Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 08:31

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 08:31

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Problem z nowymi klockami

Witam,

Jako że stare klocki pozostawiały wiele do życzenia, postanowiłem zainwestować i kupić nowe. Wybór padł na niebieskie Nissiny z serii NS. Klocki wyglądają bardzo okazale z porównaniu do starych, ale po założeniu pojawił się problem. Pierwsza przejażdżka i zero hamowania. Mało tego tarcza rozgrzana niesamowicie. Moto na warsztat, a zacisk rozebrałem ponownie jednak wszystko zostało złożone jak należy. Teraz jestem po przejechaniu około 200km, a hamulca jak nie było tak nie ma. Na podnośniku ...
Czytaj więcej : Problem z nowymi klockami | Odsłony : 11163 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

guma na tył 200/55/17 wejdzie ?

jak w temacie jeździł ktoś z was na gumie 200/55/17 ? jak się jeździ wejdzie do 929 ?
Czytaj więcej : guma na tył 200/55/17 wejdzie ? | Odsłony : 11724 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Sc57A 05 - brak mocy / błąd komputera czy uszkodzone wtryski

Witam.
Mam problem z moja Cbr 1000RR Sc57A z 2005. Motocykl świeżo wystrojony miesiąc temu na hamowni, z filtrami K&N, brakiem kata, układem wydechowym Yoshimury i Power Commanderem III Usb on board.
Sondy lambda na kolektorze nie miałem fabrycznie.

Motocykl podczas jazdy dziś, nagle zaczął odcinać moc i strasznie muli powyżej 5-6 tys. obr, i nie chce się wyżej kręcić - jeżeli odkręcam agresywnie rolgaz do końca. Sytuacja ta ma miejsce na każdym biegu, tylko ...
Czytaj więcej : Sc57A 05 - brak mocy / błąd komputera czy uszkodzone wtryski | Odsłony : 3586 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Ułamane szpilki mocowania wydechu....

Witam ułamały mi sie 4 z 8 szpilek wydechu wystaja około 1.5 ccentymetra. Jak je najprosciej wykrecic... :/
Czytaj więcej : Ułamane szpilki mocowania wydechu.... | Odsłony : 3291 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Cbr 954 by kelner

Witam chciałbym przedstawić moją perełke to blady z 2002 roku. Motor posiadam od 7 lat i jak na razie bez żadnej awarii wymieniłem tylko akumulator i oby tak dalej. Jestem 1 właścicielem w kraju a motor ma przejechane 24 tyś km .
ObrazekObrazekObrazek
Czytaj więcej : Cbr 954 by kelner | Odsłony : 10380 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

synchro przepustnic wtrysków? co i jak?

Panowie powie mi ktoś w końcu co i jak dokładnie się reguluje w układzie wtryskowym naszych ceberek? reguluje się podciśnienia w kolektorze dolotowym? co tam się dokładnie robi, w gaźniku wiadomo ustawia się skład mieszanki i synchro a jak to jest w naszych na wtrysku bo nigdzie nic dokładnego nie mogę znaleźć a nie powiem że chętnie bym zajrzał do swojego bo juz 40 tys pykło a na bank nic tam nikt nigdy nie robił.
Czytaj więcej : synchro przepustnic wtrysków? co i jak? | Odsłony : 20085 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

power Commander do 954

Witam zastanawiam się nad kupnem power Commander do mojej cbr 954 co o tym myślicie.
Czytaj więcej : power Commander do 954 | Odsłony : 3571 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Brak kluczyka :(

Witam! Panowie zgubiłem jedyny kluczyk jaki miałem i to jeszcze z immo... Kompletnie nie wiem co teraz zrobić ;/ moto stoi z zablokowaną kierownicą i nie wiem nawet jak teraz zabrać się chociaż za demontaż stacyjki żeby dorobić pod nią klucz ;/ może ktoś z was miał kiedyś podobny problem i mógłby mi dać kilka wskazówek jak zdemontować stacyjkę żeby nic nie uszkodzić ?
Czytaj więcej : Brak kluczyka :( | Odsłony : 7630 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

CBR 1000rr 2005 Repsol by Pekro

Witam państwa.

w zeszłym tygodniu stałem sie posiadaczem 1000rr z 2005r w malowaniu Repsol.
Motocykl nabyłem od Koczisa, z tego forum. Wczesniej latałem hornetem 900.
Cóż wiecej, motocykl bardzo fajnie utrzymany. Mam duże wymagania co do sprzętum ten je spełnia.
Org owiewki, mimo iż ma kilka rys na lewej stronie, to jest w org i jakos równie jak poprzedniemu włascicielowi mi nie przeszkadzają.

W przyszlosci planuje troche zmian gdyż chce aby moto zostało na długo ...
Czytaj więcej : CBR 1000rr 2005 Repsol by Pekro | Odsłony : 25706 | Odpowiedzi : 50 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

olej silnikowy + płyn hamulcowy?

witam, mam dwa pytanka odnośnie mojej hondzinki :)
pierwsze to: jeżdżę na oleju MOTUL 5100 10W40 półsyntetyk(taki lał poprzedni właściciel to i taki na ten sezon zalałem), nie bierze , ni kszty oleju , ani nie kopci , czy mogę zmienić go na 300v , czy jak już jeżdżę na półsyntetyku to muszę na nim zostać ?
a drugie to jaki płyn do hamulców zalać ? nie ...
Czytaj więcej : olej silnikowy + płyn hamulcowy? | Odsłony : 2155 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114292 • Liczba tematów: 8509 • Liczba użytkowników: 4782