Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 17:44

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 17:44

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Łańcuch i zębatki

Orientujecie się może jaki łańcuch i zębatki podchodzą do 1000rr SC57b. Bo akurat mam nowy zestaw z 929 i nie wiem czy będzie pasowało, chodzi mi o ilość ogniw, szerokość i rozstaw śrub zębatki a nie chce mi się wszystkiego przekręcać.
Czytaj więcej : Łańcuch i zębatki | Odsłony : 2540 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

SC 59, problem z zębami na wale, zakup nowego

Witam Was,

Jestem w trakcie poszukiwania nowego/używanego wału do Bladego, rok 2008. Jak nie trudno się domyślić wał który mam stracił ząbki :630: więc poszukuję nowego. I tu proszę Was o poradę. Potencjalny wał który mogę kupić ma 24 tys km na panewkach przelatane i koledzy zatrudnieni przez Hondę w słonecznych Włoszech stwierdzili że "stuka coś w głowicy" . Silnik został sprowadzony i został Dawcą. Czekam na ...
Czytaj więcej : SC 59, problem z zębami na wale, zakup nowego | Odsłony : 7112 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Przeróbka zadupka Sc59

Bawił się ktoś z forumowiczów w przeróbkę zadupka w sc59? Lub wie gdzie można takie coś kupić ?
Trzeba przyznać, że kosmicznie to wygląda..
Czytaj więcej : Przeróbka zadupka Sc59 | Odsłony : 9987 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

Taka zdrada...

No i przyszła ta chwila, kiedy postanowiłam zbadać konkurencję ;) po dwóch "Fire'ach" przesiadłam się na GSX-Ra K7 w litrze...
Jako, że z niektórymi się znamy ze spotów przedstawiam Rudą :)

Maszyna fabrycznie praktycznie nowa, salon Polska, 225 km przejechane przy zakupie przeze mnie we wrześniu :diabel2: Aż strach było dotykać ...
Czytaj więcej : Taka zdrada... | Odsłony : 20395 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Amortyzator skrętu - HYPERPRO

Witam.

Chciałbym zakupić do 929 amorek skrętu. Na oku mam ten :

http://olx.pl/oferta/amortyzator-skretu ... 2b3f0de0a0

Czy ktoś śmiga na takim? Jak opinie? Czy to oryginał?
Gość twierdzi, że cieknie trochę, do wymiany są uszczelniacze i olej. Jaki to koszt? Da się to zrobić samemu?
Nie miałem nigdy do czynienia z amorkami skrętu stąd te banalne pytania.

Pozdrawiam wszystkich!
Czytaj więcej : Amortyzator skrętu - HYPERPRO | Odsłony : 2266 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Kontrolka ciśnieia oleju (nie zapala się)

Witam serdecznie. Otóż jakiś czas temu mechanik zdiagnozował niewielki wyciek z czujnika ciśnienia oleju. Teraz zimową porą stwierdziłem że czas sie za to zabrać i zaczeły się problemy. Otóż kiedy stary czujnik był zamocowany kontrolka zapalała się po przekręceniu kluczyka i gasła zaraz po uruchomieniu silnika. Kupiłem oryginalny czujnik od hondy cbr 900 sc 33 (nie chiński itp.). Odkręciłem stary i przykręciłem nowy i ku mojemu zdziwieniu kontrolka ciśnienia się nie świeci. Niestety nie mogę ...
Czytaj więcej : Kontrolka ciśnieia oleju (nie zapala się) | Odsłony : 3481 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Problem ze złożeniem

Witam, mam trochę głupie pytanie ale niestety jestem zmuszony je zadać, musiałem ściągnąć lewa owiewkę we franku i później nastąpił problem z ułożeniem jednej wiązki kabli , jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć/ podesłać zdjęcie gdzie ona ma iść ? Wydaje mi się ze pod plastikiem jednak nie dałem rady jej tam nigdzie upchać .Z góry dzięki :)
Obrazek
Czytaj więcej : Problem ze złożeniem | Odsłony : 1649 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Używane moto a źle spasowane plastiki pod lampą

Czołem panowie (i panie). :)

Chcę kupić SC59, ale rynek moto w Irlandii, gdzie obecnie mieszkam, jest dość płytki więc niezbyt jest w czym wybierać. Ostatnio trafiłem na to ogłoszenie:

http://www.donedeal.ie/motorbikes-for-s ... 08/8312734

We środę oglądałem moto osobiście. Mimo sporego (22300 km) przebiegu technicznie wygląda to nieźle: łańcuch i zębatki ok, opony mają nawet jeszcze gumowe wąsy, sporo dodatków (właściciel ma ...
Czytaj więcej : Używane moto a źle spasowane plastiki pod lampą | Odsłony : 7088 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Amortyzator skretu jak hyperpro

Kupilem niedawno 929 jest zima mysle ze można przygotowacsprzet do sezonu. Poczytałem troche naforum i doszedlem do wniosku ,że musze kupić amortyzator skretu. Znalazlem cos takiego http://olx.pl/i2/oferta/amortyzator-skr ... a1e3d51f4a

I mam mieszane uczucia, no niby nowy co myslicie
Czytaj więcej : Amortyzator skretu jak hyperpro | Odsłony : 23243 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Martin.B.M. [*]

Mam bardzo przykrą wiadomość w dniu wczorajszym odszedł od nas na zawsze forumowy kolega Martin.B.M. Nie mogę w to uwierzyć ale niestety w wigilie miał wypadek motocyklowy. Jak sie dowiem coś na temat pogrzebu to dam znać.
Czytaj więcej : Martin.B.M. [*] | Odsłony : 33002 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782