Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 20:42

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 20:42

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Funkcje licznika sc59

Poszukuje opisu funkcji licznika do sc59
Czytaj więcej : Funkcje licznika sc59 | Odsłony : 6334 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Terlicko 2014

Wczoraj odbylo sie Terlicko, z kumplami bylismy kibicowac naszemu zawodnikowi :) Pogoda super ale na ostatnie 2 wyscigi padalo...
Kolega , jedyny Polak w stawce zakwalifikowal sie na 15 pozycji na 27 a pierwszy wyscig ukonczyl na 8 pozycji :) W drugim wyscigu tor mokry zalozyl deszczowki ale pech go dopadl na drugim okrazeniu zapoznawczym gdzie w T1 zaliczyl ...
Czytaj więcej : Terlicko 2014 | Odsłony : 552494 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

CBR 1000RR dolna część lagi pęknięcie

Witam wszystkich

Mam problem z moją lagą z prawej strony w Hondzie 1000RR sc57b, podczas dokręcania dolnych śrub pękła część podtrzymująca koło.
Jest możliwość wymiany dolnej części lagi czy trzeba wymienić ją całą. Może da się to pospawać.

Obrazek

https://docs.google.com/file/d/0B8SoOabv5RZ1MWtMeGtFbF9Ca2c/edit
Czytaj więcej : CBR 1000RR dolna część lagi pęknięcie | Odsłony : 5775 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Kierunkowskazy - AWARIA

witam po dluzszej nieobecnosci

dzisiaj wracajac do domu musialem sie na chwile zatrzymac. no wiec kerunek, na bok i wylaczylem calkowicie moto. po 30s. odpalam spowrotem, wlaczam kierunkowskaz i kicha. ostatnie km do domu wracalem bez.

od razu sie wzalem do usuniecia usterki poki widno to szybko zrobie i jeszcze polatam, a tu d...a.

na poczatku myslalem ze styki przelacznika zasniedzialy, ale tu wszystko ok styki przerywacza rowniez.

teraz mam pytanie czy to moze byc ...
Czytaj więcej : Kierunkowskazy - AWARIA | Odsłony : 5053 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

odpowietrzenie baku sc57a

Odkąd kupiłem maszynę jak otwierałem korek paliwa to był syk powietrza z baku , sprzedający twierdził że tak jest od zawsze
Dzisiaj jak dodatkowo maszynę temperatura powietrza dogrzała zaczęło walić mi paliwem spod baku . Po chwili przemyślenia otwarte korek i przestało lać .
Więc pytanie jak jest zrobione odpowietrzanie bo sprawę pod bakieo załatwiłem ale dalej mam zatkane odpowietrzenie baku
Jest to zrealizowane przez wężyk cienki który od spodu wystaje (chyba) węży drożny a ...
Czytaj więcej : odpowietrzenie baku sc57a | Odsłony : 3686 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Wymarzone 900 RR

Witam wszystkich, wkońcu udało mi się kupić motor który od dawna chodził mi po głowie CBR 900 rr w malowaniu Repsol-a.
Sprzęt mam może tydzień, przesiadłem się z turystyka litrowego, zabawa niesamowita, teraz dopiero czuję ile frajdy mozę dawać jazda.
Poza tym całkowity swierzak jestem, prawko od dwóch miesięcy dopiero, choć trochę latam, ostatnio strzeliło jakieś 3800 km odkąd jest papier :)

Trochę o sprzęcie

Honda CBR ...
Czytaj więcej : Wymarzone 900 RR | Odsłony : 2509 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Napinacz rozrządu sc 33 1997 ! Potrzebuje fachowej pomocy !

Mam pytanie. Czy napinacz rozrządu od innej cbr 900 bedzie pasował do mojego moto? Sprawdzałem w katalogu i np npinacz do hondy cbr 900 1995 rózńi sie kodem od mojego do 1997 ale na zdjeciach wyglądaja podobnie. To samo ma się z rocznikiem 1999. Wymieniał ktoś już napinacz na taki z innego okresu produkcji. Kupił bym nowy ale szkoda mi 430 zł tym bardziej że w zimnie będę lakierował tem motor więc wymienił bym juz ...
Czytaj więcej : Napinacz rozrządu sc 33 1997 ! Potrzebuje fachowej pomocy ! | Odsłony : 14915 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

954 przeróbka na stunt

Witam, mam pare pytań odnośnie przeróbki 954 na stunt, ogl chodzi mi o przegrode miski olejową ma ktoś jakieś foty albo filmik jak taka wygloda?? i czy gdy utne smoka obróce go da sie go pospawac ?? bo wiadomo aluminum ma duzo roznych stopów .jaką zębatkę lepiej na tył?? z tego co pamietam orginal ma 42?? to zrobic 52 czy juz odrazu lepiej 55 ?? bo 60 to chyba juz za duza bedzie , a ...
Czytaj więcej : 954 przeróbka na stunt | Odsłony : 3016 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

A co też się pochwalę sc 33

Witam wszystkich dziś spełniło się kolejne moje marzenie :) czekałem na nie tylko jakieś 15 lat :) hahaha
Kiedyś chyba w 99r Martyna W. testowała bladego i tak sobie wtedy pomyślałem ( kiedyś będę miał taki motocykl ) miałem wtedy 19 lat i jawę TS 350 91r biała ( na niej poznałem obecną żonę ...
Czytaj więcej : A co też się pochwalę sc 33 | Odsłony : 1139 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114292 • Liczba tematów: 8509 • Liczba użytkowników: 4782