Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 13:43

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 13:43

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

zaśniedziały silnik jak wyczyścić

Hey czym wyczyścić silnik z sc33
motocykla przywieziony w UK w 2009 rocznik maszyny 1998 .
Silnik jest taki szaro ciemny biały
czym wyczyścić korpus silnika żeby był ładny taki gładki .
nie piszcie żeby polerować bo sobie palce połamie, bardziej jakaś chemia co skorodowaną powłokę zmyje
Czytaj więcej : zaśniedziały silnik jak wyczyścić | Odsłony : 20433 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Problem z zegarkiem

Witam mam problem z zegarkiem a dokładnie z ustawieniem przekręcam stacyjkę ustawiam godzinę i wszystko jest dobrze ale jak wyłączam zapłon to wszystko się zeruje i jest 1.00 wszystkie bezpieczniki pod siedzeniem są dobre. Ktoś miał podobny problem ?
Czytaj więcej : Problem z zegarkiem | Odsłony : 3652 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Witam.
Szukam juz od kilku ładnych dni jak zakodowac nowy kluczyk do motocykla 1000rr sc59 i nigdzie niema zadnych informacji (lub padlo mi na wzrok). Są opisy odnosnie starszych modeli takich jak 954 lub inne... procedura ta sama wpiąc sie w kostke od diagnostyki i postepowac tak jak opisuja koedzy , a jak sie to ma do nowszych modeli a dokladnie SC59 kupilem juz kluczyk z Hiss-em i teraz musze go zaprogramowac moze ktos mi ...
Czytaj więcej : Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59 | Odsłony : 34074 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Pilna pomoc KATOWICE

Witajcie , Mam sprawę potrzebuje przełożyć Ecu wraz z hiss do mnie lub do was ponieważ prawdopodobnie mam uszkodzony Komputer (ECU ) a muszę to sprawdzić .. Bardzo proszę o pomoc najlepiej w okolicach Katowic lub Śląska .. Pozdrawiam Oczywiście nie za darmo ! :) mój nr tel 883 385 143 LwG
Czytaj więcej : Pilna pomoc KATOWICE | Odsłony : 1459 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Katowice Ma kto możliwość włożyć ECU moje do siebie ??

Witajcie , Mam sprawę potrzebuje przełożyć Ecu wraz z hiss do mnie lub do was ponieważ prawdopodobnie mam uszkodzony Komputer (ECU ) a muszę to sprawdzić .. Bardzo proszę o pomoc najlepiej w okolicach Katowic lub Śląska .. Pozdrawiam Oczywiście nie za darmo ! :) Mój nr tel jak coś 883 385 143 LwG
Czytaj więcej : Katowice Ma kto możliwość włożyć ECU moje do siebie ?? | Odsłony : 2522 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Wywalenie exupa - dlaczego nie?

Witam,

temat nie raz wałkowany na forum. Ale nadal nie moge uzyskac odpowiedzi.
Dlaczego i jakim prawem po wywaleniu exupa jak piszą niektorzy - macie słabszy dół?
Co ma do tego exup? W gixxie nie pamietam z ktorego roku wywalenie exupa dalo 7km po hamowaniu.
W fz1 tak samo wywala sie exupa. Prosze mi to wytłumaczyc :-)

swobodniejszy wylot spalin zmienia charakterystyke silnika? nielogiczne to jest dla ...
Czytaj więcej : Wywalenie exupa - dlaczego nie? | Odsłony : 34282 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

problem po wymianie klocków i płynu hamulcowego

siemanko, mam problem po wymianie klocków oraz płynu hamulcowego, rozmontowałem całe zaciski najbardziej jak się dało wszystko elegancko poczyściłem poskładałem tak jak było zalałem nowym valvoline dot 4 Brake and Clutch Fluid , odpowietrzyłem i tu następuje problem ... przy wciskaniu setki razy dźwigni hamulca przód i tył nic się nie dzieje tzn z tyłu tłoczki się trochę wysuneły i stoją , nie chcą docisnąć klocków do tarczy aby zblokować koło jak się swobodnie kręci ...
Czytaj więcej : problem po wymianie klocków i płynu hamulcowego | Odsłony : 5210 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

sc33

Mojego Fajera kupiłem w grudniu 2013 roku i jak już wiecie miałem małe przejścia z piecem w niej ale znalazłem w końcu odpowiedni piec do niej i też oczywiście nie obyło się bez przygód z oszustami. Teraz jest już wszystko w porządku. Pod koniec zeszłego sezonu miała być do sprzedania ale po namowach żony jednak zostaje jak kupie kiedyś coś dla siebie to ta zostaje dla żonki.
Czytaj więcej : sc33 | Odsłony : 12234 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Kto rozpozna chłodnice?

Kupilem używaną chłodnice do mojej sc 33 z 1998 i jest dziwnie... Sami luknijcie, na zdjęciu jest już zamontowana ta nowa a stara jest trzymana w ręce. I do nowej nie sięga mi wąż, ponieważ wejście jest z przeciwnej strony... Dodam ze stara miała lekko łukowaty kształt a ta nowa jest prosta...
Ktoś wie o co w tym chodzi? I czy jeśli dam dłuższy wąż to sie zmieści pod owiewkami?

http://naforum.zapodaj.net/31cd3f6ac56a.jpg.html ...
Czytaj więcej : Kto rozpozna chłodnice? | Odsłony : 5434 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Dziwny problem z pompą paliwa . Panowie dla wytrwałych .

Witajcie , Mój problem nastąpił gdyż rozbierałem motor do renowacji , a dokładnie malowanie ramy ,, od tego czasu nie wł mi sie pompa paliwa kupiłem mix przekaźników chyba z 12 mam juz
.. a tu kicha ..
Panowie his komp lub tz sterownik jest sprawny kluczyk i wszystko ok podłączenie igła przekaźniki ok pompa działa na krótko , juz nawet instalacje rozebraem doszczętnie i nadal kiepsko potrzebuje fachowca od elektryki najlepiej z katowiec prosze ...
Czytaj więcej : Dziwny problem z pompą paliwa . Panowie dla wytrwałych . | Odsłony : 15856 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782