Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 04:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 04:49

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wymiana kosza sprzegłowego SC 33

Pytałem w innym dziale ale nie uzyskałem zadowalającej odpowiedzi tak wiec pytam tutaj może ktoś powie mi co mam zrobić. Otóż kupiłem kosz sprżegłowy (kompletny) od hondy cbr 900 sc 33 1999r (na 8 tarcz ciernych) natomiast posiadaam motocykl z 1997r z koszem na 10 tarcz ciernych, Moje pytanie jest następujące. Czy można zalożyc ten kosz do mojego moto i czy sprzęgło będzie pracować poprawnie. Słyszałem od pewnej osoby iż bedzi ok ale chciałem zasiegnąć ...
Czytaj więcej : Wymiana kosza sprzegłowego SC 33 | Odsłony : 2713 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Co to za przewód ? w dotyku jakby gumowy.

Prosze o odpowiedz co to za przewod. Mam ten motocykl od niedawna i chce wiedziec o nim wszystko
Czytaj więcej : Co to za przewód ? w dotyku jakby gumowy. | Odsłony : 2163 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Lampa USA

Witam, jako że mam pękniętą lampę od 954 w wersji USA, pytanie do was da radę to dostać u nas badź może ktoś ma na sprzedaż?

I czy jak nie znajdę USA to czy EU podejdzie?? chyba nie bardzo bo niema końcówek i inaczej elektryka idzie ze stacyjki itp. ?
Czytaj więcej : Lampa USA | Odsłony : 3513 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

nie pali na 2 gary

podczs jazdy nagle zabrało 2 cylindry. Po pierwszych ogledzinach 3 i 4 cylinder nie chodzi ( 3 koelktor letni a 4 zimny ) . Zmienilem swiece na nowe denso iskra jest i dalej ten sam ból. Wykrecilem swiece swieca czysta jak nowa na gwincie zauwazylem troszke oleju. Cisnienie ma bo fuka dosyc mocno jak krecilem rozrusznikiem. Co radzicie ? jezeli nie podaje paliwa jak sprawdzic najszybciej czy w gaźniku jest paliwo

Licze na wasze rady ...
Czytaj więcej : nie pali na 2 gary | Odsłony : 2664 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Brak iskry

Witam,
mam problem z iskrą,przeglądałem forum i znalazłem całkiem podobne tematy jednak u mnie troszkę inaczej to wygląda.Generalnie problem zaczął się od momentu kiedy fajer został umyty i pozostawiony na tydzień bez odpalania
Na kablach dochodzących do cewki na jednej parze mam napięcie 9 V a na drugiej pokazuje 0,3V przy włączonym zapłonie bez kręcenia i włączonym z kręceniem bez zmian przy czym podłaczyłem krzyżowo kable do miernika i wychodzi na to ze przy cewce ...
Czytaj więcej : Brak iskry | Odsłony : 1880 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

wyciek oleju 954

witam ostatnio zauważyłem wyciek oleju a raczej pocenie sie z pod pokrywy zaworów. i pytania czy musowo trzeba wymieniać tą uszczelke czy wystaczy to tylko uszczelnić i czego to może być przyczyna.
pozdrawiam
LwG
Czytaj więcej : wyciek oleju 954 | Odsłony : 7004 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Czy czy kosz sprzegłowy od sc33 98-99 pasuje do SC 33 96-97

Kupiłem kosz sprzęgłowy do sc 33 1999r. Niestety posiadam sc 33 1997r. Mam cały kosz wraz z łozyskami i zastanawiam się teraz czy wyrzuciłem pieniądze w błoto czy też mogę zalożyć ten kosz kupujac do niego tylko nowe tarcze ze sprężynami ? Zamieszcam poniżej zdjęcia kosza który kupiłem. Proszę o jakąś podpowiedź co mam z tym zrobić.

http://zapodaj.net/e899689817f1d.jpg.html
http://zapodaj.net/30c48b0ba526f.jpg.html
...
Czytaj więcej : Czy czy kosz sprzegłowy od sc33 98-99 pasuje do SC 33 96-97 | Odsłony : 3570 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Stuki w napędzie

Witam.

Mam problem z napędem. Nagrałem na filmikach w czym jest problem. Podczas jazdy czuć bicie na napędzie ale tylko bez obciążenia, tzn. jak jadę na obojętnie jakim biegu i odpuszczam gaz to czuć uderzenia, które wydobywają się najprawdopodobniej ze skrzyni. Tak samo jest kiedy na biegu podczas jazdy wcisnę sprzęgło. Proszę o pomoc może ktoś z was miał też coś takiego.

Pozdrawiam, JakPodglosnisz

https://www.youtube.com/watch?v=s1bHflFG3mY

...
Czytaj więcej : Stuki w napędzie | Odsłony : 3085 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

cewko-fajki i jazda we dwoje.

Witam. Póki co mój fajerek spisywał się dość dobrze i omijałem ten dział z usterkami. Ale jednak przyszedł czas na moją cebunię. Otóż mam taki problem. Pewnego razu wybrałem się z chłopakami do żywca. ( trasa ok 220 km w jedną stronę). Jak jechalem tam wszystko bylo idealnie(jechalem sam). Motocykl śmigał i chciało się jeździć. Jak już dojechaliśmy do żywca no to postanowiliśmy wjechać na górę żar. Zabrałem swoją znajomą jako plecak i polecielismy. Nie ...
Czytaj więcej : cewko-fajki i jazda we dwoje. | Odsłony : 2490 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Sprzeglo

hej witam dzis w czasie jazdy stracilem nagle sprzeglo nie wiem dlaczego nic nie zgrzytlo itp nie mam pojecie co sie stalo moze ktos cos mial podobnego prosze o pomoc i podpowiedzi linka sie wyczepila a wodzik jest skleszczony nie chce wciskac sprzegla
Czytaj więcej : Sprzeglo | Odsłony : 1059 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114306 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4782