odsłony : 4113 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Wspieramy Pasia w drodze do Superbike

Panowie i Panie mój dobry znajomy Adrian Pasek niektórym znany jako Pasio stara się dopiąć fundusze na ten sezon motocyklowy aby w przyszłym dostać się do klasy Superbike. Pewnie wielu z was zna go ze stuntu inni z wyścigów i wszyscy którzy o nim słyszeli wiedzą że ma ogromny talent do jazdy na moto. Poza tym że jest mega utalentowany jest też niezwykle sympatyczną i mega pozytywną osobą.
Niestety w polsce jest jak jest i ...
Czytaj więcej : Wspieramy Pasia w drodze do Superbike | Odsłony : 3511 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782