Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 02:58

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 02:58

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Alternator i regulator. Rozwiazanie problemu

W polowie marca stalem sie posiadaczem CBR 1000 rr4 z przebiegiem 14.000 mil.
Od poczatku mialem wrazenie ze motor chodzi nierowno. Po przejechaniu pierwszego 1000 mil padl mi alternator.
Zostal wymieniony na nowy. Motor nadal chodzil nie tak jak chcialbym. ( wczesniej zrobilem 30.000 mil cbr 600 rr5 takze mialem porownanie). Przy przebiegu 19.500 mil podczas wyprawy motor znow odmowil posluszenstwa.
Dopiero po konsultacji w Honda TECNIMOTO w Fiueres w Hiszpanii dowiedzialem sie ze nie ...
Czytaj więcej : Alternator i regulator. Rozwiazanie problemu | Odsłony : 5637 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Pielęgnacja skór

Siema, koniec sezonu niestety tuż tuż, kombi czyste i zadbane ale przydałoby się po sezonie wyczyścić jakimś dobrym, sprawdzonym specyfikiem i zaimpregnować. Stosowałem kiedyś mydło i wosk do skór ''Strarwax'' czy coś takiego, ale na moim starym dainesie zostawały białe ślady, jakby nalot na skórze. Teraz chciałbym sie poradzić co polecacie, firma itp. Interesuje mnie jakiś sprawdzony produkt którego używacie lub używaliście :) Nie zależy mi też, ...
Czytaj więcej : Pielęgnacja skór | Odsłony : 15178 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Alternator i regulator rozwiazanie problemu CBR 1000 rr4

W polowie marca stalem sie posiadaczem CBR 1000 rr4 z przebiegiem 14.000 mil.
Od poczatku mialem wrazenie ze motor chodzi nierowno. Po przejechaniu pierwszego 1000 mil padl mi alternator.
Zostal wymieniony na nowy. Motor nadal chodzil nie tak jak chcialbym. ( wczesniej zrobilem 30.000 mil cbr 600 rr5 takze mialem porownanie). Przy przebiegu 19.500 mil podczas wyprawy motor znow odmowil posluszenstwa.
Dopiero po konsultacji w Honda TECNIMOTO w Fiueres w Hiszpanii dowiedzialem sie ze nie ...
Czytaj więcej : Alternator i regulator rozwiazanie problemu CBR 1000 rr4 | Odsłony : 3650 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

huczy albo raczej świszcze z lewej strony

witam
jak w temacie problem pojawia się im większa prędkość tym większy hałas
moje pytanie czy to kończy się sprzęgło?
tylko zbiera się normalnie
Czytaj więcej : huczy albo raczej świszcze z lewej strony | Odsłony : 5233 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Mój mały motoślub :)

A tak chciałem się pochwalić zmianą w moim życiu,
krótki zwięzły filmik z mojego ślubu :)
oczywiście motocykli nie mogło zabraknąć :D
https://www.youtube.com/watch?v=RQ17aAQpzp4
Czytaj więcej : Mój mały motoślub :) | Odsłony : 21544 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Filmy, Humor i Media

Pompa paliwa nie działa honda 929 2001 rok europa (hiss)

Pomocy .. Problem z Pompą paliwa ... Mój problem polega na nie włączającej się pompie paliwa ,,, kroki jakie zrobiłem to ::
* Sprawdziłem przekaźniki od pompy z innego moto na bank ok !
* Pompa działa na krótko
* sprawdziłem czujnik położenia moto , na bank ok
* kable są na 100% dobre ponieważ przełożyłem całą instalację z drugiej fireblade 929
* antena hiss dobra , wraz z kluczykiem ...
* Komp też
* ...
Czytaj więcej : Pompa paliwa nie działa honda 929 2001 rok europa (hiss) | Odsłony : 26906 | Odpowiedzi : 46 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

mikrostyk przełącznik sc33 prawy świateł stopu potrzebny

Witam

Mam problem z mikrostykiem od świateł stopu w fireblade sc33 99r.
Nie "kilka" nie działa mikrostyk, ponieważ motocykl cały czas stoi na deszczu (podwórku).
Chcę go sobie porobić, odnowić, bo maszyna jest zaniedbana (wiata już stoi) :D

Ma ktoś taki włącznik? gdzie można go kupić?

Tak samo potrzebuję włącznika (mikrostyk) świateł stopu ale tylny (nożny).
Czytaj więcej : mikrostyk przełącznik sc33 prawy świateł stopu potrzebny | Odsłony : 2023 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Honda CBR919 RR

Zapraszam do sprawdzenia kilku moich filmików :)

Czekam na konstruktywną krytykę :)

Tor Radom -> https://www.youtube.com/watch?v=pkmAuU7 ... -VUz-qQhpQ

Radom -> https://www.youtube.com/watch?v=KIwmGTb ... -VUz-qQhpQ

Stare moto Honda CBR f2 ...
Czytaj więcej : Honda CBR919 RR | Odsłony : 2260 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Filmy, Humor i Media

CBR SC50 2002r.

Witam. Przedstawiam Wam moją Hondę SC50 z 2002r. Motocykl zakupiłem w tym roku i poawoli modyfikuję go pod swoje widzimisie :).
Motocykl wyposażyłem w: sportowe sety,krótkie regulowane i łamane klamki, akcesoryjny zbiorniczek płynu hamulcowego,stalowy oplot tył/przód,uchwyt pasażera "ANGRIP", komin Leo Vince SBK Owal w karbonie i akcesoryjną szybę . Dostała też białe odblaskowe strzałki na ranty. W planie jeszcze obszycie siedzeń,gniazdo usb,może podgrzewane manetki firmy oxford i ...
Czytaj więcej : CBR SC50 2002r. | Odsłony : 1842 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Problem z przednim hamulcem

Panowie mam problem z przednim hamulcem,podczas przeprowadzania moto, słychać obcieranie klocków,w ostatnim czasie zaczął mi tez wibrować podczas hamowania,odniosłem na stojak,koło o mocnym zamach robi 1 obrót,klocki carbonowe,firmy nie pamiętam,zrobiłem jakieś 7ys ,wymieniony był tez płyn motul rbf 660 i salowy oplot hela,tłoczki i prowadnice nasmarowane,ostro nie jeżdżę,krótkie trasy bez deszczu,proszę o jakieś sugestie
Czytaj więcej : Problem z przednim hamulcem | Odsłony : 4403 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114292 • Liczba tematów: 8509 • Liczba użytkowników: 4782