Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 10:58

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 10:58

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

ZLOTY MOTOCYKLOWE 2015

Witam wszystkich forumowiczów. W związku z tyn że ciepło sie robi i sezon juz tuz tuz może podzielicie sie informacjami o zlotach na 2015 rok, gdzie i kiedy są :)
W mojej okolicy ktory jest na ktorym byłem wpoprzednich latach i który moge polecic to:
Czytaj więcej : ZLOTY MOTOCYKLOWE 2015 | Odsłony : 4216 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

CBR 929 Wał do wymiany? :(

Witam, mam cbr 929 z 2001roku i mam taki problem. Jak się moto nagrzeje to zapala się czerwona lampa, oraz kontrolka oleju, ale dopiero jak się nagrzeje silnik. Jak jest zimny to nic się nie pali, oraz jak dodaje gazu to gasną kontrolki, ale na równych obrotach po rozgrzaniu palą się te błędy i słychać, że coś stuka w silniku:( Olej dolałem i dalej to samo. Poczytałem trochę o tym i wszystko wskazuję na to ...
Czytaj więcej : CBR 929 Wał do wymiany? :( | Odsłony : 14839 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

sc57b 2007 Sprzęgło antyhoppingowe

Wiem ze model ten nie miał sprzęgła antyhoppingowego ale zastanawiam się czy wgle jest możliwość zamontowania takiego bajeru w tym modelu ?
Czytaj więcej : sc57b 2007 Sprzęgło antyhoppingowe | Odsłony : 6273 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

synchro przepustnic i problem

cześć Panowie,

mam problem...moto dostaje zbyt dużo paliwa i na wolnych obrotach troche faluje. Chciałem wyregulować starter valves wg instrukcji która jest gdzieś tu na forum ale coś tam mi nie gra bo po wypieciu MAPa dostał błąd i mruga mi FI i generalnie kręcenie zaworami nie zmienia mi zbytnio podciśnień na 2 3 i 4 cylindrze. Zakładajac , ze odpinam 4 wężyki i wpinam tam wakuometry to co robię z węzykiem od MAPa?zaślepiam? wpinam ...
Czytaj więcej : synchro przepustnic i problem | Odsłony : 4165 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

uszczelniacz

Czy jest mozliwosc wymiany uszczelniacza walka zebatki bez rozbierania silnika w Honda 954
Czytaj więcej : uszczelniacz | Odsłony : 2760 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

regulator napiecia

chciałbym Was zapytać jakie macie ładowanie w waszych cbr kach bo u mnie po spalonym alternatorze (teraz już zrobiony przez gywera) mam ładowanie 14.15v na postojowkach gdy włączę ksenony spada do 14 i teraz mam prośbę aby ktoś za dobrą flache pożyczył regulator napięcia tylko do sprawdzenia cy to na pewno on dodam jescze ze gywer powiedział żeby sprawdzić aku czy pod prostowniki schodzi do 0 A i schodzi wiec podejrzenie idzie na regulator.
Ktoś ...
Czytaj więcej : regulator napiecia | Odsłony : 22042 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Moja odnowiona CBR 954

Witam wszystkich, chyba przyszła pora pochwalić się pracami przy odbudowie mojej 954 bardziej chyba poprawiania po majstrach którzy w przeszłości coś modzili próbowali nie udolnie naprawiać.... Hondzie kupiłem w maju zeszłego roku za 10600zł, wizualnie wyglądała ładnie (4+) przede wszystkim zdrowy piec po ok 12bar na baniakach i praktycznie pod nosem nie musiałem jeździć po Polsce... Zaraz po kupnie serwis wymiany płynów olei i tak do października stuknęło 7 tyś:)))) Zdecydowałem się zostawić ją na ...
Czytaj więcej : Moja odnowiona CBR 954 | Odsłony : 21431 | Odpowiedzi : 35 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Honda CBR 600f1

witam ma ktoś może schemat działania stanu paliwa na jakiej zasadzie działa wskazanie stanu rezerwy itp
Czytaj więcej : Honda CBR 600f1 | Odsłony : 2526 | Odpowiedzi : 0 | Forum : CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125

Mój fajer-werek. Neverendingstory...

Witam!

Na forum ostatni raz byłem huh... bodajże 2011r.
Wtedy tylko z problemami związanymi z kupnem CBRki. Dzisiaj natchnęło mnie aby zrobić małą biografię mojego moto.

A więc:
~kwiecień 2011r, wycieczka do Krk po fajerkę skończyła się 5km od domu gdzie zauważyłem przy drodze fajera z kartką na szybce.
Zatrzymałem się, spędziłem z 2godz na oglądanie szczegółów i stwierdziłem, silnik gada jak z bajki, motor po glebie ale ładnie poklejony tylko w strasznym żółtym kolorze ...
Czytaj więcej : Mój fajer-werek. Neverendingstory... | Odsłony : 8829 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

migacze przód

mam połamane przednie migacze i chciałem zamówić nowe, ale nie jestem pewny od jakich jeszcze modeli pasują??, może 954?? albo inne??, jesli ktoś zna temat i orientuje sie to prosze o pomoc z jakich modeli cbr mi podejdą do 929, jak nie to zostanie mi kupienie uniwersalnych chinskich na jedna srube;/
Czytaj więcej : migacze przód | Odsłony : 2355 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782