Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 04:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 04:50

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

szarpanie kierą

:/ witam , kiedy jade i puszcze na chwile kiere to szarpie w lewo potem w prawo , dotkne reka lekko kiery to przestaje i jedzie normalnie , jak np na trasie czasem puszcze kiere zeby raczki troche odpoczepy to czasem strach :/ oczywiscie nie zawsze tak jest , tylko czasem , wina lozysk w kole ??? zle wywazone ...
Czytaj więcej : szarpanie kierą | Odsłony : 1347 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

szarpie od 6 tysięcy obrotów sc33

Siema mam nadzieje że ktoś coś doradzi. Motocykl to sc33 1999rok zapchane były dyszę wolnych obrotów ,gaźniki wyjęte wyczyszczone na glanc ,wszystko poskładane do kupy , skład mieszanki ustawiony colortune ,później synchro wymienione przewody WN i fajki .Czas na jazde próbna , motocykl szarpie od 6 tysięcy jakby brakowało mu paliwa . I pytanie do was czy w roczniku 99 reguluje się wysokość pływaka i wysokość iglicy ? Na pływaku jest plastikowy ogranicznik i chyba ...
Czytaj więcej : szarpie od 6 tysięcy obrotów sc33 | Odsłony : 1800 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Czyżby panewka?

Witam ponownie. Wyminiłem kosz sprzęgłowy wraz z nowymi taczami, zestaw napędowy, zabierak a mimio to w silniku słychac stukanie w przedziale od 2-4,5 tys obr . Podczas przyspieszania słychac grzechotanie natomiast podczas zwalniania żęrzenie. Na pewno nie jest to kosz sprzegłowy ani lożysko wałka zdawczego czy też zabierak badź łańcuch. Pozostaje panewka bądz skrzynia. Film w kiepskiej jakości nagrany podczas jazd nie mniej jednak słychac na nim odgłos o którym mowa.

...
Czytaj więcej : Czyżby panewka? | Odsłony : 6097 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zakup silnika SC33

Witam. Orientuję się ktoś może gdzie można kupić piec do sc33 na raty ?? Niestety poszła mi panewka a kilka dni wcześniej kupiłem inne moto i słabo z gotówką :/
Czytaj więcej : Zakup silnika SC33 | Odsłony : 1886 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Dziwne zachowanie Bladego

Siemka. W minioną sobotę miałem małą przygodę z moim Bladym. CHodzi o to że po dłuższej jeździe naszymi świetnymi drogami zmuszony byłem do chwilowego postoju gdyż mój plecaczek narzekał juz na drętwiejące nogi. PO przystąpieniu do uruchomienia silnika ten niestety nic :( Jakby się akumulator rozładował. Jakby siły nie miał zakręcić. Jakieś dziwne trykanie w okolicy akumulatora i nic. Odpalił bez problemu na popych. Parę dni spokoju ...
Czytaj więcej : Dziwne zachowanie Bladego | Odsłony : 1623 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Cbr 900 dziwny dzwięk FILM !

Witam
Czy ktos może doradzić czy to rozrząd slychać
Cz moge tak jeździć

https://www.youtube.com/watch?v=55SwffNsTII
Czytaj więcej : Cbr 900 dziwny dzwięk FILM ! | Odsłony : 1229 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

problem z zapłonem

Siemanko , mam problem ostatnio podczas jazdy moja hania zgasla i musialem się zatrzymać aby ją odpalić. Od tamtego czasu zapłon reaguje jakby z opóźnieniem , mianowicie musze wcisnac i przytrzymać starter i dopiero po kilku sekundach jest reakcja i moto odpala co to może być i jak to naprawić ktoś miał może taki przypadek ??
Czytaj więcej : problem z zapłonem | Odsłony : 1887 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Gaśnie podczas jazdy

Panowie może miał ktoś taki przypadek w swoim motongu;
Motocykl (Sc 57a) odpala bez problemu ,na blacie żadnych błędów. Po rozgrzaniu i przejechaniu kilkuset metrów zapala się dioda hiss i gaśnie silnik. :/ po chwili gdy dioda zgaśnie ,silnik ponownie można uruchomić przejechać troche.. i ta sama sytuacja :) gdzie można szukać ? sprawdzona była antena tzn przełożona z ...
Czytaj więcej : Gaśnie podczas jazdy | Odsłony : 3386 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

dziwne cykanie przy kolektorach

witam wstawiłem filmik czy wasze motory tez tak cykaje przy kolektorach
https://www.youtube.com/watch?v=AJXdcG1 ... Y_qBiZxj-Q
Czytaj więcej : dziwne cykanie przy kolektorach | Odsłony : 3667 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

wymiana oleju zawieszenia nie dziala regulacja sprężyny

na wstępie napisze że jutro temat ogarnę bo dzisiaj błąd z pośpiechu popełniłem

więc co mogłem źle złożyć że nie idzie przekręcić śruby regulacji napięcia wstępnego
całą serią problemów z zawieszeniem myślałem że dzisiaj skończę a tu jednak pośpiech nie popłaca

więc co może blokować tą śrubę jakieś sugestie
a powodem otwierania były problemy z ustawieniem przodu po zlaniu oleju okazała się że mimo tego że byl stosunkowo świeży to je jednej ladze było 200ml ...
Czytaj więcej : wymiana oleju zawieszenia nie dziala regulacja sprężyny | Odsłony : 8813 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114306 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4782