Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 23:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 23:00

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pokrywa alternatora 929 sc 44

witam , zakupiłem moja 929 po slizgu mauszkodzona pokrywe alternatora i mam problem z dostaniem tej czesci znalazlem sklep gdzie maja zamiennik (nie wiem czy china) p[ytanie czy ktos takie zamienniki montowal ?? czy szukac uzywki?? a moze ktos ma daka pokrywe??
Czytaj więcej : Pokrywa alternatora 929 sc 44 | Odsłony : 3899 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

zbiornik paliwa i lewy dekiel silnika od alternatora

witam,
jestem posiadaczem cbrki od roku miesiąc temu miałem bliskie spotkanie z glebą i samochodem z naprzeciwka. mi sie nic nie stało (otarcia i siniaki), ale moto ucierpiało bardziej :(
jestem na etapie poszukiwania części i mam pytanie czy zbiornik paliwa i lewy dekiel silnika (od alternatora), są takie same w cbr954 (sc50), jak w cbr 929 (sc44)??
pytam ponieważ znalazłem 929 na części w bardzo dobrej ...
Czytaj więcej : zbiornik paliwa i lewy dekiel silnika od alternatora | Odsłony : 2162 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Cisnienie nominalne w tylnim amortyzatorze PILNE

Panowie zachcialo mi sie grzebac w pracy przy moto i spuscilem powietrze z tylnego amorka...
W manualu nie moge znaleźć jakie powinno byc tam cisnienie.

Czy ktoś z Was moglby mi pomoc? albo zmierzył by u siebie manometrem?
wiem tylko tyle ze jest tam azot... nie wiem po kiego uja ruszalem to...
Czytaj więcej : Cisnienie nominalne w tylnim amortyzatorze PILNE | Odsłony : 2093 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

reflektory sc57b

Witam, niestety muszę kupić reflektory do mojej SC57B, znalazłem po normalnych pieniądzach na allegro lampy a UK... Pytanie czy będzie to świeciło tak jak trzeba? Czy aby nie w innym kierunku i odwrotnie lewa z prawą? Czy lampy sc57a i sc57b są takie same? Wybaczcie za być może banalne pytanie.. ale znawcą nie jestem. Z góry dziękuje za pomoc.
Czytaj więcej : reflektory sc57b | Odsłony : 3203 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Termostat - jaki?

Witam. :)

Jaki jest fabrycznie termostat założony w Sc57a 2005? Chodzi mi o temperature jego otwarcia. ??

Czy istnieje możliwość założenia termostatu - o mniejszej temperaturze otwarcia ?, jeżeli tak to jaki i gdzie ewentualnie taki kupić?
bo temperatura na poziomie 100-109 stopni jednak jest troche przy duża jak dla mnie i "nie normalna".

plyn mam zalany nowy do układu. :) ...
Czytaj więcej : Termostat - jaki? | Odsłony : 7804 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Regeneracja amorka skretu, gdzie?

Panowie poszukuje osoby, która zajmuje się regeneracją amortyzatorów skrętu. Mam amorek Matris, który potrzebuje wymiany uszczelniaczy. Wygląda na to, że jest w pełni rozbieralny, ale wolę oddać to komuś kto się
na tym zna. Czy ktoś z was zna taki warsztat lub człowieka? Na forum nic konkretnego z adresem lub telefonem nie znalazłem.

Z góry wielkie dzięki
Wojtek
Czytaj więcej : Regeneracja amorka skretu, gdzie? | Odsłony : 6156 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Warsztaty, salony

Niania H2R

Czytaj więcej : Niania H2R | Odsłony : 3460 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Filmy, Humor i Media

regeneracja tylnego amora ktos robil?

Panowie robil ktos z was regeneracje tylnego amorka? Samemu to sie chyba nie da bo tam trzeba gaz pompowac z tego co mi wiadomo. Pytalem goscia z firmy BFG Suspension powiedzieli ze regeneracja 13letniego amorka o koniecznosc ze niby trzeba robic co 100mth i pokazal filmiki gdzie olej wyglada jak woda. Tylkk cena kurde wyslac w dwie strony robota 250 zl olej 70 -80zl wiec sporo sie robi i nie wiem czy warto cholerka bo ...
Czytaj więcej : regeneracja tylnego amora ktos robil? | Odsłony : 2934 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Projekt zdrowie

Witam Wszystkich potrzebuje waszej pomocy moja cbr uległa zniszczeniu mam rozwalony caly przod lagi poszły i bede potrzebował od was paru porad :

1.Mam skrzywione lagi i teraz nasuwa sie pytanie czy kupować całe z półka i reszta?
2. Poszła elektryka nie chce moto odpalić wymieniać całe wiązki?
3. Kupic wszystkie plastiki czy znaleźć inne i pomalować?

Czekam Na wasze opinie i pomoc z Góry Dzieki !! :) ...
Czytaj więcej : Projekt zdrowie | Odsłony : 16196 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782