Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 14:04

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 14:04

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

twady hamulec

z hamulcem mam srake.

Twardy mi sie robi ;/ i blokuje kolo.

Moto stalo z 2 miesiace. Niby klamka ok na postoju wiec jade.
Piersze 3 km . Pare hamowan i klamka sie coraz bardziej twarda robila...i nagle moto zaczelo zwalniac i coraz mocniej hamulec sie zaciskal.
I zbokowalo kolo.

Poszedlem w garazu po klucze . Zajelo to 30 min. Nasiskam klamke i wszystko git. Odblokowane i klamka normalna.
Jade dalej i znowu to samo ...
Czytaj więcej : twady hamulec | Odsłony : 2971 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Piękny okularnik sc28 1992

hej wszystkim, jakiś miesiąc temu nabyłem piękną starą sc28, stan po prostu perfekt przebieg 60tys i tak utrzymana !!!. Przesiadłem się z cbr 1000f dual ze względu na zbyt dużą wagę. Sprzęt doinwestowałem, pełen serwis plus dodatki takie jak carbon nadkole, tłumik i naładkę na pólkę, tuning klamki z aluminium cnc, oraz nakładkę na siedzenie pasazera. w planach jest jeszcze lampa tylna led,i kierunki led i sportowe krótkie klamki, nie zabraknie bixenona 6000k. Ciesze się ...
Czytaj więcej : Piękny okularnik sc28 1992 | Odsłony : 3313 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

miekka klamka sprzegla

Witam

wymenialem lancuch. Wyjelem sprzeglo hydrauliczene i wyjelem ten pret dlugi. Nie rozszelnialem ukladu . Zdjelem oslone lanucha i wymienilem zebatki i lancuch.
Wlozylem te silownik sprzegla , poskrecalem i naciskam klameke a klamka miekka. 0 akcji.
Pompuje pompuje i nic. Dalej miekka. Hamulec nozny to podpopowalem to odrazu jest twardy.
Plyn mam tam stary w sprzegle bo az czarny. Wczesniej dzialo bez problemu.
Wyciagnelem znowu ten silownik sprzegla i na zewnatrz jak pompuje klamka ...
Czytaj więcej : miekka klamka sprzegla | Odsłony : 3617 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Porysowany cylinder

Witam serdecznie

Od niedawna jestem posiadaczem cbr 954. Niestety jak to w życiu bywa, zrobiłem błąd. Błędem było kupno tego właśnie egzemplarza. Wpadłem na straszną minę. Nie wiem czy może być gorzej. Sprawa wygląda następująco... Przyjechał kumpel, jedziemy? Jedziemy. Sprawdzam stan oleju przed wyjazdem. Powyżej połowy stanu minimum/maximum. No dobra. Nawinęliśmy 160km. Jako, że dawno nie jeździłem i mam respekt do moto jechaliśmy spokojnie. Dopiero po około 40 minutach jazdy, moto rozgrzane około 95 stopni, ...
Czytaj więcej : Porysowany cylinder | Odsłony : 46693 | Odpowiedzi : 71 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

stuka przy niskich obrotach

Witam niedawno zakupiłem 929 i zauważyłem ze delikatnie dodając gazu obroty 1200- 1500 słychać pukniecie i takie wrażenie jak by wypadanie zapłonu miał ktoś tym do czynienia ?
Czytaj więcej : stuka przy niskich obrotach | Odsłony : 4186 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

nowy napęd, dł. łańcucha

Hej zamierzam zmienić napęd na coś tskiego:
http://www.serwismotocyklowy.pl/zebatka ... 16791.html
http://www.serwismotocyklowy.pl/zebatka ... p,273.html
http://allegro.pl/lancuch-napedowy-did- ... absContent

I tu pytanie jak taki zestaw się nadaje czyli 15/44 i łańcuch 116 ogniw czy mniej. A może wziąść 15/43 i 114 ogniw chodzi mi o to żeby nowy nie był w połowie naciągu tylko jak najbliżej początku i czy 520 ...
Czytaj więcej : nowy napęd, dł. łańcucha | Odsłony : 2033 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Mega Prośba tylko o "Lubie To"

Witajcie bracia i siostry potrzebuję bardzo waszej pomocy.

Proszę wejdzie na stronę - https://www.facebook.com/permalink.php? ... tif_t=like
i dajcie Lubie to pod wierszykiem użytkownika Darek Kosiek.
Chodzi o podwójny zakład, który mówi o tym, że zbiorę min 120 polubień

Proszę pomóżcie

LwG
Czytaj więcej : Mega Prośba tylko o "Lubie To" | Odsłony : 4112 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Off-Topic

Ceny!?

Witam zastanawiam sie nad kupnem na nowy sezon 929 2000/2001r i czy ceny tych modeli sa naprawde tak niskie?
Na Allegro i innych aukcjach... ceny wachaja sie od 8000 do 11000tys.

Podpowiedzcie.

PS chyba ze sc33 1996 jeszcze wchodzi w gre ale wolabym 929 ;)
Czytaj więcej : Ceny!? | Odsłony : 6021 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

dziwne zachowanie sc33

Witam Wszystkich. Wyszedłem rano z domu po zalatwiać pare spraw na moim FireBladzie i podczas jazdy zauważylem że licznik od obrotomierza stanał mi na 12.5tys obrotów. Olalem sprawe i jechalem dalej. Kiedy zatrzymalem sie do sklepu i chcialem go odpalić to podziękował mi za współprace. Rozrusznik normalnie kręcił wszystko normalnie dzialało tyle że nie chcial odpalić. Popchnąłem go z "dwójeczki" i odpalił.
Wracając do domu licznik od obrotomierza znowu zaczął dzialać i dalej nie bylo ...
Czytaj więcej : dziwne zachowanie sc33 | Odsłony : 1502 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

mocowanie bagażu

Witam
Zastanawiam się gdzie zamocować pajączka żeby nie poprzepalały się gumki model sc57b w poprzednim motocyklu nie było problemu w sporcie poejżewam że też da się ogarnąć ten temat tylko może mała podpowiedz z waszej strony :)
Czytaj więcej : mocowanie bagażu | Odsłony : 1250 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114292 • Liczba tematów: 8509 • Liczba użytkowników: 4782