Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 23:46

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 23:46

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

stojaki do hondy cbr 929

witam, noszę się z zamiarem kupna stojaków pod moto i nie wiem jakie kupić kwota do 200 zł , dodam, że nie mam rolek na wachaczu ani na przednich lagach , więc chciałbym zdać się na wasze opinie oraz pomoc, czy możecie mi coś doradzić i podesłać zdjęcia jak wasze maszynki na owych stojakach są montowane ?
Czytaj więcej : stojaki do hondy cbr 929 | Odsłony : 9079 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

sklep z oryginalnymi cześciami

Siremka
Szukałem po sieci sklepów z oryginalnymi częściami i trafiłem na
http://www.partzilla.com/
pisałem do gościa i nie ma problemu z wysyłka do europy ale interesuje mnie kwestia cła ceny jaki tam maja powalaja z nóg wybieraki do sc 57b tylko salon 260zł tam aż 28 zielonych wiadomo ,że koszt paczki ewentualne cło ale chciałem kupić kilka części co na pewno wyszło by taniej .http://www.partzilla.com/parts/search/H ... ...
Czytaj więcej : sklep z oryginalnymi cześciami | Odsłony : 2318 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Regulacja Tylnego Zawieszenia

Witam Wszystkich
Mam pytanie czy można regulować góra-dol tylnym zawieszeniem jeżeli tak proszę o wskazówki co mam zrobić czy jest do tego potrzebny jakiś specjalny klucz ?
Czytaj więcej : Regulacja Tylnego Zawieszenia | Odsłony : 5739 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Serce 57a ,57b różnice

Witam.
W niedawnym czasie w moim sc57a panewki nie dały rady.
Obecnie szukam silnika ,aczkolwiek nie wiem czy ten z modelu 57b bedzie pasował i jeśli wymaga modyfikacji to jakich?
prosze o info
Czytaj więcej : Serce 57a ,57b różnice | Odsłony : 3637 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Moja Cbr 1000rr HRC

Przedstawiam Wam mojego nowego fajera, forumowa sztuka od kolegi szeryf. Na wstępie odrazu mogę polecić motocykle od szeryf'a, na prawdę zna się na rzeczy, prawdziwy fanatyk, wszystkie motocykle stoją w domu :)
Co do fajera to nalotu 19k, książka serwisowa, 2 kluczyki. Wizualnie jest bardzo dobrze, wszystkie owiewki oryginalne, malowanie również, jedynie czasza podmalowna po upadku o czym zostałem wcześniej poinformowany i wysłane mi zostały zdjęcia ze ...
Czytaj więcej : Moja Cbr 1000rr HRC | Odsłony : 29039 | Odpowiedzi : 56 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zmiana żębatki tylnej

witam. Przerabiam moto na streeta. Chcę założyć na tył żębatke 52z . Aktualnie siedzi 16z / 42z . Chodzi o to by moto jechało ok 180-200km/h, a lepiej rwało na gumę. Czy takie zestawienie zębatek będzie ok?
Czytaj więcej : Zmiana żębatki tylnej | Odsłony : 3980 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Przekaźnik rozrusznika - palenie bezpieczników

Witam, mam problem z moja Hondą :/ nie chciała ostatnio odpalić i było słychać tylko "cykanie" jak chciałem zakręcić silnikiem, okazało sie po zdjęciu siedzenia że leży sobie kabelek który wychodzi z kostki podłączanej do regulatora napięcia.

Obrazek

po odkręceniu klemy + od aku okazało się że pewnie tam był podłączony ponieważ został jego fragment.

teraz mam pytanie, czy możliwe jest to że padł przekaźnik rozrusznika, bo ...
Czytaj więcej : Przekaźnik rozrusznika - palenie bezpieczników | Odsłony : 5818 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Swap silnika z 929 do 954. Czy na 100% podejdzie?

Witam! Sprawa jest MEGA pilna! Czy silnik z 929 z kompletnym osprzętem podejdzie do 954 lub odwrotnie? Czy trzeba przerabiać jakieś mocowania? Parę naprawdę ogarniętych osób mówi że na 99% tak, "ALE" sami tego nie robili. Interesują mnie wyłącznie wypowiedzi osób które to robiły lub widziały na własne oczy. Podkreślam że mam praktycznie cały motocykl 929 (brak tylko owiewek i papierów).
Czytaj więcej : Swap silnika z 929 do 954. Czy na 100% podejdzie? | Odsłony : 3077 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Honda CBR 929 SC44

Witam :)
Dzisiaj i ja sie pochwale moim oczkiem w głowie :)
Honda CBR 929 SC44 z 2000 roku, posaidam ja od 2 lat i jak narazie odpukać jestem zadowolony. Przed zakupem miałem kilka opcji ale ciesze sie ze wybralem ten egzemplarz. Z dodatków posiasa ledowe kierunkowskazy, akcesoryjną szybke, wydech DEVIL, oponki Michelin Pilot Power, odblaskowe paski na felgi. ...
Czytaj więcej : Honda CBR 929 SC44 | Odsłony : 10995 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Rozwalony Dekiel alternatora sc33 poliift -help

W związku z niedawnym highside'em ktory zaserwowała mi moja honda pomimo crashpada pekł dekiel od alternatora.
Moja ceebeerka to sc33 z 1999r

Pytanie nr 1: Czy podobny dekiel spasuje z sc28 , ew z pierwszych sc33 ? Podobno pasuje też z hornetów lub z f3 -prawda to ????/
Pytanie nr2: Ewentualnie czy jest możliwośc pospawania tego dekla bezproblemu ? ( JEST wgnieciony i pekniety - wgniecenie z otworem ma wielkośc jak 1 gr. Czy nie ...
Czytaj więcej : Rozwalony Dekiel alternatora sc33 poliift -help | Odsłony : 5879 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782