Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 20:41

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 28 lipca 2025, 20:41

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

HJC RPHA 10 plus pytanie do użytkowników

Kupiłem kask HJC RPHA 10 plus w rozmiarze S czyli na dyńkę 55-56 cm mam 3 różne markowe kaski w tym rozmiarze i są OK.
Przed zakupem mierzyłem tylko M bo nie było w sklepie mniejszego i był za duży, wygodny ale latał mocno na boki.
Puki co nie używam nowego (10 dni na zwrot) bo jest trochę ciasny i teraz pytanie do posiadaczy czy się trochę rozbije???
Ogólnie pasuje, ale ciśnie mnie po bokach ...

Honda cbr 1000rr sc57b

Witam postanowiłem wrzucić kilka fotek po wymianie owiewek bo sam miałem dylemat czy kupić używane oryginały czy zaryzykować i zamówić chińczyki - a na forach zdania są w tym temacie bardzo podzielone i większość odradza chińskie plastiki.Sam się obawiałem czy będą dobrze spasowane ale okazało się że przy montażu nie miałem najmniejszego problemu - wymiary i otwory były ok,materiał to abs grubość jak w oryginale.Jesli chodzi o malowanie i naklejki to wiadomo oryginału nie przescignĄ ...
Czytaj więcej : Honda cbr 1000rr sc57b | Odsłony : 6248 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

dziwne stuki z silnika

witam jestem nowy na forum i mama problem gdyz słychac dziwne suti w silniku.
honde mam juz od roku i od poczatku było słychac takie stuki przypominajace jakby cos wpadło do kolektora lub głos niedokreconej śrubki .
Byłem u mechanika zapewnial ze to łancuszek napedzajacy pompe oleju wumieniłem na orginał dalej to samo .
stuki słychac tak w granicach 5-6 tys obrotów, najbardziej je słychac gdy nacisniemy manetke tak ponad 6 tys obr i szybko ...
Czytaj więcej : dziwne stuki z silnika | Odsłony : 14910 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Nie odpalany 2 lata. Co trzeba zrobić ?

Witam.

Mam w garażu nie odpalaną przez prawie dwa lata CBRke 1000rr z 2008 r. Moje pytanie czy muszę zwrócić na coś szczególnego uwagę przed pierwszym odpaleniem po tak długim czasie ? Co dobrze byłoby zrobić aby wszystko działało tak jak należy i nie było jakiś niechcianych niespodzianek. Przeszukałem forum o SC59 i nic na ten temat nie znalazłem. No chyba ze aż tak źle przeszukałem ;) ...
Czytaj więcej : Nie odpalany 2 lata. Co trzeba zrobić ? | Odsłony : 7085 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Honda SC33 - Repsol tylko do końca sezonu :)

Siema, mówią że marzenia się spełniają tylko dobrze trzeba pokombinować :) Po sprzedaży CBR f2 w streecie i zakupie VTR 1000 czegoś cały czas mi brakowało. Od kilku lat marzyła mi się SC33. Nie powiem żeby w VTRce brakowało mocy ale to nie było to. W końcu znalazł się chętny na zamianę za SC33. Pojechałem po moto z 300 km od domu tak naprawdę na chybił trafił. ...
Czytaj więcej : Honda SC33 - Repsol tylko do końca sezonu :) | Odsłony : 6670 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Nowa Honda Fireblade CBR1000RR 2015

W ostatnich latach japonscy producenci litrowych maszyn nie rozpieszczaja, producenci "jada" na sprawdzonych - starych konsrukcjach (oprcz kawasaki) i nie predko spiesza sie z wprowadzeniem calkowicie nowego modelu...

Jak wiadomo Honda zapowidziala juz pod koniec 2013 roku nowy model Fireblade na rok 2015 z silnikiem V4 .Spowodowane to jest wprowadzeniem w wyscigach Superbike WSBK wlasnie na nastepny rok motocykli w specyfikacji EVO (czyli z niminalnymi zmianami w stosunku do produkcyjnego motocykla). Wiadomo ze w tej ...
Czytaj więcej : Nowa Honda Fireblade CBR1000RR 2015 | Odsłony : 11009 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne Dyskusje

szarpanie kierą

:/ witam , kiedy jade i puszcze na chwile kiere to szarpie w lewo potem w prawo , dotkne reka lekko kiery to przestaje i jedzie normalnie , jak np na trasie czasem puszcze kiere zeby raczki troche odpoczepy to czasem strach :/ oczywiscie nie zawsze tak jest , tylko czasem , wina lozysk w kole ??? zle wywazone ...
Czytaj więcej : szarpanie kierą | Odsłony : 1347 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

szarpie od 6 tysięcy obrotów sc33

Siema mam nadzieje że ktoś coś doradzi. Motocykl to sc33 1999rok zapchane były dyszę wolnych obrotów ,gaźniki wyjęte wyczyszczone na glanc ,wszystko poskładane do kupy , skład mieszanki ustawiony colortune ,później synchro wymienione przewody WN i fajki .Czas na jazde próbna , motocykl szarpie od 6 tysięcy jakby brakowało mu paliwa . I pytanie do was czy w roczniku 99 reguluje się wysokość pływaka i wysokość iglicy ? Na pływaku jest plastikowy ogranicznik i chyba ...
Czytaj więcej : szarpie od 6 tysięcy obrotów sc33 | Odsłony : 1800 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Czyżby panewka?

Witam ponownie. Wyminiłem kosz sprzęgłowy wraz z nowymi taczami, zestaw napędowy, zabierak a mimio to w silniku słychac stukanie w przedziale od 2-4,5 tys obr . Podczas przyspieszania słychac grzechotanie natomiast podczas zwalniania żęrzenie. Na pewno nie jest to kosz sprzegłowy ani lożysko wałka zdawczego czy też zabierak badź łańcuch. Pozostaje panewka bądz skrzynia. Film w kiepskiej jakości nagrany podczas jazd nie mniej jednak słychac na nim odgłos o którym mowa.

...
Czytaj więcej : Czyżby panewka? | Odsłony : 6094 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zakup silnika SC33

Witam. Orientuję się ktoś może gdzie można kupić piec do sc33 na raty ?? Niestety poszła mi panewka a kilka dni wcześniej kupiłem inne moto i słabo z gotówką :/
Czytaj więcej : Zakup silnika SC33 | Odsłony : 1886 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114292 • Liczba tematów: 8509 • Liczba użytkowników: 4782