Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 13:25

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 13:25

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ciezko kreci, rozladowuje aku

Witam,
pomozcie mechanikowi bo juz zielenieje...
Historia problemu jest dosyc dluga i dziwna:

motocykl stal prawie 2 tygodnie bo zmienialem olej i wymienialem dekiel od sprzegla (dostawa itd.) gdyz byl porysowany i delikatnie pekniety (pocil sie przy ostrej jezdzie).
po wymianie dekla przekrecam stacyjke a tu zgon.. 2 razy zakrecil walem i aku padl
Zatem za prostownik i ladowalem. Full naladowany aku (nowy YUASA) i dalej to samo, kreci bardzo wolno i po trzech lub ...
Czytaj więcej : Ciezko kreci, rozladowuje aku | Odsłony : 5171 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Model (plastikow) CBR

Poszukuję modelu 954rr, Podobno wychodziły w marce IXO skala 1:24 orientuje się ktoś czy u nas to dostane?? Wychodziły pod nazwa 900rr a nie 954. Również mogą być większe modele tego moto.
Obrazek
Czytaj więcej : Model (plastikow) CBR | Odsłony : 3700 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

dane techniczne

witam mam mały problem podczas przegladania dokumentów zauwazyłem ze moja honda cbr900rr 2002 rok
ma tylko 78kW jest to honda model 954 wszystkie jakie ogladałem w necie maja po okolo 150KM motor był sprowadzony z belgi
Czytaj więcej : dane techniczne | Odsłony : 5991 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Końcówka wydechu sc59

Witam . posiadam cbr sc59 . na seryjnym kominie. interesuje mnie wydech voodoo lecz nie widzę go na żadnych aukcjach a dokładnie coś takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=_QuxTvWhEt4

Jak ktoś ma jakiś dostęp żeby mi takie coś załatwić to proszę o kontakt na priv. pozdr.
Czytaj więcej : Końcówka wydechu sc59 | Odsłony : 2927 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

Moje SC33 dwa razy FL

Po sprzedaży SC57a i okrojonym budżetem powróciłem do starego modelu SC33
Znalazłem kiedyś na allegro taki trochę poobcierany egzemplarz. Szukałem takiego bo już przed kupnem stwierdziłem ze moje SC33 nie bedzie miało oryginalnej dupy. Po ogledzinach moto okazało sie że, nie było malowane wszystko w oryginalnym lakierze ( do kosmetyki), silnik pracował dobrze przebieg 64tys km a kultura pracy lepsza niż w SC57a.

Moto zostało:
- rozebrane, przesmarowane łożyskowanie tylnego wahacza,
- rozbiórka i czyszczenie ...
Czytaj więcej : Moje SC33 dwa razy FL | Odsłony : 5306 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Ankieta/ Konkurs

Siema motobracia i siostry.
Jak macie chwile to wejdzccie tutaj
http://drzeworoku.pl
wybierzcie dąb słowiani, i oddajcie głos jak mozecie.
Mnie to drzewo yebie, ale moja matula sie jara tym, a tak sie sklada, ze to z mojej wsi drzewo, wieec jak ktos moze, to głosujcie !
Z góry dziek ii pozdro :diabel2:
Czytaj więcej : Ankieta/ Konkurs | Odsłony : 1435 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Problem ze światłami cały czas długie?? Pomocy

Witam
Mam taki problem po włączeniu swiateł świecą sie cały czas długie bez znaczenia czy włącze je czy nie są tylko długie i nie ma pozycji . Czy ktos ma pomysły co mogło nawalić ?
Czytaj więcej : Problem ze światłami cały czas długie?? Pomocy | Odsłony : 6419 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

[K] Wypełnienie boczków

Witam tak jak w temacie kupie wypełnienie boczkó, chodzi o to wypełnienie pod czasza. Lewe i prawe potrzebne mi :-)
Czytaj więcej : [K] Wypełnienie boczków | Odsłony : 1542 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Synchronizacja

Panowie,

Pacjent jest Sc57a.

Ustawiałem ze dwadzieścia razy syncho, cały czas się przewala na wolnych.

Ustawiałem na trzech różnych wakuometrach, po wyczyszczeniu całego modułu przepustnic jest lepiej ale do ideału wciąż daleko.
Próbowałem zarówno na zaślepionej ekologii (wedle serwisówki) jak i normalnie.

Nie spotkał się ktoś z taką przypadłością?
Czytaj więcej : Synchronizacja | Odsłony : 928 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

wyciek oleju z okolic pompy wody

witam , dwa dni temu odebrałem Bladego z serwisu i zobaczyłem ze po nocnym postoju w garażu mam plamę pod silnikiem . zauważyłem ze wycieka gdzieś z okolic pompy wody , czy to mógł puścić uszczelniacz czy to może cos innego ????
Czytaj więcej : wyciek oleju z okolic pompy wody | Odsłony : 5271 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114306 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4782