Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 18:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 18:23

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wypatrzone Aukcje

Jak w tytule tematu . Nie znalazłem takiego tematu a jeśli już istnieje to proszę o przeniesienie posta i usunięcie tego tematu. A jak nie to zaczynam .

http://olx.pl/oferta/honda-929-CID5-ID8 ... 8088ff4034 Wypatrzyłem takiego bladego , wygląda kiepsko ale ja kupowałem swojego to wyglądał jeszcze gorzej . Cena jest bdb a jeszcze można zbić . Gdyby ktoś chciał po nią jechać to mogę wypożyczyć kompa z kluczykiem i anteną do ...
Czytaj więcej : Wypatrzone Aukcje | Odsłony : 1667 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Licznik USA a Europa

Witam , mam dylemat , szukam licznika do sc 59 i znalazlem tylko że do europejczyka czyli z immobilajzerem a raczej jego katrolka , mój motocykl nie posiada immobilajzera czy bedzie mialo to jakis wplyw jesli zalorze licznik z ...
Z góry dzieki za pomoc o pozdrawiam.
Czytaj więcej : Licznik USA a Europa | Odsłony : 7479 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

ssanie w hondzie

Witam

Mam parę dziwnych pytań związanych z działaniem ssania w Hondzie 929 ,ale w innych modelach chyba jest podobnie.

Dlaczego w zimniejsze dni obroty na ssaniu wzrastają do 4-4,5 tys obrotów?

Wymieniłem wax unit i dalej to samo

Zrobiłem synchronizacje i dalej to samo

Co odpowiada za zwiększenie obrotów? Wax unit czy komputer?

Wax unit pod wpływem temperatury rozszerza się i wysuwa się z obudowy przez co w w tryskach zmniejsza dopływ powietrza? czy jak? ...
Czytaj więcej : ssanie w hondzie | Odsłony : 4936 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Spreżynka napinacza

Czy oferowana spreżyna do napinacza rozrządu w larsonie pasuje do cbr 954 ?
Czytaj więcej : Spreżynka napinacza | Odsłony : 7334 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Wydech z SC57B do SC57A

Witajcie. Jak w temacie, nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Czy oryginalny wydech z SC57B pasuje do zamontowania w wersji 57a ?
Mam od znajomego nowy wydech z modelu 2006 i tak się zastawiam czy podejdzie do modelu 2005. Bez kolektorów mam. wydech z rurą z exupem.
Jest ładniejszy, no i dobra baza żeby zrobić z niego przelot.
Co myślicie?
Czytaj więcej : Wydech z SC57B do SC57A | Odsłony : 1928 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

kupię nowy dekiel silnika

Siemak dogadałem się z ubezpieczalnia w sensie odwołanie zostało rozpatrzone i mogę działać
stoję przed problemem dekli silnika które by trzeba pomalować . a zamiast malować bo to nie malowane tylko anodowane może kupić nowe dekle .
i co do kupna znalazłem kiedyś sklep internetowy gdzie dekiel od sprzęgła kosztował dwieście coś zlotych tylko że za cholerę nie potrafię tego sklepu znaleźć, jeśli by miał ktoś namiary na taki sklep.
rozważam jeszcze schowanie moich dekli ...
Czytaj więcej : kupię nowy dekiel silnika | Odsłony : 7347 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Exup

Czy odpiecie linek od exup ma wpływa jakos negatywnie na silnik,po odpięciu motocykl od dołu ma lepszego palera?
Czy można zdemontować ten caly mechanizm exup mieszczący się w fitrze powietrza(chodzi mi o ta klapke)?
Czytaj więcej : Exup | Odsłony : 1944 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Wyswietlacz biegów Gipro

Jak zamontować wyświetlacz biegów Gipro, gdzie sa kostki,gdzie podlaczac przewody?
Czytaj więcej : Wyswietlacz biegów Gipro | Odsłony : 2678 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Batonowa Cbr 929rr :)

Witam w tym sezonie przesiadłem się z cbr f4 na 929rr i jestem bardzo zadowolony. Moto z Niemiec z 2 rąk. Po małej glebie na lewa stronę. Rok 2001 ,przebieg 38tys.km. Moto ode mnie dostało sportowe kapcie przód i tył ( w zależności od mojego widzimisia) ..., wydech microna , szybę iridium oraz komplet crash padów firmy CSP na ramę i wahacze przód i tył. W planie mam amora skrętu oraz wyświetlacz biegów aby torowanie ...
Czytaj więcej : Batonowa Cbr 929rr :) | Odsłony : 6341 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Jak Sprawdzić sygnał z ECU do przekaźnika pompy ...

Witajcie , potrzebuje waszej rady lub dobrej chęci ... muszę sprawdzić na moto które pali coś takiego .. z przekaźnika do pompy paliwa < fule cut realy> wychodzą 4 piny .
2 czarne z tego co wiem to te dają napięcie
2 brązowe , jeden to sygnał z ECU drugi idzie do zegarów

Pyt 1 Jak sprawdzić sygnał który idzie z ECU do przekaźnika miernikiem ??

Pyt 2 czy na obu kablach z przekaźnika powinno ...
Czytaj więcej : Jak Sprawdzić sygnał z ECU do przekaźnika pompy ... | Odsłony : 2676 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782