Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 13:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 13:16

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Uszczelniacze lag wymiana przez mechanika

Witam Panowie, na wstępie napisze ze jest grubo wysłał bym zdjęcia ale pożyczyłem aparat i nie mam ich na kompie. Mianowicie oddałem moto do gościa który niby się zna żeby wymienił mi uszczelniacze w lagach ponieważ się pociły. Gość zrobił to i zaczęły po 2 dniach znowu się pocić zadzwoniłem do niego powiedział żebym przyprowadził moto, na weekendzie mnie nie było, po przyjeździe pojechałem na garaż żeby zaprowadzić go a tu masakra pod jedną i ...
Czytaj więcej : Uszczelniacze lag wymiana przez mechanika | Odsłony : 5215 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Czy to kosz sprzegłowy tak hałasuje?

Witam ponownie motocykl przeszedł serwis gaźników i jest juz ok poza tym że coś napie.... w silniku. Sorry za okreslenie ale nie da się tego inaczej ująć. Nakrałem krótki filmik aby pokazać o co mi chodzi. Kosz hałasuje na jałowym a po wciśnięciu sprzęgła jest cisza ale nie o to mi chodzi. Na filmie motocykl ma tylne koło w powietrzu na stojaku wiec "jedzie" bez obciążenia . Chodzi mi o ten dzwięk przy dodawaniu i ...
Czytaj więcej : Czy to kosz sprzegłowy tak hałasuje? | Odsłony : 5675 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

potrzebuję pomocy!

Witam
ubiegam się o odszkodowanie od ZDP i mam mały problem, bo chcą abym okazał się rachunkiem za kombinezon marki RST, ale niestety nie mogę go nigdzie znaleźć z powodu przeprowadzki.
Stąd moja prośba do kolegów forumowiczów, jeśli ktoś posiada taki (obojętne czy wersja RAZOR, TracTech czy inny...) czy mógłby podesłać mi na maila skan paragonu? interesowałby mnie nawet taki, na którym nie ma nazwy, a wpisane jest tylko np. "KOMBINEZON cena 1700zł" lub coś ...
Czytaj więcej : potrzebuję pomocy! | Odsłony : 2294 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

Led Demon Eyes. Jak to zrobić

Witam. Znalazłem w necie coś takiego. No tak mi się to podoba że chciałbym takie coś sobie zrobić ale nie wiem jak;/ i jak nazywa się ta "siatka" LED. Czy ktoś może pomóc?? Jakieś pomysły?? Dodaje fotkę;p
Czytaj więcej : Led Demon Eyes. Jak to zrobić | Odsłony : 4089 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

SC59 od kolegi z forum

W niedziele przyjechała z Rzeszowa od kolegi z forum, (wielkie dzieki MarcinSC33, takiego motocykla życzę każdemu).
Od wtorku stoi w wiedniu, pokonała traske bez problemu. Wrażenia z jazdy niesamomite, po przesiadce z SC57B.
Power Commander, leo-vince, robią robotę:)
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czytaj więcej : SC59 od kolegi z forum | Odsłony : 6196 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

wyścigi uliczne Ostrava-Radvanice 12-13.07.2014

wyścigi się zbliżają a tutaj cisza... :diabelek:

wybiera się ktoś? ;)
Czytaj więcej : wyścigi uliczne Ostrava-Radvanice 12-13.07.2014 | Odsłony : 10285 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Wałek wyrównoważający CBR 1000RR

Witam. Panowie czy może ktoś wie czy w CBR 1000RR robi się regulacje wałków wyrównoważających? Bo wiem że takie są ale nie wiem jak mam sprawdzić czy są dobrze ustawione. Dodam że motocykl przy obrotach ok 5 tys ma spore drgania. (Kolega w VTR 1000 firestorm ma duuużo mniejsze drgania)
Czytaj więcej : Wałek wyrównoważający CBR 1000RR | Odsłony : 2020 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Dziwne stukanie w silniku sc50

Witam, od jakiegos czasu slysze dziwne stukanie na zimnym jak i cieplym silniku, glos dochodzi jak by z lewej strony, nie mam bladego pojecia co to moze byc. Motocykl ma 21 tys przebiegu, dobrze przyszpiesza nie zmienily sie warunki jezdne. Chcialbym wyeliminowac ta usterke bo nie lubie jak cos mi tak klekocze. Temat powielany ale nigdzie nie ma napisane o co dokladnie sie rozbiega. Chce moto oddac do mechanika ale nie mieszkam w pl i ...
Czytaj więcej : Dziwne stukanie w silniku sc50 | Odsłony : 12434 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Hania sc33

Siema , po mojej cbr 600 f3 przyszła pora na coś większego , mocniejszego no i ładniejszego także stałem się nowym jakże sczęśliwym posiadaczem przepięknego fajera sc33 z 96 roku.
Obrazek

z dodatków:
-Alarm z funkcją zdalnego odpalania
-crashpady
-akcesoryjny tłumik ( jednak brak przelotu co się napewno w niedługim czasie zmieni :mrgreen: )
-akcesoryjne montowanie tablicy z możliwością podniesienia jej do poziomu
-białe kierunkowskazy
-biała ledowa ...
Czytaj więcej : Hania sc33 | Odsłony : 2306 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Honda cbr1000rr sc59 fire. kraków

witam niedawno bylo ogloszenie na Tablica.pl (27.06.2014) HONDA CBR 1000 CBR1000 RR Fire 2009 r. , PILNIE Kraków krowodrza ,cena 15 500zl malowanie hannspree, zna ktos to moto lub wlasciciela ( Marek...) nizej fotki moto
Czytaj więcej : Honda cbr1000rr sc59 fire. kraków | Odsłony : 6272 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114306 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4782