Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 05:58

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 05:58

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

W jaki sposób zdemontowac wydech z egcv

Witajcie,

wiem ze pewnie temat byl przewijany ale mam malo czasu na ogarniecie tego.
pytanie do Was w jaki sposob najlatwiej i najbezpieczniej wyjąć wydech, tak aby nie rozregulować linek.
Do silniczka jest strasznie trudny dostęp. nawet po podniesieniu baku.

Czy trzeba odkrecic tą obudowe zaworu? tam gdzie dochodzą linki?
Czy odkrecic te kólko przy wydechu gdzie dochodzą linki?
Czytaj więcej : W jaki sposób zdemontowac wydech z egcv | Odsłony : 12919 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

SC57A czy ZX10R 04, a może GSXR K5?

Witajcie,

jako, że jestem w trakcie poszukiwań motocykla, czekam na jakieś cieplejsze dni, żeby można było się przejechać i wrócić najlepiej na kołach.

Nie ukrywam, że nie zamykam się na jedną markę i model. Biorę pod uwagę jeszcze jak w temacie dyche z 04r., może jeszcze gixa k5. Jedynie jakoś do R1 RN12 podchodzę z pewną dozą nieśmiałości.

Jednak fakt, że mam 929 sklania mnie do zakupu 1000RR, szczególnie repsola... najzwyczajniej w świecie mi się ...
Czytaj więcej : SC57A czy ZX10R 04, a może GSXR K5? | Odsłony : 44083 | Odpowiedzi : 91 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

wymiana sprzegla 929

witam. mam kilka pytan odnoscnie sprzegla w mojej 929. motocykl niedawno kupilem z objawem slizgajacego sie sprzegla. postanowilem dzisiaj rozebrac i zobacyzc jak to wyglada. Po rozebraniu okazalo sie ze tarcze maja 3mm (tyle co nowe) przekladki 2.25mm (wg serwisowki 0.3mm) czy tam nie ma jakiegos bledu? 0.3mm to prawie zyletka;) czy moje przekladki majace 2.25 mm sa ok? sprezyny maja 46.8mm wg serwisowki powinny miec chyba 47,4. chce zamowic czesci i nie wiem co ...
Czytaj więcej : wymiana sprzegla 929 | Odsłony : 2742 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

MOCOWANIE TABLICY REJESTRACYJNEJ

witam , kupilem sc 59 w serii , mocowanie tablicy rejestracyjnej jest przytwierdzone do plastiku pod zadupkiem , jak nazywa sie akcesoryjna cześc owy plastik bez tego wypustu pod ogonem , gdzie mozna to kupić ?
Czytaj więcej : MOCOWANIE TABLICY REJESTRACYJNEJ | Odsłony : 7339 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Sc 33 falowanie obrotów PO synchronizacji gaźników

Mój Blady po wymianie filtrów, świec i po czyszczeniu oraz synchro gaźników: https://www.youtube.com/watch?v=DtMM3JtKDrY
Jak sądzicie co to może być, mechanik twierdził ze synchro zrobione dobrze i że to np cewka jakaś w ciula leci albo kabel...
Dodam że teraz jak jadę i odpuszczę manetkę z gazu to często strzela z wydechu kiedyś to zdarzało się rzadko ( pusty wydech ).
Proszę o opinie ...
Czytaj więcej : Sc 33 falowanie obrotów PO synchronizacji gaźników | Odsłony : 4967 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Soczewki + crash pady

Witam
Chcialbym sie pochwalic swoimi modyfikacjami
1 crash pady troche na wzor jednego kolegi z forum ktory robi takie polklatki
2 soczewki + ringo ccfl + devil eyes - koszt ok 500 zl ze wszystkim co potrzebne do przerobienia lamp
Czytaj więcej : Soczewki + crash pady | Odsłony : 6577 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

929 prosba o ocene

Witam moze zna ktos ten egzemplaz http://olx.pl/oferta/honda-cbr-929-rr-m ... 481eca399a Zastanawiam sie czy jechac bo mam troche drogi a czytajac rozne posty na temat moto z Rzeszowa to zaczynam sie zastanawiac czy warto jechac. Widzicie coś niepokojącego ? Jakieś wskazówki/rady? Może zna ktoś owy egzemplarz? Z góry dzięks za pomoc . Pozdro :)
Czytaj więcej : 929 prosba o ocene | Odsłony : 4825 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

Miga czerwona kontrolka na zegarach gdzie szukać problemu?

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem, niedawno kupiłem 954rr i sytuacja wygląda następująco miga czerwona kontrolka 3 razy co sekundę potem moment przerwy i 5 razy szybko. Gdzie szukać problemu czy może to być sygnał informujący o ciągle otwartym zaworze Exup ? Zassałem serwisówke ale jest tego 495stron i tylko w języku angielskim przez co niestety nie udało mi się w niej znaleźć żadnej informacji na temat odczytywania błędy tej kontrolki ...
Czytaj więcej : Miga czerwona kontrolka na zegarach gdzie szukać problemu? | Odsłony : 8719 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Cbr 929 na liczniku świeci mi literka A

Witam dziś kupiłem 929, ,na liczniku między przebiegiem a przebiegiem kasowalnym świeci mi literka A. Co ona oznacza ? Następna sprawa jak ustawić godzinę na liczniku ? Wspomnę że liczby zegara godzin mi non stop migają.

Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Cbr 929 na liczniku świeci mi literka A | Odsłony : 22890 | Odpowiedzi : 38 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782